Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytająca Magda

Zatwardzenie u 5 -latka. Mamy pomożcie !!!!!

Polecane posty

Gość pytająca Magda

Witam . Mojego brata dziecko, 5 letni synek ma od dluzszego czasu kłopoty z wypróznianiem ( około 6 miesiecy). Nie znam szczegołow, bo mieszkam spory kawałek od nich, ale czesto na pytanie jak się czuje maluch brat mi wspomina o tym klopocie. Wiem tylko, ze ma maly sporo ruchu i nie objada się słodyczami. Praktycznie reakcja jest tylko po czopkach. Inne metody nie skutkują . I moje pytanie i jednoczesnie prośba...czy ktoras z Was ma jakies sprawdzone metody na pobudzenie pracy jelit u takiego dziecka ? Moze przyklad menu ?? Chciałabym doradzić bratu, ale niestety nie znam się na tym :O. Bardzo bedę wdzieczna za jakies porady i opnie:). Pozdrawiam. Magda.

Gość pytająca Magda
plissss, wierze ze wiecie Dziewczyny ! napiszcie jakies rady :)

Gość onnnnnnnnaaaa
zmiana diety na pewno, ale tą musi im podac lekarz, bo w końcu to dziecko rośnie, być moze je za mało produktów z błonnikiem, (a on pomaga w wypróżnianiu), powinni wyeliminować mu z diety narazie kakao jak pije, niektóre owoce też potrafią tak wpłynąć na przemianę materii. Dziwię się, że jeszcze nie byli z tym u lekarza. pół roku to długo, żeby dziecko tak się meczyło. Najlepiej jak im doradzisz wizytę.

Gość pytająca Magda
onnnna > dziekuje za wskazowki. Z tego co wiem to byli u lekarza, zapisała czopki i tez kazała zmienic dietę, i z tego co wiem to wprowadzili zmiany, ale jak widac albo mało skuteczne albo jest jakas inna przyczyna:O Moze jeszcze ktos doradzi ?

Gość onnnnnaaaaa
A dają mu dużo płynów???

czopki przez pol roku?? toz to moze \"rozleniwic organizm\" moze odstawic slodycze dziecku? wiecej naturalnych produktow? odstawic soczki a do picia dawac wode?

Gość pytająca Magda
onnnnaaaa > nie wiem ile pije bo nie pytalam , ale podsunę im tą mysl :) Kariolka> czopki dają tylko w sytuacji kiedy jest to konieczne, nie stosują przez poł roku, bo wiedza ze to moze uzaleznic......... Wodę pije nie chetnie :O, moze połslodka herbata ziołowa, tylko jaka?

Gość gość
kompot ze suszu

Gość Rewolta
Dla dziecka tylko dicopeg junior. Jest delikatny dla błony śluzowej dziecka, nie podrażnia. Nie uzależnia i nie powoduje nagłego parcia. Jest smaczny więc dziecko chętnie je przyjmuje.

Gość gość
tak jak wyżej dicopeg jest odpowiednim preparatem, i wprowadzić do diety śliwki suszone, podawać parę razy w ciągu dnia to pomoże uregulować pracę jelit