Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...
Go艣膰 agripa

Ciasta palce liza膰..mniaaaam

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰
Agripa mandarynkowiec jest z******ty. Przepis super sie udal :):):) zago艣ci u nas na d艂u偶ej. Dzieki za przepis i szcz臋艣liwego nowego roku:)

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Agripa_
Bardzo mnie to cieszy ,dzi臋kuj臋 i wzajemnie :)

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Agripa_
MLECZNA KANAPKA 馃尰 6 jajek 3/4 szkl.cukru p贸艂 szkl.m膮ki p贸艂 szkl.m.ziemniaczanej 3 艂y偶ki kakao 2 艂y偶ki oleju 1 艂y偶eczka proszku do pieczenia Jajka ubi膰 z cukrem,doda膰 olej,m膮ki obydwie,proszek i kakao,delikatnie wszystko po艂膮czy膰.Piec w ma艂ej blaszce lub tortownicy 25 min.w 190C. MASA:p贸艂 szkl.mleka 2 szkl.mleka w proszku 2/3 szkl.cukru 300 g mas艂a 16 g c.waniliowego Mleko zagotowa膰 z cukrem i c.waniliowym,ostudzi膰.Utrze膰 mas艂o na bia艂膮 puszyst膮 mas臋,powoli wlewa膰 do niego mleko i wsypywa膰 mleko w proszku,dok艂adnie zmiksowa膰. Biszkopt przekroi膰 na p贸艂 i prze艂o偶y膰 mas膮.Pola膰 polew膮 w/g uznania. A tak wygl膮da to ciacho w moim wykonaniu http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f511deae50396a26.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/55c8b16d9387ed81.html

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
ja mog臋 uznana zosta膰 za lenia, ale uwielbiam ciasta i torty, szczeg贸lnie torty na zam贸wienie z mojej ukochanej cukierni: http://cukierniatortykatowice.pl/. Popatrzcie jakie cude艅ka oni wypiekaj膮

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Gosianica
dawno mnie nie by艂o :p ale mam super przepis na tort makowy bez grama m膮ki :) Biszkopt: 250 gr maku 200 gr cukru 10 jajek 1 ma艂y proszek do pieczenia zapach wg uznania Krem: 1/2 litra 艣mietany 32% 2 艣mietanfixy Przygotowanie: Mak wsypa膰 do wi臋kszego garnka, zala膰 wrz膮tkiem, zamiesza膰, scedzi膰 艣mieci. Ponownie zala膰 wrz膮tkiem, odstawi膰 na 3-4 godziny pod przykryciem. Odcedzi膰 dok艂adnie, dok艂adnie, dok艂adnie... Przemieli膰 na g臋stym sicie (lub blender?) 2 razy. 呕贸艂tka utrze膰 do bia艂o艣ci z cukrem, doda膰 proszek plus szczypt臋 soli. Bia艂ka ubi膰 na sztywn膮 pian臋. Do masy 偶贸艂tek z cukrem dodawa膰 stopniowo przemielony mak ca艂y czas miksuj膮c. (konsystencja mniej wi臋cej jak na placki ziemniaczane, je偶eli rzadsza, mo偶na doda膰 艂y偶k臋 manny lub bu艂ki). Wyla膰 do tortownicy wy艂o偶onej papierem. Piec w 180 stopni oko艂o 50-60 minut. Po wyj臋ciu z pieca przykry膰 papierowym r臋cznikiem kuchennym, 偶eby nie opad艂 艣rodek. Potem kroi膰 i przek艂ada膰 kremem wg uznania. Krem: 艢mietan臋 miksowa膰 delikatnie, 偶eby nie zrobi膰 mas艂a. Doda膰 oczywi艣cie 艣mietanfixy.

