Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ale po co

po co mi skierowanie na usg jesli mam tylko nieregularne miesiaczki?

Polecane posty

Gość ale po co

bylam w sprawie nieregularnych miesiaczek, mam dluugie cykle, czasem okres znika na miesiace, masakra, bylam i gina, przepisal mi luteine (to rozumiem) i dal skierowanie na usg. Po co to usg, niech mi ktoś wyjaśni?

Gość Promiscuous caffee
usg upewni lekarza i Ciebie czy np nie masz jakis ciekawszych chorób... zanikanie miesiączki nie jest normalne, badanie usg nieprzyjemne ale powiedzmy przydatne

Gość ale po co
a jak to wygląda? ja mam dopiero 18 lat i nigdy nie miałam regularnego okresu zawsze myslałam, że usg jest tylko dla kobiet w ciązy...

też miałam kiedyś usg z powodu nieregularnych miesiączek - nie wiem po co było, wyszło z niego, że mam mało śluzu na jakiejś ścianie macicy chyba, w każdym razie że nie jest to powodem nieregularnych miesiączek. byłam dziewicą, gdy byłam u gina, więc miałam usg zewnętrze - wyglądało właściwie, jakbym była w ciąży, lekarz posmarował mi brzuch żelem i jeździł po nim takim czymś ;) ale może gdybym już nie była dziewicą, to miałabym usg wewnętrzne, a to podobno bardzo nieprzyjemne :o naciąga się prezerwatywę na taki sprzęt w kształcie prostopadłościanu i lekarz wsuwa go do pochwy. ale nie wiem, czy w takich badaniach stosuje się wewnętrzne usg. na wszelki wypadek powiedz, że jesteś dziewicą :D no i nie ma się czym martwić, to zwykłe badanie :):):)

Gość spokojnie to tylko awaria
Ależ skąd,badanie dopochwowe nie jest nieprzyjemne.Chyba,że któraś naczyta się na kafe i nie może rozluźnić.Przecież tę prezerwatywę gin nawilża.Dzięki USG można wykryć torbiele,cysty i inne nieprwidłowości narządów rodnych.

podpisuje sie pod poprzedniczka - to wcale nie jest nieprzyjemne i z tego co ja pamietam to ten \"przyrzad\" ma raczej ksztalt penisa a nie prostopadloscianu :P no chyba ze kazdy gin ma inny sprzet mi dzieki takiemu badaniu gin wykryl endometrioze ktora byla przyczyna moich nieregularnych i bolesnych miesiaczek

no to, dziewczyny, przepraszam :D tak mi mówiła przyjaciółka, to jej wina :p

Gość aimee24
to badanie może wykryć różne choroby...ja miałam pierwsze usg dopochwowe jak byłam jeszcze dziewicą bo 3 miesiace nie miałam okresu. owszem bolało mnie,ale to było spowodowane stresem i nie rozluźniłam się.jeszcze wtedy nie wiedziałam jak sie rozluźnić :P dodam że powiedziałąm wcześniej że jestem dziewicą. potem miałam następne po kilku latach z tego samego powodu i dopiero w szpitalu wykryli mi PCO :/ wszystko zależy od jaości sprzętu niestety...