Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość świeżynka matula

OD ILU MIESIĘCY NIEMOWLĘ PRZESYPIA CAŁĄ NOC?

Polecane posty

Gość świeżynka matula

J/W

U mnie od ok 10 tyg. dziecko spalo od 22-6 budzac sie o 3 na 10 min na lyk mleka. Teraz, po 13 tyg. spi od 20-5,6 czasem bez zadnej przerwy, ale niekiedy budzi sie ok. 1 lub 3,4 tez na lyk mleka, ale nie budzi sie juz z placzem jak kiedys, tylko wierceniem. Gratuluje :-)

Gość magdamagdamagda
nie ma reguly moj na piersi wstawal do 9 mies co 2godz a czasem nawet co godz teraz ma 13 mies i wstaje na jedna butle chociaz tez roznie ostatnio z tym bywa to indywidualna sprawa kazdego dziecka

u nas jest roznie, nieraz od 19 do 5-10 a nieraz od 19 do 24 - 6-10

Gość benga
Mój Sebastian gdzieś do 3 miesiąca szedł spać ok.22-iej i wstawał po 3-ciej na butelkę, dalej spał do 6-tej. A teraz ma prawie rok i śpi całą noc od 22-iej do 7-ej rano bez mleka i picia w nocy. Natomiast starszy prawie 4-letni Grześ do tej pory się budzi w nocy, choćby tylko po to, żeby go przykryć i przytulić. Od zawsze się budził w nocy do jedzenia tak 2 razy nocy co 3 godziny.

Gość mmmmmmmmmmmmm*
od 22? To strasznie późno, chyba nie? Moja mała idzie spać o 19:30- sama taką godzinę sobie ustaliła. Kąpiel o 19:00 potem kolacja i spanko do 4 z minutami. Dodam, ze za dwa dni skończy 4 miesiące.

Gość gabi 9
mój mały ma 7 m-cy , nie pamietam dokładnie ale gdzieś tak od 3 m-ca zasypia ok.19.00 , o 24.oo daję mu mleczko lub kaszkę czasami przez sen, zmieniam pieluszkę i śpi do 6, 7 czasami do 8.00

Gość któraś jeszcze podpowie

Gość benga
Obaj taką porę sobie wybrali i nic na to nie poradzę. Jak kładę ich wcześniej spać, to i tak nie śpią. Nic na siłę. Zawsze do 22-iej już śpią. Czasem, to ten starszy pada wczesniej od młodszego.

oj nie ma reguly żadnej!!! moj maly ma 7 mcy i wciaz je 2 razy w nocy! a od dawna jest na butelce, a od 5 mca je w dzien juz prawie wszystko! ale od poczatku byl głodomorem bo przez pierwsze 3 mce jadl prawie co godzine nie ważne czy w dzień czy w nocy!! byłam wykończona! :) ale widocznie taka jego uroda bo o dziwo on jest bardzo szczuplutki!!

To prawda reguł żadnych nie ma. Moja córka od 6 tyg. przesypiała od 21-22 do 6-7 rano, była tylko na cycku . W piątym miesiącu coś jej się przestawiło i teraz idzie spać o 21, budzi się na cycka ok.3-4 i śpi do jakiejś 7-8.

Mój ma prawie rok i nadal budzi się w nocy 2-3 razy.Zasypia 21-22 i śpi do 5-6. Zazdroszcze koleżanka których dzieci przespiały cała noc od 6 miecha :)

Hubcio ma 2,5 mies. i od kilku tyg. śpi od 21 do 4-5 rano. czasem wybudza się ok. 3., ale daje mu smoka i nawet nie płacze - trpche pomarudzi i idpływa :)

Mój Mały na 7 m-cy i śpi całą noc. Od ok. 18.30-19 do 7-8 rano. Śpi tak ładnie odkąd skończył 5 miesięcy, z tym , że wcześniej budził się 6-7 rano ale z czasem wydłużyło m się do 7-8 rano. Nie wstaje na jedzenie. Przed snem wypija 210 ml kaszki. A w dzień kładzie się spać 2 razy po dwie godziny. Dziwię sie jak piszecie, że kładziecie pociechy o 21-22... :O Mój o 18.30 pada juz na nos i trze oczki ze zmeczenia jak opętany. Zresztą mi to bardzo pasuje bo mam cały wieczór dla siebie. Moge obejrzeć film albo poczytać książkę lub poleżeć sobie w wannie. To chyba złe przyzwyczajenie kłaść dziecko tak późno... Kopie sie dołek pod samym sobą... :O

Gość Filantropka
Funny Bunny to ty jakiegoś susełka urodziłaś! Moje dzieci (mam 2) przesypiały całą noc po skończeniu 3 m-cy, ale kładłam je o 9.00 i budziły się ok. 6.00 do ok. roku. W dzień spały jeszcze 3 a później 2 razy. Nigdy nie kładłam dziecka spać przed 9.00, bo wtedy na 100% musiałabym w nocy wstawać i karmić. Każdy musi poznać swoje dzieci i trochę się do nich dostosować. Są też takie, które nie potrzebują wiele snu i żadna matka ich do tego nie zmusi.

hehehe :D Uwielbiam mojego susełka bo jestem bardzooo wyspaną mamą. :) To pewnie genetyczne bo ja jako niemowlę spałam od 19.00 do 10.00!!!! rano. I o tej 10.00 to mama mnie budziła bo sie bała, że z głodu umrę. Ale w dzień nie spałam w ogóle. Coś za coś. :P

to chyba moj najpozniej wstaje??? :) bo spi do 10 :) a klade go spac o 19-20

Gość magdamagdamagda
funny bunny jak Ty masz dobrzeeeeeeeeeee

Gość magdamagdamagda
Evi_20 jeszcze lepiej :)

Hej jak ja Wam zazdroszcze moje pociechy moją po 2 latka i nadal nie przespałam całej nocy wczesniej jadły w nocy po 2 razy teraz tylko po razie ale o róznych porach do tego same od razu nie usna nie ne nie noszę ich ani nie bujam ale muszę posiedzieć z każda ok 15 min albo wziąść do naszego łóżka jestem padnięta. Wcześniej zasypiały ok 20 a teraz przed 22 śpią ale przed tym ile gimnastyki 5 razy mleko tyle samo siusiu no i lalki musza położyć!!!!!!!!!!!!!!!

Gość plasta
rys jak dajesz sobie radę z bliżniakami? jak je karmisz? a jak razem płaczą to koszmar...

Mój maly ma 8 miesiecy zasypia tak 19-20 i budzi sie 5-6 na jedzenie potem jak go nie musze zanosic do opiekunki to klade go dalej spac i spi do 8-9. Śpi w takim rytmie od momentu jak skonczyl 3,5 miesiaca, natomiast w ciagu dnia spi tylko raz. Jak mial okolo 1,5 miesiaca to zasypial o 19-20 i budzil sie tak okolo 4 na jedzenie i spal dalej do siodmej.