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Agripa_
WAFLE MLECZNO-CZEKOLADOWE 馃尰 1/4 szkl.mleka 1/4 szkl.cukru 275 g margaryny 1 szkl.mleka w proszku 160 g nutelli 1 艂y偶ka kakao d偶em z czarnej porzeczki suche wafle Mleko z cukrem zagotowa膰 i ostudzi膰.Margaryn臋 200g utrze膰,wla膰 mleko ,wsypa膰 mleko w proszku i dobrze zmiksowa膰. Nutell臋,reszt臋 margaryny i kakao utrze膰.Jedn p艂at wafla smarujemy kremem z nutell膮 i przykrywamy nast臋pnym,kt贸ry z kolei smarujemy d偶emem.K艂adziemy nast臋pny i wyk艂adamy na niego mas臋 mleczn膮,wafel posmarowany d偶emem i kolejny z nutell膮.Przykrywamy kolejnym.Wierzch mo偶na ozdobi膰,jak kto lubi. Jest naprawd臋 pyszny,spr贸bujcie ;) http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/6b4c5b477595d152.html

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
mmm, az slinka pociekla;)

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Agripa_
weso艂ego alleluja wszystkim :)pysznych babek i mazurk贸w :)

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Agripa_
SERNIK AGULI 馃尰 140 g ciastek degistive 70 g mas艂a Mas艂o roztopi膰 i po艂膮czy膰 z pokruszonymi ciastkami.Mas膮 wylepi膰 tortownic臋 i wstawi膰 j膮 na 1h do lod贸wki. MASA SEROWA:900g twarogu 250 g cukru 3 艂y偶ki m膮ki pszennej 1 laska wanilii(mi膮偶sz ze 艣rodka) sk贸rka otarta z 1 cytryny 1,5 艂y偶eczki soku z cytryny 3 jajka 1 偶贸艂tko 200ml kwa艣nej 艣mietany 18% Ser zmieli膰,doda膰 reszt臋 sk艂adnik贸w i zmiksowa膰 blenderem.Tortownic臋 owin膮膰 do po艂owy folia aluminiow膮.Gotow膮 mas臋 wyla膰 na ciasto w tortownicy.Wstawi膰 j膮 do naczynia 偶aroodpornego lub blaszki,kt贸re nape艂niamy do polowy wod膮.Wstawiamy do piekarnika.Pieczemy 180 C przez 1h lub d艂u偶ej ,do suchego patyczka. Po wystygni臋ciu pola膰 polew膮. Sernik jest tak aksamitny,偶e rozp艂ywa si臋 w ustach :) http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b44822843d0a1fab.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/363b727227cbc40b.html

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
TORT CHA艁WOWO-SEZAMOWY 馃尰 BISZKOPT KAKAOWY: 5 jajek p艂aska 艂y偶eczka proszku do pieczenia 3/4 szkl.m膮ki 1/3 szkl.kakao Jajka ubi膰 z cukrem na puch,doda膰 reszt臋 i wymiesza膰 dokladnie.Piec w tortownicy 35-40 min.w temp.180 C. CIASTO SEZAMOWE: 3 bia艂ka 1/2 szkl.cukru 1/2 艂y偶ki m膮ki ziemniaczanej 1/2 艂y偶ki m膮ki pszennej 1/2 艂y偶eczki proszku do pieczenia 150 g sezamu Bia艂ka ubi膰 z cukrem,doda膰 pozosta艂e sk艂adniki i dobrze po艂膮czy膰.Piec w tortownicy 30 min.w 180 C. MASA CHA艁WOWA: 1 budy艅 smietankowy gotujemy w/g przepisu na opakowaniu,wystudzi膰. 100 g margaryny 200 g cha艂wy waniliowej.Budy艅 utrze膰 z mi臋kka margaryn膮 porcjami dodaj膮c cha艂w臋.Gotowy krem wstawi膰 na 2h do lod贸wki. Biszkopt kakaowy przekroi膰 na p贸艂.Na jeden blat rozsmarowujemy po艂ow臋 kremu,przykrywamy blatem sezamowym,na to znowu krem i przykrywamy biszkoptem. 1 tabliczka mlecznej czekolady 2 艂y偶ki 艣mietany 30% Czekolad臋 rozpuszczamy z krem贸wk膮 ,wylewamy na torcik i dekorujemy. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/98fa76080e6c22d5.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d0499a703d169018.html

