Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ANNECZKA86

PREZNET NA CHCRZCINY

Polecane posty

NIEDŁUGO MAM ZOSTAĆ MAMĄ CHCRZESTNĄ, NIESTETY ZA BARDZO NIE WIEM JAKI PREZNET KUPIĆ MOJEJ \"CÓRECZCE\" Z TEK OKAZJI:( PROSZĘ I JAKIEKOLWIEK RADY I POMYSŁY:)

łomatko, mam identyczny problem. a chrzest juz 10.09. jeszcze mi mamuska chrzani ze jako chrzestna mam kupic jakis element stroju dla dziecka 😭

chrzestna kupuje głównie łańcuszki, biblie, obrazki świętych jakiś element stroju na chrzciny... moja kuzynka kupiła łańcuszek i dała kopertę :-)

Uważam,że to przesada kupować tak malemu dziecku złote łancuszki.I tak ich nie noszą,dwoje moich dzieciaczków dostalo i leżą w barku. Zgadzam sie z tym;jakiś ciuszek do chrztu,obrazek.Ja wolałam rzeczy praktyczne,na dłużej.Moja córa dostala na roczek(trochę za póżno)krzesełko ze stoliczkiem--takie specjalne dla dzieci.Sama coś takiego kupiłam dla mojej chrześnicy i matka teraz jest z tego bardzo zadowolona.Z ciuchów dzieci szybko wyrastają a taki8e krzeselko bardzo się przydaje nawet do 5 lat.

Wybaczcie, ale jak dla mnie kupowanie malenkiemu dziecku na chrzciny lancuszka to bezsens. Z ubrankiem to nalezy pogadam z mama malucha czy woli sama kupic, a my dajemy pieniazki na to, czy chrzesna kupuje. Moja bratowa wolala sama kupic, ja dawalam pieniadze. A w prezencie kupilam taki srebrny obrazek - pamiatka chrztu. Takich obnrazkow jest mnostwo, wybor spory, wiec napewno cos sie znajdzie ciekawego.

Gość apap
podnosze

Gość łańcuszki i medaliki
to są pamiątki z chrzcin. ja mam taki śliczny medalik który dostałam od chrzestnej. poza tym te łańcuszki można potem założy na komunię. żeby była taka łącznośc. słyszałam o takim pomysle, żeby kupic dziecku wino z roku w którym sie urodzilo. potem ono sie z nim starzeje i na 18 jest sie czym pochwalic i co wypic przy okazji :)

Gość moze jeszcze
moze jeszcze ktoś ma pomysł na przeznt z okazji chrzcin??:)