Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość misiacczek***

Zdarte struny głosowe, pomocy! Ważne!

Polecane posty

Gość misiacczek***

Jeszcze rok temu wszyscy podziwiali mój piękny głos...ale już nie! Ostatnio często chorowałam i jak zaczynam coś śpiewać, łapie mnie chrypka, nawet po ćwiczeniach... mam zdarte struny głosowe... jest na to jakaś rada?

Gość misiacczek***
dziękuję za radę, która jest nierealna! Śpiew to całe moje życie, moja pasja! Już takich wypowiedzi nie spodziewałam się po was.

Gość FAJNA-AJ-
Do missiaczek : Witaj ja równiez śpiewam na podobnych iprezach . Proponuję płukać gardło ciepłą wodą z solą , w aptece są tabletki do ssania z podbiałem , mogę też polecić witaminę E do ssania , jak to nie pomoże udaj się do lekarza bo jak to bywa w wakacje hałtury gra się częściej i możliwe ,że masz zajechane gardło a jedynym rozwiązaniem będzie wtedy przerwa w spiewaniu .Mam nadzieje ,że wszystko bedzie ok:-)

Gość macius***
sluchaj misiacczek!!!ja mam identyczne problemy z glosem z krtania i ze strunami wiec cos ci poradze.chcesz spiewac to napewno nie zalujesz na to kasy.wiem bo sam spiewam zawodowo i kocham to co robie i duzo zarabiam.najpierw idz do przychodni zrobic wymaz zgardla bo mozesz miec bakterie(przewaznie jest to Staphylococus aureus czyli Gronkowiec zlocisty a przy tym czesto drożdzaki np.Candida albicans).jak nie to bierz do konca zycia co 2 godz. 2 tabletki Homeovox i trzy razy dzienie albo cztery pastylke Olbas(45 p.-18zl) a przez miesiac trzy razy dziennie po 5 granulek Arnica Montana 5 CH -----------------!!!!!!!!!!!5CH!!!!!!!!!!----------------------

Gość macius***
aha !! i nie sluchaj ludzi bo niektorzy bybaja pierdolnieci i sa nadeci jakbalony.ale srac na nich!!!!!!!!!!!!!!!!!!hehehehehehehehnapisz do mnie jak mozesz na maila.yoł

Gość macius***
i pierdo l sol i podbial bo to chujnia!!!!!!!!!!!!!!!posluchaj sie mnie.

Gość Milena3
Mam identyczne problemy jak Wy. Zapalenie krtani i obrzęk strun głosowych spowodowane dużym wysiłkiem przez śpiew po chałturach... Ja również kocham śpiewać i nie wyobrażam sobie życia bez tego. Męczy mnie ta choroba strum, bo chciałabym sobie w końcu zaśpiewać komfortowo bez "załamywania" głosu . Z tego co wiem ta cała homeopatia jest do kitu nic nie pomaga. Dziala na zasadzie Placebo. Szczerze to ja już nie wiem co mam zrobić, żeby się wyleczyć... Mam doła i już...

Gość Elixir pectorale regis Daniae
http://www.luskiewnik.pl/blog/?p=83 Dwa tygodnie temu odwiedził mnie w instytucie przyjaciel, który ma pseudonim Docent, i rzeczywiście mógłby być docentem, bowiem jest doktorem habilitowanym o dużym dorobku naukowym z zakresu medycyny. Ponadto ma brodę, okulary w grubych oprawkach, przypomina docenta z filmu Alternatywy. Cierpiał na chroniczny nieżyt krtani, uniemożliwiający prowadzenie wykładów. Koniecznie chciał, żebym mu coś umieszał w moim laboratorium, najlepiej jakieś starocie. Pomyślałem chwilkę i wpadłem na pomysł zrobienia eliksiru króla Danii (krople króla Danii) - Elixir pectorale regis Daniae. Taki Elixir zawiera w składzie wodę amoniakalną, wyciąg z lukrecji, olejek anyżowy, olejek koperkowy i spirytus. Kolega Docent dzwonił dzisiaj do mnie radosny, szczęśliwy. W słuchawce było słychać mocny głos. Wielomiesięczna chrypka, kaszel i chwilowe utraty głosu ustąpiły. Zatem polecam Wam drodzy przyjaciele kropelki króla Danii, jeśli macie podobne dolegliwości gardłowo-krtaniowe.

Gość Milena3
To znaczy? Może pan rozwinąć temat???

Gość marysia17j
też mam podobny problem ale niestety nie mam dla was żadnej rady i chciałabym spróbować tej wody z solą ciekawe czy pomoże??? Może ktoś wymyśli jakiś DOSKONAŁY sposób ana całkowite \'\'wyleczenie\" chrypki??? jak tak to proszę do mnie napisać.A na razie będę stosowała wodę z solą.pozdrawiam :))

Gość Ewcia :*
Mam taki sam problem jak wy...od niedawna śpiewam w zespole weselnym i też miałam problem ze strunami głosowymi, ale najlepszym sposobem jest śpiewać przeponą...gardło się wtedy nie męczy, po za tym dżwięk, który jest wydobywany przez przeponę jest ładniejszy :)...Pozdrawiam:)

Gość Muzyk_Jan
Ja mam ten problem od kilkunastu lat!Kiedys spiewalem przez trzy oktawy,teraz blokuje mnie przy wyzszych tonach.Z tym ze kiedys zostalem uderzony w krtan i przez pol roku prawie nic nie mowilem.Mysle czy mozna z tym cos zrobic,bo podobno swietnie gram na gitarze,a przez to odpadlo mi prawie 80% repertuaru,czyli kilka tysiecy piosenek.Znam na pamiec slowa prawie wszystkich polskich piosenek z lat 60,70 i 80-siatych.W sobote dalem "koncert" moim rosyjskim przyjaciolom i byli w szoku,ze znam tyle utworow Wysockiego i Bulata Okudzawy.

Gość jola.wiadkos
radze odwiedzić foniatre, bo to on się zajmuje strunami głosowymi, jeśli szukasz dobrego to polecam dr Jacka Konce (prywatnie przyjmuje w demeter)

Gość wolkis
Tak, to prawda to jest świetny fachowiec, mało osób w ogóle wie, że jest foniatra i sie męczą

Gość Lotek
Mam problem z wymową, a głównie z głośniejszą mową. Nagle podczas mowienia występują skoki głosy, a ponadto zostałem uderzony rok temu w krtań i się męczę, co mam robić? Czy są na to domowe sposoby? Miałem wykonane badanie lusterkiem i przepływ powietrza jest prawidlowy.