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
ciasto dro偶d偶owe bez wyrabiania z jab艂kami Sk艂adniki Ciasto: 1/2 opakowania 艣wie偶ych dro偶d偶y 1 cukier waniliowy 1/2 szklanki cukru 2 du偶e - L lub 3 ma艂e jajka - M 1/2 szklanki oleju 1/2 szklanki mleka 2 i 1/2 szklanki m膮ki 1 kg jab艂ek Kruszonka: 2 艂y偶ki mas艂a 2 艂y偶ki m膮ki 1 艂y偶ka cukru pudru Przygotowanie: 1. Wszystkie sk艂adniki wsypujemy do miski w podanej kolejno艣ci. Dro偶d偶e kruszymy. 2. Przykrywamy r臋cznikiem i odk艂adamy na min. 3 godz. w ciep艂e miejsce 3. Przygotowujemy kruszonk臋. Zimne mas艂o ucieramy z cukrem pudrem i m膮k膮. Tak powsta艂膮 mas臋 wk艂adamy do lod贸wki. 4. Jak ju偶 ciasto wyro艣nie - mieszamy je i przek艂膮damy do uprzednio wysmarowanej mas艂em i posypanej bu艂k膮 tart膮 blachy. 5. Do ciasta wk艂adamy obrane i pokrojone w kawa艂ki jab艂ka. W wersji z serem: ser mieszamy z cukrem waniliowym i wyk艂adamy na ciasto. 6. Ca艂o艣c posypujemy kruszonk膮. 7. Wk艂adamy do zimnego piekarnika. Piec nastawiamy na 180C na 45-50 min., grza艂ka g贸ra - d贸艂. Smacznego

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Alajka44
Uwielbiam piec ciast i cz臋sto pr贸buj臋 czego艣 nowego. Ostatnio przegl膮da艂am internet w poszukiwaniu inspiracji i natrafi艂am na co艣 bardzo ciekawego. Co s膮dzicie o http://torty-dla-dzieci.com/dlaczego-internet-nigdy-nie-przestanie-mnie-zadziwiac/ Nie wiedzia艂am 偶e tak fajne rzeczy mo偶na znale藕膰. I nawet za bardzo si臋 przy tym nie wysili艂am. No to czas biec do sklepu po sk艂adniki :)

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
Keks-przepis wypr贸bowany 50 dkg m膮ki 1 szklanka cukru 5 jajek 25 dka mas艂a 2 艂y偶eczki proszku do piecz. cukier waniliowy bakalie - 20 dkg rodzynek po 5 dkg daktyle ,morele, orzechy wloskie, sliwki, sk贸rka pomara艅czowa Mas艂o utrze膰 z cukrem na puszyst膮 mas臋, dodawa膰 po jednym jajku.Potem wsypa膰 przesian膮 m膮k臋 z proszkiem, na koniec doda膰 bakalie.Piec ok.1godz/170 st

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Vanessa92
Kochani nie mam pomys艂u do jakiego ciasta mog臋 wykorzysta膰 wi艣nie kandyzowane. jakie艣 proopozycje? http://frumat.pl/

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Agripa_
Witam zapachem pierniczk贸w... :) Ten przepis znalaz艂am w gazecie,porcyjka jest malutka,wi臋c robi艂am z trzech.Wychodzi oko艂o 50 sztuk. PIERNICZKI 馃尰 3/4 szkl.m膮ki pszennej 3 艂y偶ki c.pudru 50g roztopionego mas艂a i wystudzonego 50g p艂ynnego miodu 1 偶贸艂tko 10g przyprawy do piernik贸w 1 艂y偶eczka kakao szczypta proszku do pieczenia Z podanych sk艂adnik贸w zagnie艣膰 ciasto,rozwa艂kowa膰 na 5 mm i wykrawa膰 foremkami.Piec 8-10 min.w temp.180 st.Po upieczeniu udekorowa膰 w/g uznania. http://www.fotosik.pl/zdjecie/650666d72c51f7f9

