Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Nastolatka...

Psychologia...

Polecane posty

Czy moze mi ktoś powiedziec z jakich przedmiotów trzeba być dobrym aby zostać dobrym psychologiem??? Prosze o wszelkie rady związane z tym zawodem...Chodzi mi o nauke, o trudności o wszystko... Z góry dziękuje 🌼

Gość cucamber
głównie biologia i chemia Żeby dostać sie na UW musisz mieć mature z biologii lub matmy na poziomie podstawowym, choć chętnie widziany jest napewno rozszerzony, a do tego język polski + język wybrany Ile masz lat?

biologia do wszytskich nauk związanych z człowiekiem jest potrzebna...no nie tylko z człowiekiem, z roślinkami i zwierzaczkami też, a biologii na przedmiotach pedagogika i psychologia ....uuuu...dużo...przynajmniej przez pierwsze 3 lata

Ivvka - aha...Czyli ja sie raczej do tego zawodu nie nadaje :) Bo mam problem z wyborem szkoły pogimnazjalnej i zastanawiałam sie czy szkolić sie w kierunku psychologi czy raczej jezyków obcych...

oczywiście nie chodzi mi o bilogię w czystej postacie, ale np edukację zdrowotną czy biomedykę, psychologię rozwojową itp....

to naprawdę ciekawe przedmioty...żadnych glonów i innych dziwnych stworzeń, przede wszytskim nauka o człowieku

Gość helusda
jak to co ma biologia do psychologi?? WSZYSTKO! biologia jest podstawa psychologii... wezmy np takie dziedziny psychologi jak: biopsychologia, etologia, zoologia, psychologia fizjologii, farmapsychologia.. nie mowiac juz o przedmiotach jakie bedziesz miec juz na pierwszym roku: np. BIOLOGICZNE PODSTAWY ZACHOWAN

Gość jestem psychologiem
i powiem Ci, ze wiedza biologiczna jest bardzo potrzeba na tych studiach i w ogole pozniej w pracy, szczegolnie jesli chcesz pracowac w klinicznej. a do tego przydalby sie jezyk polski - umiejetnosc swoodnego wyslawiania sie w mowie i pismie, matematyka tez jest potrzebna - do statystyki, logiczne myslenie itp.

Gość jestem psychologiem
oczywiscie wiedza biologiczna zwiazana z czlowiekiem - uklad nerwowy, genetyka itp. szczegolnie uklad nerwowy jest potrzebny. a na pierwszym roku jest taki przedmiot jak biologiczne podstawy zachowania czlowieka - do wystukania z ksiazek medycznych, oczywiscie nie w takim zakresie jak na medycynie, no ale z mozgu, szlakow nerwowych, neuroprzekazniki itp bedziesz pytana