Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ggfyns

niezyt zoladka

Polecane posty

Gość ggfyns
nie mam nawrotow depresji od kilku lat - oby tak dalej! :) jak wyszlam z tej choroby? najpierw psychoterapia (indywidualna, grupowa, psychotropy byly... poprawa. pozniej nawrot sepresji polaczony z bardzo silna nerwica ze zdwojona sila :( powtorka z psychoterapii, lekow - jednak przerwana na wlasna reke przeze mnie sama. postanowilma sobie bardzo mocno, ze wyjde z tego "o wlasnych silach" - bez chemii i lekarzy. udalo sie :) jestem szczesliwa, naprawde. tylko te problemy gastryczne mi doskwieraja od jakiegos czasu...

ten H.to zostal wykryty przy okazji innych objawow nerwicy-mialam nudnosci nie moglam jesc i lekarz zanim stwierdzi nerwice robi badania.kupilam test i wyszlo.a gastroskopia wykryla przepukline rozworu przelykowego,znam teraz te dolegliwosci.

Gość ggfyns
ups, tu mi sie napisalo ;)

ja tez chodzilam na psychoterapie. proponuje ci zrobic badanie z gastrologii-wszystko co mozliwe.no ale bez przesady.upewnisz sie czy cos ci dolega i uspokoisz sie.

Gość ggfyns
tzn? jakie badanie? mialam gastroskopie. pisalam wczesniej

Gość ggfyns
ok ;) pozdrawiam

chodzi mi o badania z krwi na watrobe ,drogi zolciowe,jelito grube no i w ogole,USGjamy brzusznej.a moze juz to robilas?

Gość ggfyns
tak, wszystko bylo robione

Gość ggfyns
hm, na jelito grube to jakie badanie sie robic? ;)

Gość konik morski
Na razie pomaga mi Lanzul (biorę na czczo, rano), co do drugiego leku, to... wystraszyłam się i go nie biorę :O Metoclopramidum 10 mg, oczywiście, standardowo, poczytałam ulotkę i zatkało mnie: wpływa na zdolność prowadzenia pojazdów oraz może wywoływać tendencje samobójcze :O Grrr... Coś mi tu lekkim psychotropem pachnie, a ja nie zamierzam na sobie eksperymentować, bo już kilka razy lądowałam swego czasu na pogotowiu z powodu chybił-trafił psychiatry. Poza tym, zaznaczono, że lek przepisuje się pacjentom, u których zmiana trybu życia i dieta nie przyniosły efektów. Dziwne... Lekarz oczywiście zacznie się śmiać z tego mojego czytania ulotki i pewnie zaleci jednak przyjowanie.

Gość ggfyns
konik morski - fajnie ze piszesz!! ja tez biore "blokera" i (wlasnie!!) Metoclopramid!! podobie jak Ty, wystarczylam sie na poczatku i bralam tylko inhibitor pp. po konsultacji, gastrolog KAZALA mi wziac przez kilka dni jednak ten drugi lek. to dla mniej jakis test, potrezbny przy postawieniu pelnej diagnozy, ustawieniu prawidlowego leczenia. powiedziala ze przez kilka dni brania tego leku nie ma co sie obawiac jakis ubocznych skutkow w postaci depresji itp. chyba ma racje - biore go juz kilka dni ;) jedyne co, to jakos mi gorzej chyba na jelitach przez ten lek - mam wzdecia o skurcze jelit :(

Gość ggfyns
wystraszylam sie - mialo byc ;) a tak w ogole... jak sie czujesz??? jak po wizycie u lekarza?? jak to wyglada u ciebie??

Gość ggfyns
aha. pisalas kiedys ze leczylas lamblie. skad wiesz, ze juz tego nie masz?

Gość ggfyns
hej pipek!! :) co tam slychac?

ja tez bralam Lanzul,a teraz w razie potrzeby Polprazol,ten lek na M...tez mam ale z teg samego powodu nie biore.

Gość ggfyns
z jakiego powodu? "depresyjnego"?

Pipek, nie masz żadnej nerwicy, uwierz mi. Ja tak myslałam rok temu - bezsenność, brak snu, kołatanie serca, ciągły lęk i zawroty głowy - dzięki pomocy bioenergoterapeuty, który zalecił mi gastroskopię, nigdy bym nie zaczęła żyć normalnie. Okazało się, że mam po prostu \"zwykły refluks\" A więc: controloc20 no i oczywiście ścisła dieta: zero gazowanych (również piwko i szampan :( )wszystko niesmażone, zero cebuli, kapusty , pieprzu, octu, pieczywo tylko pszenne czerstwe, itd.. A na stres wywołany \"nerwicą\" najlepszy basen, rower i masaż kręgosłupa raz w miesiącu. I teraz znów żyję pełną piersią :)))) i wcale nie odmawiam sobie okazyjnie papierosków i alkoholu :)))

te lamblie,to po skonczonym leczeniu,powtarza sie kal.najlepiej 3 razy.

dzieki A jednak,ale ja te nerwice mam stwierdzona,a do tego przepukline rozworu przelykowego potwierdzona gastroskopia

Gość ggfyns
a jednak - kim jestes? ;) wiem, jak s"prawdza sie" lamblie... jednak one bardzo czesto lubia nawracac, niestety....

ten Polprazol to na przepukline a nie na depresje.ja nie mam Depresji.

Gość ggfyns
sory, pipek. nie zrozumialysmy sie. prosze, wytlumacz mi to, bo juz sama nie wiem, o jakim leku napisalas: "(...)ten lek na M...tez mam ale z teg samego powodu nie biore"?

nie mam zielonego pojęcia o lambliach :( i nie chcę mieć ;) Jeszcze 8 miesięcy temu miałam stwierdzoną nerwicę, skrzywienie górnych kręgów szyjnych i wspomniany wcześniej refluks. Przez miesiąc siedziałam i łzy mi leciały na myśl o sobie ; jaka jestem schorowana i nieszczęsliwa, i sama się nakręcałam. Az w końcu mój mąż (zamiast użalać się razem ze mną ;) ) powiedział mi: kobieto, zróbże coś w końcu z sobą! No i zrobiłam :)))

Gość ggfyns
a jednak - tez czasem czuje sie jak "ruina", choc jestem dosc mloda.. wiem, co czujesz... pipek - czemu nie bierzesz tego leku? przestraszylas sie tego co ja i konik marski? mam poprawe po inhibitorze?

Gość konik morski
Wiem na 100%, kiedy mam bóle ze stresu, a kiedy z choroby. Postanowiłam brać jeszcze jakieś leki na florę bakteryjną (Lacidofil czy coś takiego). Zaczynam na dodatek pracę w szkole i juz niestety wiem, co to za "przyjemność", chociaż staram się wyluzować...