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
MIGDA艁OWE GWIAZDKI 馃尰 25 dag maki pszennej 10 dag migda艂贸w 20 dag mas艂a 2 偶贸艂tka 7 dag c.pudru 7 kropel olejku migda艂owego Migda艂y sparzy膰,obra膰 ze sk贸rki i posieka膰 blenderem. Z wszystkich sk艂adnik贸w zagnie艣膰 ciasto i w艂o偶y膰 je na 2h do lod贸wki.Rozwa艂kowa膰 na grubo艣膰 5 mm.Wykrawa膰 foremk膮 i piec na papierze 10 -15 min w 180 st.Posypa膰 c.pudrem. http://www.fotosik.pl/zdjecie/47fa50987d75bbf8

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Od jakiego艣 czasu moim ulubionym ciastem jest placek dyniowy. A wszystko dzi臋ki mojemu synkowi, kt贸ry musia艂 do przedszkola na Halloween przygotowa膰 straszn膮 dyni臋. 偶eby si臋 艣rodek nie zmarnowa艂 musia艂am co艣 wymy艣li膰. W internecie znalaz艂am przypadkiem na stronie polomarketu ten nieziemski przepis na placek dyniowy. Szkoda, 偶e ju偶 trudno znale藕膰 dynie w sklepach http://www.polomarket.pl/pl/slodkie/pumpkin-pie.html

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
taki s艂odki temat... tyle teraz owoc贸w, mo偶e jakie艣 nowo艣ci macie w tej kwestii?:)

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
nic...? nawet takie maluskie ciastunio z truskaweczunia?

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
nn

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
Do czego mo偶na wykorzysta膰 nadziewane czekoladki truflowe i takie z bombonierki?

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
ja z takie czekoladki (tylko jak za du偶e to kroj臋) albo ptasie mleczko wrzucam na g贸re ciasta czekoladowego i przykrywam bit膮 艣mietan膮, fajna niespodzianka jak sie je

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
Macie ochot臋 na pyszne torciki? Zapraszam na www.kawalciacha.pl Przepisy, filmiki instrukta偶owe i mn贸stwo inspiracji.

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
Polecam Sernik korzenny SP脫D 3 szkl. m膮ki pszennej 2 jajka 200g mas艂a 1 艂y偶eczka proszku do pieczenia 3 艂y偶ki kwa艣nej 艣mietany 陆 szklanki cukru 2 艂y偶ki kakao 1 przyprawa do piernika MASA SEROWA 1 kg bia艂ego sera 200 g mas艂a 1 szklanka cukru pudru 6 jaj 2 budynie waniliowe lub 艣mietankowe DODATKOWO 400 g nadziewanych pierniczk贸w w czekoladzie Przygotowanie Zagnie艣膰 kruche ciasto i w艂o偶y膰 do lod贸wki, 偶eby si臋 sch艂odzi艂o. Ser zmieli膰 jedno lub dwukrotnie. Mo偶na u偶y膰 te偶 zmielony z wiaderka. Mas艂o utrze膰 z cukrem pudrem. Dodawa膰 po jednym 偶贸艂tku i ser ca艂y czas ubijaj膮c. Doda膰 budynie. Ubi膰 bia艂ka na sztywn膮 pian臋. Ubite bia艂ka doda膰 do masy i delikatnie wymiesza膰. Wyj膮膰 kruche ciasto z lod贸wki i rozwa艂kowa膰. Prze艂o偶y膰 je do blachy wy艂o偶onej papierem do pieczenia. Wy艂o偶y膰 po艂ow臋 masy serowej, u艂o偶y膰 na niej pierniczki i wy艂o偶y膰 reszt臋 masy serowej. Piec ok. 60 minut w temp. 180 C. Po upieczeniu ciasto pozostawi膰 w lekko uchylonym piekarniku, by wystyg艂o. Wi臋cej ciekawych przepis贸w na http://smaker.pl/kucharz-slodka

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach

B膮d藕 aktywny! Zaloguj si臋 lub utw贸rz konto

Tylko zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony

Utw贸rz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj si臋

Posiadasz w艂asne konto? U偶yj go!

Zaloguj si臋

×