Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

asiapanda

DO MAM KTÓRE RODZIŁY !!!!!!

Polecane posty

Znalazłam pewien artykuł w którym napisane było, że przy pierwszym porodzie kobieta może przeć nawet 2 godziny!!! Czy tak faktycznie jest, czy to prawda??

Asiapanda-ja urodziłam swoje pierwsze dziecko 30 stycznia tego roku-córeczka Milenka,cały poród trwał 3 i pół godziny a faza parcia tylko 15 minut,Milenka wyszła za 5-ym bólem partym

Ja corke rodzilam prawie 7 lat temu i porod trwal 2 godz a parte bole 2 parcia i byla na tym swiecie.A synka urodzilam 5 tygodni temu i porod trwal 1,5 h i parte 5 min i 2 parcia i synek na tym swiecie byl. Szybko poszlo,nie peklam,nie cieli mnie ani przy pierwszym ani przy drugim porodzie,nie bylam szyta i chwale sobie porody.Widocznie jestem stworzona do rodzenia jak to powiedzial lekarz,ale nie planuje wiecej dzieci.Chociaz................nigdy nie mowie nigdy kto wie??? :P:P:P:P:D Pozdrawiam

ja rodzilam w kwietniu tego roku meczylam sie w bolach 23 godziny ale parcie zajelo gora 20 min

ja rodzilam pierwsza core 7 godzin, partych 15 minut tylko. zastanawiam sie czy te dwie godziny nie stanowia ju patologii. kolezanka jak miala parte to czekali do dwoch godzin a potem na operacje, w sensie cc. w normalnym fizjologicznym porodzie chyba trudno zeby faza parta tak dlugo trwala, ale nie znam sie na tym...pozdrawiam!

Ja parłam 45 minut. Dzień wcześniej wzięto na cc dziewczynę, która bezskutecznie parła godzinę, więc to chyba jakaś granica dla lekarzy.

Gość Mamusia_Kubusia
Ja parłam 30 minut - i lekarz zastosował Vacum bo juz było za długo.

to chyba raczej zalezy od postepu tego parcia u mnie było 50 min, ale już w ogóle siły nie miałam, cc nawet nikt nie wspomniał jak dziecko jest w kanale rodnym to za póżno na cc.

Gość mamcia eh mamcia
A u mnie właśnie skurcze parte trwały bardzo długo.Zaczęły się o 21.30 a urodziłam o 22.40 czyli ponad godzinę.Najgorsze było to,że przy pierwszych skurczach partych tak przez około p ół godziny lekarz i położne zabronili mi przeć bo dziecko nie było wstawione w kanał rodny i groziło mi to popękaniem.Wobrażacie sobie powstrzymywanie skurczy partych??? :( Ja musiałam przez pół godziny...