Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ziemniaczek

ZIEMNIACZEK Z MASEŁKIEM- CZY MOGĘ DAĆ 7 MIĘCZNEMU???

Polecane posty

Gość ziemniaczek

Witam Mój syn to strasznyyyy niejadek. Więc chwytam sie już wszytkiego czym mogę go choć trochę podtuczyć... bo jedyne co je chętnie to przecier jabłkowy i soczki... a od tego sie nie tyje. Tak więc ma 7 m-cy i waży 6400 g. :( A w związku z tym, że jest wysoki (już prawie 86 cm) to wyglada jak sznurówka. Długo i chudy... Lekraka powiedziała, żeby wcikać i nie przepisała nam nic na apetyt... także walczę. Czy mogę mu dać ugotowanyy ziemniaczek z masełkiem i odrobiną soli? Zmiksowane na puree???

Gość mozesz
ja swojemu dziecku gotowalam zupki juz od 4 miesiaca glownym skladnikiem byly ziemniaczki zresztą uzgadnialam to z lekarzem i nie widzial; przeciwwskazan tylko nie dawaj soli bo sól jets szkodliwa wiec spokojnie mozesz mu ugotowac ziemniaczki z odrobiną masełka a skoro lubi przecier jabłkowy mozesz mu do tego pokruszyc biszkopty bezglutenowe (do kupienia w zdrowej żywności) lub do kaszki mleczno ryzowej dolej troche soku, moze go przechytrzysz:) powodzenia

podobno lepiej dac oliwe z oliwek niz masełko, bo słyszalam że moze uczulic ale jesli dziecko nie ma skłonnosci do alergii to moim zdaniem mozna wprowadzac i obserwowac czy nie ma jakis reakcji

Gość jajeczniczka
Kazdy daje swojemu dziecku co uwaza, jeden powie ze mozna drugi ze absolutnie nie, to samo sie tyczy lekarzy, wystarczy zapytac dwoch a kazdy powie co innego. Moj synek ( ma teraz 4 latka) w wieku 7 miesiecy jadł np jajeczniczke , oczywiscie nie smazona na patelni i tłuszczu tylko na parze , jedno jajeczko na tydzien. Jak widzial ze siegam po jajko to az sie trzasł. Oczywiscie rozmawialam z lekarzem i nie mial przeciwwskazan. A zupki ktore mu przyrzadzalam to juz byla norma. Z kazdym miesiacem dodawalam nowy skladnik, A i tak maluszek najbardziej lubil krupniczek na bardzo dobnrj kaszce. Dzieci to tez ludzie. Wyobrazmy sobie ze nam kazano by jesc w kolko to samo. Pewnie tez by sie nam odechcialo. Trzeba wprowadzac nowe posilki oczywiscie w granicach zdrowego rozsadku. A przeciez sa tez sloiczki gotowe dla dzieci, co nie znaczy ze musisz je podawac, ale mozesz podejrzec przeciez co tam podaja od 7 miesiaca i w ten sposob przyrzadzic swoje zupki. Nie poddawaj sie a troszke urozmaic dietke maluszka a zobaczysz jak zacznie wcinac.

jajeczniczka>>mój syn obala tę teorię, że jest tez człowiekiem i ile można w kółko jeść to samo:). To mamusia skacze nad nim, bo jej go żal, że wciąż je kurczaczka z ziemniaczkami i surówką. Gotuje mu zupki, a to pierożki, a to naleśniczki, a to to a to tamto. On jak by mógl, jadłby 5 razy dziennie kaszkę na bebilonie. Nie jest wprawdzie niejadkiem, owoce sam sobie ze stołu ściąga i wcina bez pytania, ale z obiadkami się nie dogadujemy, bo ja sama lubię urozmaicac posiłki nasze (moje i męża), źle się więc czuję gotując małemu ciągle to samo, ale on tak lubi:D Co do tematu, myślę, ze jesli nie ma -jak pisala asiulka- skłonności do alergii, to jak najbardziej mozna podac. I mimo wszytsko jestem za urozmaicaniem, jak jajeczniczka pisala:)

Jasne, że możesz. Jeżeli szukasz przepisów to polecam bardzo ciekawą książkę. Przedstawia cały schemat żywienia dzieci, porady oraz interesujące przepisy. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Jeżeli chcesz dokonać zakupu to skorzystaj z porównywarki cenowej CoZaCena, sprawdzisz ceny produktów w jednym miejscu.

Gość gość
O matko....ziemniaczek,masełko,krupniczek,jajeczniczka.... straciłyście zdolność poprawnego posługiwania się językiem polskim czy cofnęłyście się w rozwoju? Do dzieci tak mówicie? To nic dziwnego,że później są płacze,że dziecko sepleni,zdrabnia, bełkocze, piszczy....:/

Gość gość
Zdrobnienia sa normalna czescia jezyka polskiego. Co innego spelnienie. Troche mylisz pojecia.Co jest nieprawidlowego w formie ziemniaczek czy maselko? Co innego siemniaczek....