Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Achsonik

Karmienie 6 miesiecznego bobaska - sloiczki tak czy nie?

Polecane posty

Gość Achsonik
Pozdrowienia dla Sylwki i jej Dzidzi. A kiedy zaczelas podawac miesko???

Nie pamiętam dokładnie,starałam się wprowadzać posiłki tak jak zaleca książka którą dostałam w Skarbie Malucha tylko z miesięcznym opóżnieniem. Mleczka smak moje maleństwo poznało po drugim roku życia. Życzę Wam dziewczyny powodzenia.:-)

Gość honorata30
A jak pogrzewac sloiczki skoro nie uzywac mikrofalowki?

Gość Achsonik
Wrzucasz do miseczki i zalewasz goraca woda - zaraz bedzie cieplutkie. To najbezpieczniejsza metoda albo kup podgrzewacz Aventu lub inny. Ja wybralam metode wodna :-)))))))))))))))))

Śmiać mi się chce, jak piszecie, że w słoiczkach jest chemia, konserwanty itd. A czy wasza mama robiąc dżemy i ogórki kiszone też dodawała do nich konserwanty? Gotowa żywność dla dzieci nie zawiera chemii! Nie psuje się, bo jest pasteryzowana (stara metoda naszych mam i babć). A słoiki sa najlepsze dla zdrowia dziecka, bo zawierają odpowiednie proporcje wszystkich składników.Ktoś pisze, że mają mało mięsa, więc skąd pewność, że dziecko potrzebuje go więcej. Czasem naprawdę warto sięgnąć do fachowej literatury i poradzić się dietetyka. Jezeli faktycznie producenci pakowaliby najgorsze i naszpikowane konserwantami produkty, to po 3 procesach doprowadziliby firmy do bankructwa. Isnieją obwarowane prawem ścisłe przepisy i nikt ich nie łamie, więc spiskowe teorie akurat na tej płaszczyźnie się nie sprawdzają. A zwoilenniczki kupowanie świeżego kurczaczka i marcheweczki ze starganu niech najpierw się zastanowią ile sterydów podano kurczakowi i gdzie ta marcheweczka rosła (oby nie przy autostradzie lub elektrowni :)

Lepiej samodzielnie gotować maluchowi. Jeżeli nie masz pomysłu to kup książkę kucharską z bardzo prostymi i pysznymi przepisami dla dzieci. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Chcesz mieć pewność, że kupiłaś najtańszy model na rynku, skorzystaj z porównywarki cenowej CoZaCena.