Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość uczaca sie zycia

LUDZIE - jak zrobic format ?

Polecane posty

Gość uczaca sie zycia

mam xp, komp caly zapchany, na dysku C tylko 2 % pozostalo :P wiec jak zrobic format, bo nie mam bladego pojecia ? :)

Gość tu to
odpalasz komputer z krążkiem windowsa w kieszeni cd romu. W trakcie uruchamiania zapyta czy ma się zabootować z cd-romu - potwierdź (albo wciśnij coś tam żeba tak się zabotował). Dalej poprowadzą Cię niebieskie screeny Windowsa

Gość uczaca sie zycia
chodzi o to,ze tak mi zacina sie komp, ze juz musze zrobic format.Ostatni mialam 5 lat temu, wiec sami rozumiecie :P Sama nie potrafie,wiele juz wyrzucilam,ale wciaz komp chodzi powolutku :( napiszcie w skrocie JAK? dyskietke startowa kumpel mi dzis wieczorem przyniesie.......PROSZE

a jak masz XP to w ogole bez zadnej filozofii. Plytke wsadzasz instalacyjna i jedziesz... tam wszystko jest po kolei napisane. Bo ten system jest \"mondrzejszy\" od uzytkownika :P

Gość uczaca sie zycia
naprawde to bedzie takie proste ? :( nie nabijacie sie ? no i czy pozniej gg musze sciagac z kompa czy jak te wszystkie swoje programy mam pozniej zainstalowac?

Gość hej uczaca sie zycia
odisntaluj antywiry, monitory, agenty itp

Gość sefsefsefes
a no wlasnie... jak wkladam płyte instalacyjną to jaki klawisz mam caly czas przyciskac?? F11??

to nie musisz nic robic wystartujesz instalacje z plytki wskazesz partycje gdzie masz system zaznaczysz opcje z formtowaniem i tyle poczekaj az kumpel ta plytke przyniesie, teraz nic nie rob

ale w xp nie potrzebujesz dyskietki startowej, nie musisz w biosie zmieniac bootowania. Zrob tak jak ktos napisal. Uruchom komp z plytka w srodku kliknij, zeby pytowal z cd-romu i daje juz bedzie wszystko napisane jak dla wtornych debili :D Ja robilam sama i tez za pierwszym razem sie udalo:D Tylko odlacz siec. I najpierw wgraj nakladki , antyviry, a potem wsadz kabelek dopiero ;)

Jak sformatujesz dysk nie zostanie ci NIC! :( Wszystko wylatuje w kosmos, masz pusty dysk i programy trzeba wgrywać od nowa. Najpierw poprzenoś to co chcesz żeby zostało na CD (foty, dokumenty, itp.). Ja proponowałabym oddać do \"czyszczenia\" fachowcowi, żeby jednak nie tracić całej zawartości, a mądrze \"wygospodarować\" miejsce, pozbywając sie niepotrzebnych rzeczy. Pozdro! :)

Gość uczaca sie zycia
LUDZIE - dziekuje Wam :) wszystko sobie spisuje pokolei jak mam to zrobic, bo to bedzie moj debiut ;) ufff troche sie boje :(

Gość fdgdfg
a mi ktos odpisze jaki klawisz???

zegnaj... :( :D

skoro kumpel przyniesie Ci dzis wieczorem dyskietke startowa to moze kup po prostu czteropak i popros Go o wspoludzial w Twojm \"pierwszym razie\" :D

ale masz podizal na rozne partycje nie ? na jednej system na innej programy i takie tam ? bo jak nie i masz wszystko na jednej to wszystko pojdzie w pizduuuu :)

Gość uczaca sie zycia
kumpel jak mi 5 lat temu zrobil format, to wlasnie wszystko stracilam 😠 po prostu zapomnial przegrac mi na plytke. Wole byc zdana na siebie, no i zawsze to nowe doswiadczenie i sama sie czegos naucze a wtedy z reszta jakos pomalutku dam rade ;) PS.Co nie zmienia faktu, ze boje sie tego - po prostu mam treme :)

Gość uczaca sie zycia
mam dysk 40 i glupio mam teraz zrobione, bo mam podzial na partycje i dlatego C jest juz zapchane do granic mozliwosci, pozostale tez nie lepsze :( komp co chwile mi sie wiesza, jakies programy sam zamyka, robi co chce :( czas najwyzszy na format....

jak zrobisz format to wszystko pojdzie w cholere

Gość uczaca sie zycia
no tak, ale juz wiem, ze mam wszystko co chce pozostawic zgrac na plytke a po formacie to wgram z powrotem tak? czy jednak nie ? :(

Dlatego trzeba dzielić dysk na partycję ... :P Ja mam podzielony dysk na : C, D, E ; Dysk C ma u mnie najmniejszą pojemnośc :D Na pozostałych mam filmy, muzykę ... Jak wirusy atakują to tylko dysk C - jego zawszę formatuję - trwa to niecałą godzinę :)

jak zrobisz format to potem postaraj sie podzielic dysk na partycje - wtedy jak bedziesz miec klopoty z kompem to po prostu postawisz system i nie stracisz reszczy rzeczy :) ale jak podzielic na partycje nie wiem - ja sie zawsze tylko przygladalam ;)

Gość uczaca sie zycia
no to jeszcze raz dziekuje, mam nadzieje, ze sie uda :) teraz uciekam stad, ale jeszcze wieczorem zajrze 🖐️

Gość ej co wy mówicie
jesli masz na c tylko system to wystarczy sformatować tylko dysk c, a wszystko co chcesz zostawić przenosisz na pozostałe dyski które nie będą formatowane a wiec nic sie z nimi nie stanie. możesz tez na tych pozostałych dyskach zostawić sobie instalki do programów, co by nie musieć potem ściągać potem wszystkiego od nowa z neta. no chyba że chcesz wszystkie dyski formatować, to rzeczywiście musisz przegrać wszystkio na płytki, ale ja zawsze formatuje tylko c i jest ok no i nie musze sie bawic z tym przegrywaniem na płyte