Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chcem zrobic

przepis na żeberka

Polecane posty

Gość chcem zrobic

proszę o sprawdzony przepis na zeberka

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość bidortaa
no to umyte osuszone obtoczysz w mace rozgrzej tluszcz , wrzuc zeberka zarumienione? tak? no to dalej - dziabnij se drineczka zanim zaczniesz dalej :)) pokroj cebule - wyciagnij kurde tenkminek....... przy okazji sprzatnij wreszcie to sitko , i schowaj make - w nagrode dziabnij sobie drineczka sypnij kmineczkiem bogato obficie - nie zaluj potem podlej rosolkiem albo lekko woda i dodaj jarzynki zmeczylas sie? chlapnij zdziebelko przydus to pokrywka - no uwazajjjj szczotka do zamiatania bedzie ci potrzebna - a mowilam schowaj ta make? ma pyrczec z rozumem aaaa zapomnialam ze ta cebule trzeba bylo dodac - echhhhhhhhhhh dziabniemy troszeczke :))) ja dodaje listka laurowego i ziarenka jalowca na koncu prawie dodaje suszone sliwki chyba sie uda co?????

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość bidortaa do farmerki
no jakze gdzie ?no na poleczke - tu zaraz obokksiazki kucharskiej :))))))

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość bidortaa
i co ? probujecie czy wciaz podlewacie? ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość SUPER PRZEPIS
I POCZUCIE HUMORU

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość aliii
diszone z piwem i kminkiem,, pychhhaa:D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość bidortaa
a smacznego:)) czyzby sie udaly? no nooooo - a fakt ze podlane piwem sa tez dobre - do zeberek mozna podac: kiszona kapusta alevodcisnieta - wrzucam na rozgrzany tluszcz (ja uznaje tylko oliwe) dodaje tez kminek i podsmazam i tyle o!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość bidortaa
ale mozna tez zrobic bejcowane :)) czyli zeberka dla malarza:))

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jadowita mrówa
a ja do żeberek ,polecam tzw. panczkraut :-D:-D:-D Tak się robi żeberka na Śląsku. Zrobić żeberka według uznania, mogą być takie z kmineczkiem i drinem ;-), osobno ugotowac ziemniaki, osobno kiszoną kapustę z liściem larowym i zielem angielskim. Kiedy ziemniaczki będą miękkie odcedzić, kapustkę też. Zrumienić najlepiej na smaluszku ze skwareczkami, cebulkę w kosteczkę. Sporo tego smalca, nie załować. Pipieprzyć kapustę, povegetować, wlać zrumienioną cebulkę z tłuszczem, wymieszać, wsypać do tego ziemniaki i ugnieść wszystko razem kałką. Wymieszać na jednolitą masę. No palce lizać. Wyłożyć porcje na talerz, zalać sosikiem żeberkowym i dodac żebereczka :-D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość bidortaa
no tak ok musi byc pyszne tylko to przepis dla drwali w kanadzie :)) i te zeberka i te pyszne ziemniaczki z kapustka i ten smalec wieprzowina nie jest najlepszym miesem smalec to generator roznych dolegliwosci zreszta tak jak zupy na miesie i kosciach kapusta kiszona jet doskonala ale bez tluszczu no i jak tu zyc? faktem jest ze wino czerwone dziala jak spalarnia :)) czyli do tego nie wodka , ktora zawiera tylko same kalorie i powoduje oddech pingwina - lecz wlasnie wino czerwone wytrawne

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość bidortaa
farmerko moze byc :))

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dama szpinakowa
ha ha toż żem się uśmiała :)) ha ha bidorta jesteś odjazdowa . Powyzszy przepis wypróbuję bo zeberek z kminkiem jeszcze nigdy nie pitrasiłam. Najczęsciej przyrzadzam je duszone w jarzynach . Pod koniec duszenia mięsa wrzucam cała paczkę mrozonej jarzynki< latem to swiezynka kroluje wiadomo> przykrywam pokryewczką i duszę . Radziłabym pilnować by z warzyw nie zrobiła się paćka :((( one powinny być chrupiace . czyli takie jak makaron al`dente:)).. nie zapomnieć o pieprzu i czerwonej papryce< slodkiej>

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość bidortaa do damy szpinakowej
ha! sadystka - dusisz ppowiadasz :)) w jarzynkach

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kama35
żeberka umyte, posolone wrzucamy na tłuszczyk i podpiekamy z dwóch ston troszkę. Z patelni przekładam do garnka żaroodpornego dodając pieprz, paprykę, kminek, przyprawy do wieprzowiny. Wlewam tłuszcz z patelni. Na to wrzucam pokrojoną w plastry cebulke i czosnek. Duzo cebuli i czosnku. Do piekarnika na ok 1-1.5 godziny. Mówię Ci palce lizać :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
A znacie jakiś dobry przepis na żeberka na słodko? Wiem, że na pewno można dodać miodu, ale jaki jest najlepszy, jakie przyprawy warto dodać, żeby żeberka były dobre? A może znacie jakieś miejsce, gdzie podają dobre żeberka - chętnie bym spróbowała czegoś smacznego bez stania w kuchni:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gdzie kupić taką
i ja napiszę mój hit mąż ciągle mnie namawia by je zrobić dlatego już leżą w lodówie i jutro będę robić żeberka obsmażamy posolone na tłuszczu tak ok.5 min, i wkładamy do naczynia żaroodpornego ( ostatnio w folii je piekłam żeby sos nie przypalił się) potem na tłuszcz wrzucamy pokrojona cebulę i zeszlić ja tzreba i dorzucamy na żeberka w między czasie robimy sos z ketchupu +miód (2 łyżki na jakieś 2 butelki ketchupu) i tym sosem zalewamy całość piec jakieś 1,5 godziny są miękkie i pyyyyyyyyyszne

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość eccooooo i co
marynata; delikat czerwony, chiili w proszku, wycisniety czosnek, ocet winny, zebra na 2-3h w w marynate worek do pieczenia albo naczynie zaroodporn goracy piekarnik piec....smaczne

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×