Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość obawiam sie

37 letnia kobieta czy nie jest za stara na 2 dziecko?

Polecane posty

Gość obawiam sie

Czuje taka pustke w zyciu mam juz 15 letnia córcie. Czy nie jestem za stara na drugie dziecko?

Gość obawiam sie
Byłam nie widzi zadnych przeciwzkazan.

więc wydaje mi się że nie ma problemu :) jeżeli tego pragniesz to nie przejmuj się sterotypami itp. To Twoje ciało i życie

Gość wiekszosc aktorek
rodzi grubo po 40tce powodzenia

Gość obawiam sie
Boje sie pozniejszego okresu za15-20 lat . A ,nie chce zostac sama tylko z mezem ja miałam 21 la jak wyszłam zamaz i wyszłam z domu .Moja cóka ma 15 lat boje sie,że moze nas zostawic:(. A taki dzidzius wypelniłby pustke w domu .

Gość jaaaaaaaa
Kochana niektóre w wieku 37 lat rodzą pierwsze dziecko!!!skoro lekarz nie widzi problemu i oboje z mężem chcecie to do dzieła :) ale pomyśl też o tym, że i ten drugi dzidzius kiedyś dorosnie i "wyfrunie z gniazdka" :) powodzenia :)

Gość obawiam sie
Dziękuje jestescie takie miłe:)wiem ,że kiedys dzisius tez wyfrunie ale ja bede przed 60 tka . Cały czas pracowałam cale pierwsze maciezynstwo uciekło złobek,przedszkole ,szkoła. Teraz mam wiecej czasu pracuje u siebie mam mnostwo wolnego czasu .Córka juz mnie tak nie potrzebuje . I teraz moge z pelna swidomoscia powiedz ,że to co mnie w zyciu spotkało najlepszego to maż i córka wszystko inne to półsrodki.

Gość kochana nie zastanawiaj sie
wbrew panujacym stereotypa to jestes jeszcze mloda i spokojnie mozesz sobie pozwolic nawet na nastepna dwojke ;) jak ktos madrze powiedzial, ze niektore kobiety rodza w Twoim wieku pierwsze dziecko! jesli finanse Ci pozwalaja, jesli razem z mezem bardzo tego chcecie to do dziela :) i zycze powodzenia!!!

Fajnie poczytać takie przychylne odpowiedzi. JA mam 29lat i 5m-czną córeczkę. Właśnie zaczęłam się zastanawiać ze chciałabym mieć 2 dziecko, ale dopiero jak ona pójdzie do przedszkola, za jakieś 3-4 lata. Pomyślałam ze będę już za stara na dziecko (33-34lata). Ale teraz widzę, że nie koniecznie. Jakoś mi tak lżej na duszy.

Gość Rita 24 *
Dlaczego nie, jezeli chcesz jestes na silach przyjac wszystkie obowiazki, to nie zastanawiaj sie, przeciez niektore kobiety rodza pierwsze dziecko w takim wiekui, powodzenia, pozdrawiam 🌼

Też myślę, że tu wiek nie ma znaczenia, tylko samopoczucie i chęć - pragnienie dziecka.

Gość Moja mama urodziła
moją siostrunie jak miała 38 lat.Co prawda dziecko z wpadki ale jest normalnie super. Niby czemu kobieta 38-letnia nie moze miec dziecka??? Twój wybór Twoja decyzja. Taka póżna ciąży odmładza. Moja mama mówi ze do tej najmłodszej ma o wiele,wiele więcej cierpliwości niz do mnie i do brata kiedy była młoda. Ja mam 27lat,brat 22 no i najmłodsza 9. Powodzenia......

moja mama urodziła mnie jak miała 44 lata i pewnie ciężko jej było bo czasami mi mówiła że się bała iż nie zdąży mnie wychować. Ale jestem jej bardzo wdzięczna za to że bardziej chciała mnie niż bała się o swoje zdrowie (bo przecież w tym wieku z ciążą to różnie bywa).

obawiam się jestem od Ciebie 2 lata starsza i też zdecydowałam się na póżne macierzyństwo. Trochę to trwało ale podjełam już decyzję. Zapraszam Cię na topik \"kobitki chcące miec trzecie dziecko\" jest tam kilka trzydziestokilkulatek które mają podobne problemy i pragnienia jak Ty.Pozdrawiam

