Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Joella

Nietypowa prośba do Mieszkańców Wrocławia, Poznania, Olsztyna, Częstochowy.

Polecane posty

Witam. Mam nietypową, ale wielką prośbę. Piszę pracę na temat zieleni miejskiej i potrzebna jest mi opinia mieszkańców wymienionych miast na temat zieleni w waszych miastach. Jesli więc macie chwilkę i możecie mi ją poświęcić, bardzo proszę o odpowiedż na pytania: 1. Wiek, płeć, miasto, dzielnica, 2. Czy w Twoim mieście jest - wystarczająco dużo/za mało terenów zieleni? Jeśli za mało, to czego brakuje? Co bys w nich zmienił/dodał? (np. place zabaw, skwery, parki, boiska, zieleń przyuliczna, zieleń osiedlowa). 3. Czy odległośc Twojego miejsca zamieszkania od terenów zieleni rekreacyjnej jest w sam raz/jest za duza? 4. Jak odbierasz tereny zieleni w Twoim mieście? Czy korzystasz z nich (jakich), jak czesto? Wszystkim, którzy zdecydują sie odpowiedzieć serdecznie dziękuję! Proszę o odpowiedź na forum, lub na maila.

Gość Sasza_Sasza
Joella, chciałem Ci donieść, że jako rezydent Olsztyna uważam moje miasto za bardzo sowicie zaopatrzone w zieleń. Bierze się to z tego, że w samym mieście jest sporo pięknych urządzeń zieleni, jeszcze sprzed wojny ale również sporo zieloności pochodzi z bliższego nam czasu. Poza tym, Joella, lasy, którymi miasto jest otoczone z trzech stron, a więc lasy jednolitą ścianą otaczające Olsztyn, a nawet niekiedy swoimi jęzorami wślizgujące się w zabudowę urbanistyczną. I, bez obrazy, są to prawdziwe lasy, z sośniną, jakiej się nigdzie indziej nie spotyka. A kiedy, Joella, weźmie się jeszcze to, że te lasy współgrają z wodą jezior - Olsztyn ma ich 12, to nic, jak tylko tutaj mieszkać. Pozdrawiam - SS

1. 28, kobieta, Wrocław, nie podam ;) bez przesady... ;) 2. Jest duzo! A raczej bylo. Wciaz teraz wycinaja, montuja wielkie galerie inne nowoczesne badziewia. Ale jest u nas: place zabaw, skwery, parki, boiska, zieleń przyuliczna, zieleń osiedlowa Nic bym nie zmieniala. Ale zaprzestalabym po prostu ciaglego wycinania i niszczenia wyzej wymienionych :O 3. jest w sam raz :) 4. Korzystam z nich przynajmniej raz w tygodniu (mowie o duzych parkach)

Gość qrwa.....
oj sasza sasza mówisz o tych lasach ZASRANYCH przez psy i rowerzystów, papiery itd ? Czy z tamtej strony od drogi 51 na bartoszyce gdzie wisiały informacje o wściekliźnie - i też ZASRANE ?

Dzięki, ciesze się, że jest odzew! No, Pan powyżej nieco się zdenerwował.

Gość lusi laputito
Wrocław 21lat srodmiescie zieleni jak dla mnie w sam raz... wiecej placu zabaw ...bo na srodmiesciu sa tylko zasikane piaskownice.przez psy rozwalone drabinki itc,itp do zieleni jest blisko wokolo same parki,czasami korzystam ale przez przypadek:O ps nie chce mi sie odpowiadac:P:P

Gość lusi laputito
ojojoj krwawa nie udawaj głupiej nie chodzi mi ze to psy je rozwalaja ,wsatwiłam kropke ,nie wiem czemu ,moze dlatego ze pije 4 piwo i pisze bez skladu i ładu...:O CHODZI MI O ICH SIKANIE!!! rozumiesz?!:O:)

Gość Z Częstochowy
dziewczyna, lat 26, zieleni jest za mało, za mało parków, zieleń na niektórych osiedlach zaniedbana, najczęściej chodzę na spacery do parku pod Jasną Górą, ale..ilez mozna słuchać śpiewów ;-)

Gość lusi laputito
hihiihihiihihihihi : nie o to mi chodziło ale moze to psy rozwalaja te drabinki bo zawsze sie zastanawiam kto to robi ,przeciez nie te " niewinne" dzieciatka,na ktore mowie małe szatany:P

te niewinne dzieciatka... taaa A slyszalas o 4 letnim czloku gangu aresztowanym gdzies tam?!! Robil gorsze rzeczy niz rozwalanie drabinek :D Ale i tak sie zgadzam! Rozwalonym drabinkom mowie stranowcze NIE! Chyba otworze nastepne piwo z tej okazji :D

Gość lusi laputito
czytałam o tym w fakcie i byłam w szoku ,co sie dzije?:O:D ja juz odtworzyłam nastepne piwo,i zastanawiam sie jak ja z takim gigantem pojde do pracy?! co do tematu to moja dzielnica jest okropna ale co tu bede zgarszać ludzi...;0

a jak moglaby nie byc okropna z tymi zrujnowanymi drabinkami!!! Ratujmy polskie drabinki!! 😭 [bierze kolejnego lyka piwa, glowa jej sie kiwa...]

Gość lusi laputito
drabinki drabinkami a co z obsikanymi piaskownicami? 😭 gdzie ja sie bede bawic? ok ide spac do jutra robaczki:)

Gość kobieta z Wrocławia
1) lat 28 2) myślę, że zieleni w mieście jest naprawdę dużo ale zawsze chciałoby się więcej ;) Generalnie tutaj można właściwie wszędzie dojść używając właśnie parków, skwerów itp. i są one nawet zadbane, co cieszy :) Najbardzej brakuje mi drzew w samym centrum. 3) mam doprawdy niedaleko do dużego parku jak i mniejszego albo nad Odrę ;) jest gdzie hasać :D 4) korzystam z zieleni bardzo często stosując spacery :) Nawet do pracy codziennie chodzę obok skwerku/placu zabaw

Gość kobitka z czestochowy
1. 19 lat, kobieta, czestochowa, stradom 2. moim zdaniem za malo, dodalabym wszystkiego- szczegolnie placy zabaw dla dzieci 3. odleglosc to ok 2-3 km ZA DUZA 4. jest ich malo, ale jestem wdzieczna ;p za te ktore sa, przyjemnie usiasc na lawce w parku w lato... nawet gdy trzeba dojechac pare kilometrow :)

Gość klecinianka
28, kobieta , wrocław 2)jest dużo zieleni, ale nigdy dla mnie nie jest wystarczajaco, za mało jest bopik i skateparków, deweloperzy wola budować niż zostawiać zieleń, ale ta nowa zasadzpna p[rzez nich też jest OK 3)do małego parku jak na wrocławskie warunki mam 3 minuty, do wiekszych ok 10 minut 4) lubię je, po parkach i innych terenach zielonych (wały nadrzeczne) jeżdzę codziennie niemalze rowerem

Gość częstochówka
1. 29, kobieta, cz-wa, grabówka 2. mało, parki, parki, parki, z placami zabaw pośród nich 3. ja akurat do lasu mam niedaleko, ale to juz nie jest czestochowska zieleń 4. park pod jasna góra jest ok, ale latem za dużo pielgrzymów