Agripa_ 0 Napisano Kwiecień 5, 2007 aaaaabbbbbbbbhhhh---->myslę,że 1/2 szkl. cukru pudru w zupełności wystarczy,no i oczywiście zużyj cała puszkę,a co jak szaleć to szaleć w końcu święta są:) Jajek wspólnego malowania, wodą ze śmiechem polewania, życzeń spełniania, kwiatów kwitnienia, i Wielkanocy świętowania, tego Wam życzę WSZYSTKIM Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość aaaaabbbbddddhhhh Napisano Kwiecień 6, 2007 dziękuję Ci bardzo Agripo i życzę Wesołych Świąt Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ulotna chwila 0 Napisano Kwiecień 6, 2007 Agripko----------------------> Kochana potrzebuję konsultacji:) do Marysieńki na placek orzechy trzeba zmielić na pył, czy wystarczy drobno posiekać? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Agripa_ 0 Napisano Kwiecień 6, 2007 hello Chwilko...drobno posiekaj:)) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ulotna chwila 0 Napisano Kwiecień 6, 2007 Dziękuję Ci dobra Kobieto:) Pozdrawiam i życzę pachnących radosnych Swiąt Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
puszysta zajebista 0 Napisano Kwiecień 6, 2007 Hej:) Ale tu pusto... Właśnie zabieram się za produkcję babki gotowanej... pomódlmy się!!! ;):-D p.s. -pozdrawiam zacięte kuchreczki pracujące nocna porą :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Agripa_ 0 Napisano Kwiecień 6, 2007 puszysta zajebista---->wyjdzie napewno:)3mam kciuki;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
puszysta zajebista 0 Napisano Kwiecień 7, 2007 Hej Agripa:) No, nie mam się czym -pochwalić. Gotowałam godzinkę i 10min. Po otworzeniu formy z 5cm. od góry -pływające ciasto. Wylałam to do małej foremki i piekę teraz. Wyjęłam babkę, spód obcięłąm równo... mam niską babeczkę. Przyczyną lipy:-D:-D:-D może być fakt że nie dolewałam wody podczas gotowania a trochę jej jednak wyparowało. A moze za słabo się gotowało?? No ale wrzenie to wrzenie! Babka w małej foremce rośnie powoli:-P Dobranoc:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Agripa_ 0 Napisano Kwiecień 7, 2007 hej puszysta zajebista--->przykro mi,ze nie wyszla babeczka,taka jak powinna,to napewno przez ta wode,foremka cały czas powinna byc zalana prawie do przykrywki.Uszy do góry następnym razem będzie lepiej:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość amarilla Napisano Kwiecień 7, 2007 Odnośnie kremu z Kubusia- posiadam przepis na ów krem,ale w trochę innej wersji. Otóż: potrzebujemy dużej butelki Kubusia o ulubionym smaku, dwa budynie, najlepiej w jasnym kolorze, pół kostki masła oraz cztery łyżki cukru( jeśli budyń jest bez cukru). Budynie rozpuszcza się w połowie szklanki Kubusia, resztę Kubusia wlewa się do garnka dodając 4 łyżki cukru i pół kostki masła. Doprowadza do wrzenia,po czym dodaje budynie, gotuje i gotowe Krem idealny do przekładania biszkoptu. Sprawdzony i rewelacyjny. Smacznego!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zaden nick nie wchodzi 0 Napisano Kwiecień 7, 2007 Lepper w rządzie .? To nie bajka .! Wielkanocna to PIS\'anka .! Bez wyroku nie masz szansy By z kaczkami wejść w aliansy .! Rydzyk już się z prawem buja .. Wesołego Alleluja :) pozdrawiam wszystkie dziewczyny i dziekuje za przepisy..juz z kilku skorzystałam i nawet mi wyszły choc ciasta to moja słaba strona.