Gość nie jesteś za stara

podziwiam za taka decyzje:) i zycze powodzenia:) moje kolezanki maja w tym wieku pierwsze dziecko :) a skoro lekarz nie widzi przeciwskazan to do roboty:)

Gość Agusieńka 36
mam 36 lat,dwójkę dzieci i marzę o jeszcze jednym.I..... nie jestem pewna, ale może właśnie jestem w ciąży.Nietsety, lekarz powiedział,że jednoznaczną odpowiedż da mi dopiero za dwa tygodnie.Trzymajcie za mnie kciuki!!!Proszę!!!!!

Agusieńka 36 zapraszam na topit "kobitki chcące miec trzecie dziecko" Pozdrawiam Inka

Gość mnie mama
urodziła jak miała48 (nie żartuje) miała juz5 dzieci. Tak więc wydaje mi sie iż nie jesteś za stara

inka67....witam cie, czytałam wasz topika le nie wiem czy juz jestes w ciaży? napisz co u ciebie? do autorki topiku....słonce ma sie 1 zycie i trzeba je wykorzystac do samegokonca...nie zastanawiaj sie bo czas ucieka a za 2-3 lata bedziesz tego załowała jak sie teraz nie zdecydujesz...!!!! ja mam 25 latek i nie mam jeszcze dzidzi ale napewno 1 dziecko bede miała za rok do \\2 lat...a 2 ok 30... 37 lat to kwiecie wieku....swietny wiek na 2 dziecko u mnie w miescie oststnio spotkałam kobiete w twoim wieku i jestwłasnie w ciazy...widziałam zdj z usg....warto mówie ci... wiele kobie ma w tym wieku dziecko, bedziesz chodziła do gina, badała sie wiec nie ma problemu dzidzia bedzie zdrowa....dziecko doda ci wigoru i radosci....zobaczysz..praypomnij sobie malenką soja 1 córke jak to cudownie d\\było czuc zapach oliwki w domu, jak dziecko gawozy, płacze usmiecha sie i rosnie....pozesz to powtórzyc to zalezy od ciebie...nie zmarnuj tej szansy... pozdrawiam ....

Gość a mnie
moja mama urodziła jak miała 42 lata tylko że przez cc. ja jestem jej 7 dzieckiem. gdy leżałam na patologii ze swoją ciazą to spotkałam tam kobietę która miała 41 lat i czekała na swoje drugie dziecko ale też podobno miała miec cc. pozdrawiam i życze powodzenia. na pewno ci się uda tzn. wam :)

Gość a mnie
tylko nie wiem czy będziesz miała taką cierpliwośc do dziecka jak do pierwszego ale jesli tego chcesz to na pewno będzie o.k.

Gość obawiam sie
Jestescie kochane:)takie mile i wogóle 10 mam owulacje czujcie sie ciociami:)

Gość a mnie
powodzenia!!! daj znać jakby co.... ;)

Gość plotkiii
Jaka ty głupia nie wiesz że robisz krzywdę tej nastolatce wiesz jaki to będzie dla niej wstyd mamusia z nią na zakupach z wystającym brzuchem?Lub z wózkiem?Myślisz że ona chce pilnować bachora zamiast zająć się sobą?Posmakowała życia jedynaczki i tylko tak będzie szczęśliwa!!A rozmawiałaś chodziasz z nią o tym?

Gość a niby dlaczego ma o tym z nia
rozmawiac? czy to corka ma decydowac o jej zyciu?

a co to teraz dzieci maja decydowac kiedy rodzice i czy wogole moga/maja rodzic dzieci??? :-o no chyba zarty sobie robisz

Do plotkii a dlaczego córka ma sie wstydzić że jej mama jest w ciąży? Ja moje 3 dziecko urodziłam jak miałam 40 lat a najstarsza córka prawie 20 lat i wcale sie tego nie wstydziła. Powiem ci że wręcz dumna była z tego powodu! No ale jeśli ty byś sie wstydziła z tego powodu własnej matki to mi jest po prostu ciebie żal a jeszcze bardziej twojej matki. Autorko topiku ciąża w tym wieku to coś pięknego i wspaniałego.