Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gi

lęk przed śmiercią

Polecane posty

Gość gi

Od pewnego czasu zaczęłam mysleć o smierci. I nie są to mysli takie, które swobodnie przepływają, ale jest to lęk. Nieomal paraliżujący moje życie. Po prostu nagle, nie wiadomo skąd, pojawia się myśl, że nagle, w każdej chwili mogę umrzeć. I jednocześnie ogromny strach. Staram się wtedy głęboko i powoli oddychać, myslę sobie - spokojnie, wszystko jest OK, ale ta mysl nie chce tak szybko odejść. Później mija, ale za jakiś czas, kilka dni znów powraca. Czy ktoś z Was doświadcza tego również? Jak sobie z tym radzicie?

Gość gi
czy tylko ja tak mam?

Gość ja też ...............
:(:(:(:(

Gość jezeli nie mozesz
tez tak czesto mam ale mysle sobie wtedy...nic na to nie poradzisz

Gość bez nicka piszę
mija z wiekiem i nabywaniem życiowych doświadczeń, a właściwie z lęku przed śmiercią zamienia się w lęk przed umieraniem.

Tak , doświadczałam tego w swoim życiu. Lęk pojawiał się najczęściej przed snem . Nie potrafiłam przestać o tym myśleć. Na szczęście , teraz jest lepiej . Sama z tym sobie poradziłam . Jeżeli w Twoim przypadku , lęk nie zniknie -radzę poszukać dobrego terapeuty . Pozdrawiam .

Ja tego nie mam, ale boję się o tych których zostawię, a wiem jak bardzo jestem dla nich ważna i potrzebna i boję się , że zaskoczy mnie przy jakichś rozpapranych sprawach i inni będą mieli kłopot.

Gość gi
O własnie Alanka, w tych chwilach też o tym myślę, no ale przecież nie da się mieć codziennie zapiętego wszystko na ostatni guzik :(

Gość gi
i znów powraca...