Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dura lex sed lex

związek a HIV

Polecane posty

Gość dura lex sed lex

kochani pomóżcie mi...jak dotąd byłam z 2 facetami (mam 25lat) i ostatni po rozstaniu zaczął dawac mi do zrozumienia, że mnie zaraził!!!!!!!! przezyłam tragedię i mam traumę i choc zbadałam sie i jestem zdrowa to jednak STRASZNIE< NIEWYOBRAŻALNIE I PANICZNIE sie boje nowych związków. Nie umiem normalnie sie związać z mężczyzną, bo ciągle myślę, że mnie zarazi.... a przeciez nie mogę sprawdzic czy ma HIV czy nie... jest mi tak strasznie ciężko bo pragnę kochac i byc kochana ale teraz to raczej już niemożliwe... chyba zacznę wysyłać faceta na badania...

jak to nie mozesz sprawdzic? Jestes dorosla, czy nie? Ja bym sie czul pewnie na poczatku nieswojo, ale na pewno zrobilbym sobie badania i pokazal dziewczynie, gdyby o to poprosila. Swoja, droga chyba powinno byc tak, ze najpierw mysli sie o mezczyznie, a dopiero pozniej o seksie z nim - cos Ci sie priorytety poprzestawialy.

Gość dura lex sed lex
oczywiście że masz rację, ja nie myślę o seksie nawet...ja miałam na mysli same pocałunki ...a seks...hmmm juz chyba nigdy się nie zdecyduje.... serio myslisz, że mogłabym o to poprosić?

Pewnie, ze tak. Powiedz po prostu, ze sie tego obawiasz, bo jakas kolezanka tak wpadla itp. Nie mow czasem ze masz przykre doswiadczenia, bo facet ucieknie gdzie pieprz rosnie :D Chyba by mnie szlag trafil, jakby doszlo do jakiegos intymnego zblizenia, oboje sciagamy bielize, a dziewczyna mowi zebym jej badania pokazal :D Zrob to zawczasu, gdy bedziesz pewna wczesniej, ze chcesz z nim TO zrobic. :)

Gość dura lex sed lex
Dziękuję :-) ale narazie w ogóle nie planuję związku..tylko chciałam sie dowiedziec czy można o to mężczyznę poprosić... bo jestem pewna że juz do końca życia będzie mnie to prześladowało i będe się bała...

Gość jaaaaaaaa
ja i mój mąż, zanim wogóle doszło między nami do zbliżenia bardzo dużo rozmawialiśmy o HIV oboje zdecydowaliśmy, że skoro nie jesteśmy dla siebie pierwszymi partnerami to zrobimy badania:) Naprawdę wystarczy porozmawiać. Jeśli mu będzie na Tobie zależało to się zgodzi :)

Gość guiogo
nie badz dzieckiem, twoje doswiadczenia powinny cie czegos nauczyc ja nie mialam traumy jak ty a jednak nie wstydzilam sie poprosic mojego partnera o badania pod katem HIV i on sie nie obrazil (jakby sie obruszyl, to jego problem, a dla mnie... dodatkowa informacja o nim)

Gość tak hiv
zapalenie watroby choroba rownie grozna a 100 razy bardziej u nas rozpowszechniona, jakos nikt sie nie boi :O

Gość ale naiwni
co wy jej mówicie przecoeż każdy facet rzuciłby taką która każe robić jakieś badania

Gość JESTEM W MEGA SZOKU
nie słuchaj poprzedniej wypowiedzi!!!!! oczywiście że możesz poprosic o zrobienie badań!

Gość guiogo
nie każdy, nie każdy, co najwyżej jakiś zakompleksiony ignorant lub... zakażony wirusem HIV

Gość sawwannah
no ja mam podobny problem :-( a wiecie może gdzie można takie badanie zrobić i ile kosztują? Prosze o odpowiedź to dla mnie bardzo ważne... No i jak nakłonić faceta do zrobienia tych badań... :-(

Gość krakowianka z podlasia
nie wiem niestety, ale chyba normalnie w szpitalu

Gość zalotka na forum
a na czy to polega? to jest tylko badanie krwi tak???

30 zł kosztuje badanie, wiem, bo miałam na studia zrobić, oprócz HCV, HBV, prątków gruźlicy i cytostatyków. HIVa można wykryć we krwi już 6 tygodni od zarażenia.

Ale masz dziewczyno problem. Tak, MOŻESZ poprosić faceta o badania, to jest legalne i niekaralne. Jak zareagujesz? Zrozumie, jak go sobie dobrze wybierzesz. Jak wybierzesz obrażalskiego, nieopowiedzialnego dupka, to może lepiej się o tym dowiedziec na wstępnie. BTW wiesz, hiv jak hiv to rzadkość chyba jednak, jak bym raczej pomyślałam o HPV, to jest wirus raka szyjki macicy, baaaardzo powszechna sprawa niestety. Możecie sobie to sprzedać nawzajem. Więc ja bym zaproponowała wspólne badania.

Gość warzywka mniam
co wy tu wyjeżdżacie z takimi badaniami? ludzie sie sekszą na prawo i lewo a wy sie ciągacie bo szpitalach??