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lady_75 0 Napisano Kwiecień 10, 2007 Witam wszystkich pi światecznym zamieszaniu ,mam bardzo prosty przepis na snikersa jest bardzo prosty i dobry: SNIKERS DUŻA BLASZKA 2 SZKLANKI MĄKI PSZENNEJ 1/2 SKLANKI CUKRU 1/8 KOSTKI MARGARYNY 1 ŁYZECZKA SODY 1/2 ŁYZECZKI PROSZKU DO PIECZENIA 4 DAG MIODU 3 ŁYŻECZKI MLEKA 2 JAJKA MIÓD ,CUKIER MARGARYNEI MLEKOROZPUŚCI I WYSTUDZIC i DODAC DO MĄKI WYMIESZANEJ Z SODĄ I PROSZKIEM DODAc DWA JAJKA .cIASTO ZAGNIEŚC I PODZIELIC NA DWIE CZĘSCI UPIEC DWA PLACKI. KREM : JA KUPUJE GOTOWY OTKERA AJERKONIAKOWY I NIE DODAJE MASŁA POLEWA TOFFI TEŻ IDE NA ŁATWIZNE , ZNALAZŁAM GOTOWĄ MASE KAJMAKOWĄ EWENTUALNIE MOŻNA MLEKO SKONDENSOWANE SŁODZONE GOTOWA 3 GODZINY W WODZIE (warto poszukac gotowej masy kajmakowej bo po pierwsze tańsza niż mleko i nie trzeba gotowa ja znalazłam gotową w kauflandzie i kosztuje tylko 4,20 za puszke Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Do me_36 Napisano Kwiecień 16, 2007 Nie chce byc zlosliwa,ale przepis na sekacz wklejasz po raz trzeci :O Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
frajda 0 Napisano Kwiecień 16, 2007 Agripa, czy do tego drożdżowego ciasta nadaje się nadzienie orzechowe? Mam drożdże, które trezba zużyć i mam paczkę nadzienia orzechowego, które podobno miesza się tylko z mlekiem... kombinować czy sobie darować? amoże macie jakieś pomysły, bo jesli chodzi o ciasta - jestme cienka jak andrut :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Agripa_ 0 Napisano Kwiecień 16, 2007 Witam:) frajda---->do tego ciasta drożdżowego smiało możesz dać masę orzechową,choć przyznam szczerze,jeszcze takiego drożdżowca nie jadłam,ale co tam spróbować mozna no nie?;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
me_36 0 Napisano Kwiecień 18, 2007 sorry za zaśmiecanie powielanymi przepisami Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
frajda 0 Napisano Kwiecień 18, 2007 Pochwalę się, że drożdzowe ciasto z orzechowym nadzieniem wyszło naprawdę smaczne. Mogło być trochę bardziej \"mokre\", ale lukier z pokruszonymi orzechami trochę pomógł. PS. Ten topik i \" Mój ulubiony i najłatwiejszy przepis\" to moja książka kucharska. A rodzia i znajomi się dziwią, skąd u mnie takie pomysły... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
oszczędna 0 Napisano Kwiecień 18, 2007 Ktos cos pytal o ciasto z kremem kubusiowym :) ja takie robilam, znalazlam przepis na o2, ale tam baza dla ciasta byly male biszkopty, ktorymi wykladalo sie tortownice. Ja upieklam normalny biszkopt i przelozylam go kremem sporzadzonym z 2 budyniow (bez cukru) gotowanych na 0,75 l Kubusia (bialego bez marchewy) - tak, jak normalnie gotuje sie na mleku. Nie dodawalam cukru ani masla. Kremu wyszlo duzo wiec wierzch ciasta tez nim wysmarowalam i powciskalam w ten krem kawalki mandarynki. Wyszlo pyszne, ale wymagalo przechowywania w lodowce, zanim zostalo doszczetnie pozarte. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość piekąca ciasta Napisano Kwiecień 19, 2007 jak zrobic to nadzienie orzechowe do drozdzówki? i macie jakie przepis na drozdzówkę ktorej nie trzeba wyrabiac? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
frajda 0 Napisano Kwiecień 19, 2007 jeśli chodzi o nadzienie, to byłam bezczelna ;), kupiłam gotowe, w torebce, które miesza się z mlekiem. sama bym chciała wiedzieć jak się robi takie nadzienie w domu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość piekąca ciasta Napisano Kwiecień 19, 2007 nie wiedzialam ze jest takie nadzienie, w sklepach tesco, carrefour dostane je?jakiej firmy? czy one sa tak jak makowe w puszkach? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
