Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eliska111

SZCZEPIONKI-jak z nimi jest?jaka dostajemy w przychodni a ta 6 w 1 to co to jest

Polecane posty

Gość eliska111

mam na mysli szczepienie 6tyg dziecka

6w1 to szczepionka skojarzona. Dziecko dostanie tylko jedno ukłucie jeżeli ją wykupisz. W niej zawarta jest szczepionka na HIB. Jeśli wykupisz tańszą wersję 5 w 1 to dostanie dwa ukłucia, w niej też jest HIB. Jeśłi nie wykupisz wcale to dostanie dwa ukłucia ale nie będzie zaszczepione przeciwko Hib. Można za ok. 50 zł. dokupic sam HIB ale wtedy są już 3 ukłucia. To po krótce tyle.

U mnie w przychodni 6w1 - 180 zł, 5w1 - 110zł. , sam HIB - 50 zł. Ceny wahają się w zależności od miasta oraz w poszczególnych przychodniach, jednak gdy przychodnie są w tym samym mieście różnica jest niewielka rzędu 10 zł, przynajmniej u mnie.

Gość a dlaczego
a nie ma bezpłatnych????

masz bezpłatną która przysługuje każdemu dziecku ale jak chcesz mozesz wykupic te trzy opcje co pisze wyzej

Gość Wiki 24
MOJE DZIECKO MA JUZ ZA SOBA 3 SZCZEPIONKI 6 W 1 JESTEM BARDZO Z NICH ZADOWOLONA. ZA PIERWSZA PłACIłAM 200zł.ZA DWIE KOLEJNE PO 140zł.DZIECKO ZA KAZDYM RAZEM JEST KłUTE TYLKO RAZ W NóżKE.PO ZWYKłYCH SZCZEPIONKACH REFUNDOWANYCH PRZEZ PAńSTWO MOżE WYSTEPOWAC U DZIECKA BOL GłOWY GORACZKA OPUCHLIZNA NAWET WYMIOTY PO SZCZEPIONCE 6 W 1 MOJE DZIECKO BYłO SPOKOJNE NIE DZIAłO SIE NIC NIEPOKOJACEGO.POLECAM