Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sroka bez oka

jakie są pierwsze objawy shizofrenii?

Polecane posty

Gość sroka bez oka

Od jakiegoś czasu mam przewidzenia i dziwnie sie zachowuje. Np ostatnio, oglądałam film w nocy i co chwila odruchowo patrzyłam przez okno, wiedziałam że nic tam nie ma ale nie mogłam sie powstrzymać. Czy to mogą być początki choroby psychicznej? Dodam że w mojej rodzinie nikt nie był umysłowo chory.

Gość nie przesadzaj paranoja jakaś
:P:P:P:O

Gość sroka bez oka
patrzę też często do lustra, osobliwie gdy robię sobie makijaż. Jestem prawie pewna że to początki choroby, co robić?!

:D:D:D:D:D to było lepsze, pkt dla podszywacza:d:d:d

Gość sroka bez oka
to nie podszyw, tylko okropna prawda. A wczoraj... ...wczoraj kupiła w spożywczym......masło ! Przecież masło się maśli i według Freuda przesądza o początkach schizofrenii. Nadmienię, że żadna ze sprzedawczyć nie zdradzała objawów choroby psychicznej.

Wiesz, tak najprościej działa to tak: jak myślisz, że masz chorobę psychiczną, masz nerwicę; ludzie doktknięci psychozą nie zdają sobie sprawy ze swojego stanu. A ty masz tylko fobie i może nerwicę natręctw. Wizyta u psychaiatry byłaby wskazana, jednak.

:D:D:D płaczę ze śmiechu:D

Tak, taki przymus patrzenia za okno, sprawdzania zamków w drzwiach, kurka z gazem, albo liczenia schodów, po których się wchodzi, to nerwica natręctw. Jeśli sądzisz, że jesteś chora psychicznie, to prawdopodobnie nie jesteś, tylko masz nerwicę. Jeśli uważasz się za zdrową psychicznie, to kto wie, może jestes chora...

Ja w swoim zyciu za długo żylam w stresie mialam zawsze lęki i to spowodowało napewno nerwice.Kazda nowa sytuacja wyjazd czy wyjazd bliskiej osoby to u mnie napady lękowe .Jak biore leki jest lzej się z tym uporac ale najwaznijsza swiadomośc jak sobie z tym radzić.