frajda 0 Napisano Kwiecień 19, 2007 ja je kupiłam w Realu w torebce, suche, chyba 4 złote kosztowało Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Agripa_ 0 Napisano Kwiecień 22, 2007 KEKS 30 dag mąki 20 dag margaryny 20 dag cukru pudru 5 jajek 20g proszku do pieczenia 10 dag rodzynek,sliwek suszonych 5 dag skórki pomarańczowej(smażonej) 5 dag skórki cytrynowej jw 5 dag migdałow i orzechów ewentualnie gotowa mieszanka keksowa,2 opakowania Rodzynki oplukać,osączyć,sliwki pokroic drobno,migdały spażyć i obrac ze skórki.Bakalie obtoczyć w mące i otrząsnąć z nadmiaru mąki.Margarynę utrzeć z cukrem pudrem i żółtkami.Dodać mąkę,proszek do pieczenia,bakalie,ubitą na sztywno pianę.Delikatnie wymieszać.Ciasto przełożyć do podłużnej formy wyłożonej papierem do pieczenia,wyrównać powierzchnię,naciąć wzdłuż powierzchnie ciasta nożem zanurzonym w rozstopionym maśle. Piec przez godzinę w temp. 190C Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jw291 0 Napisano Kwiecień 23, 2007 właśnie zrobiłam pleśniaka ze str 1...pyyyyycha!!!!!!!!!do piany dałam wiórki kokosowe, odlot http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/be76f01dce717afe.html to właśnie jego zdjęcie!!!! pyyyycha!!!!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Agripa_ 0 Napisano Kwiecień 23, 2007 jw291--->cieszę sie,że smakował:) pozdrawiam cieplutko Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ulotna chwila 0 Napisano Kwiecień 23, 2007 Cześć Dziewczynki:) fajny ten pomysł z wklejaniem fotek naszych pyszności:) pozdrowionka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Elkana Napisano Kwiecień 24, 2007 Cycki murzynki sprawdzony przepis na dobre ciasto: 1 puszka masy makowej (najlepsza taka puszka masy makowej z niebieską etykietą) 10dkg wiórek kokosowych 6 białek 1 Lyżeczka proszku do pieczenia niecała szklanka cukru Ubić białka na sztywno dodać na koniec po troszkę cukier, proszek do pieczenia i masę makową. Lekko wymieszać i pec w średnio nagrzanym piekarniku do lekkiego zbrązowienia. Masa: 2 szkl mleka , 4 Lyżki cukru 1 budyń śmietankowy, 6 żółtek 2 cukry waniliowe 1 kostka masła lub margaryny Odlać pół szkl mleka , rozmieszać w nim budyń. Zółtka ubić z cukrem na kogel-mogel do tego wlać rozrobiony w mleku budyń, wymieszać. Resztę mleka zagotować, wlać do gotującego się mleka ten kogel-mogel z budyniem i ugotować masę. Będzie to taki pyszniutki budyniek. Utrzeć margarynę dodając po troszkę wystudzoną masę. Położyć to na zimne ciasto makowe. Rozpuścić 1 galaretkę w szklance gorącej wody. maczać w niej okrągłe małe biszkopty i układać na masę budyniową, Na biszkopty wylać polewę czekoladową i w każdy biszkopt włożyć rodzynkę ( sutek) Pyszota Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Elkana Napisano Kwiecień 24, 2007 Kochane babeczki, przywiozłam fajny przepis z Czech na ciastka bez pieczenia 15 dkg mielonych orzechów włoskich 15 dkg cukru pudru i 1 białko. to zagnieść. podsypać stolnicę cukrem pudr. Rozwałkować ciasto, wykroić kieliszkiem kółka na każdym kółeczku troszkę lukru i pół orzecha. Gotowe. Smaczne i szybko Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Elkana Napisano Kwiecień 24, 2007 Kochane babeczki, przywiozłam fajny przepis z Czech na ciastka bez pieczenia 15 dkg mielonych orzechów włoskich 15 dkg cukru pudru i 1 białko. to zagnieść. podsypać stolnicę cukrem pudr. Rozwałkować ciasto, wykroić kieliszkiem kółka na każdym kółeczku troszkę lukru i pół orzecha. Gotowe. Smaczne i szybko Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ulotna chwila 0 Napisano Kwiecień 24, 2007 Elkana...............te cisteczka są rewelacyjne, tyle, że ja dodaję jeszcze zmielone migdały i ciastka piekę a raczej podsuszam w 70-80 stopniach przez około 1-1,5 godziny, a do tego robię glazurę na bazie wiśniówki:) pozdrowionka! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach