Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość erm ....

ciazowy brzuch

Polecane posty

Gość erm ....

hej,,mam pytanie do Mam :) jaki jest brzuch pod koniec 16 tygodnia ciazy?? czyli mniej wiecej w polowie 4 miesiaca?? jestem szczupla, byloby cos widac?? i wtedy brzych jest twardy czy miekki?

Gość ona.././.
u mnie prawie nic nie bylo widac ,przyanjmniej jak patrzyla na mnie osoba postronna.Brzuszek wsykoczyl niewiadomo kiedy gdzies od 5 m-ca i waga także...A zaznaczam ze bylam b.szczupla osoba z plaskim brzuszkiem

Gość erm ....
jak to prawie nic? a kiedy Ci sie pojawil?

Gość erm ....
wiem, ze to glupie pytanie, ale pod koniec 4 miesiaca bylabym juz pewna, ze jestem w ciazy? ew. zaplodnienie pod koniec maja.. i tylko petting

Gość ona.././.
na pewno zauwazylabys zmiany w swoim ciele!!po prostu sadzilam ze pytasz czy ze ejstem w ciazy mogly sie domyslic postronne osoby.Brzuch na pewno sie powiekszyl.ale nie jkaos bardzo,po prostu przestal byc plaski i troche piersi nabrzmialy,ale nie urosly

Gość erm ....
no wlasnie, piersi normalne, ale ten brzuch, ale pewie sobie wmawiam :( usg w 15 tygodniu i lekarz mowi, ze nie ma ciazy jest wiarygodne, nie? no i jeszcze test wczoraj i tez neg :) ach, te schizy

dziewczxyno, wez sie zastanow, zanim takie glupoty zaczniesz pisac :o o tym czy nei jestes w ciazy przekonasz sie za 5 miesiecy jesli nei urodzisz...albo odwiedz jeszcze kilku lekarzy i zrob kilka testow

Gość ona.././.
nie martw sie,. to niemozliwe.Masz schize:)posluchaj lekarza,to najbardziej wiarygodne zrodlo.Ja po 3 tyg od zaplodnienia na usg mialam widoczny juz pechcerzyk,a po tak dlugim czasie widac bijące serduszko i tak dalej.Nie masz w ogole o co sie martwic!!Moze po prostu przytylas?

a tak na serio i bez zlosliwosci , to jesli tak sie bopisz ciazy to radze wizyte u psychologa, zanim zeswirujesz - i pisze to w 100% powaznie

Gość ona.././.
po co sie nabijac,dziewczyna ma schizę,a tu sie z niej jaja robi.Lepiej jej nie straszyc,bo gotowa odebrac to na serio

ona, ja nie chcialam byc zlosliwa, ale z tym psychologiem pise w 100% powaznie, bo te jej obawy sa calkiem irracjonalne i to na pewno nei jest normalne zachowanie, moze sie to przerodzic w jakas nerwice lekowa itd.

Gość erm ....
dzieki za wsparcie, z tm psychologiem to nie jest zly pomysl, wiem o tym, taki charakter po prostu :( i wcale nie jest latwo, zrobilam kilkanasie testow, bylam 3 razy w sumie na usg a nadal schizuje (a to tlyko petting). wiem, mozecie sie smiac, ale tak sie zdaza, ze cos do glowy wchodzi i nie chce wyjsc :(

no i od 4 miesiecy juz nie uprawiasz tego pettingu? a moge zapytac ile masz lat? moze pomysl o tabletkach? chociaz ich nie polecam to chyba lepsze to niz taki strach :o

Gość erm ....
23 :( tabletki biore, ale wtedy mialam przerwe :/

Gość ona.././.
nie martw się wiecej i zajmij czyms milym.naprawde na 100% nie jest mozliwe zebys byla w ciazy i przestan analizowac tamtego zdarzenia!!!Nie stwarzaj sobie sama problemow,bo to Cie tylko niszczy.Ciaza jest odczuwalana i zauwazalna dla samej kobiety ktora bacznie obserwuje swoje cialo w 90 % przypadkach juz po miesiącu. Co do testow i lekarza to juzw gole niech rozwiej Twoje mozliwosci!!!!!Organizm kobiety w ciazy juz dzien po spodziewanej miesiaczce wytwarza taka ilosc pewnego hormonu,ze kazdy test go wykryje,pokazujac 2 kreseczki i to ze ejstes w ciazy.Ty zrobilas ich juz pare i jeszcze ten lekarz i usg.Dziewczyno masz sie cieszyc zyciem a nie stwarzac wyimaginowane ciąze i martwic sie. glowa do gory

Gość erm ....
dziekuje

Gość erm ....
a testow bylo 17 ostatni dzisiaj, czyli bylby koniec 16 tygodnia. wiem, glupie :( tak niestety czasem bywa :(

17 testow?! jezu, kobieto opanuj sie! odwiedz tego psychologa, radze zyczliwie i nie zlosliwie, a mzoe uspokoi Cie test z krwi? beta hcg? nie ma takiej mozliwosci zeby nie wykryl ciazy!

Gość erm ....
to sadzisz, ze jest jeszcze potrzeba testu z krwi? nie chce juz robic, u lekarza bylam 2 tygodnie temu, wiec sadze ze jesli cos by podejrzewal dalby mi skierowanie, a nie dal i powiedzial, ze nie jestem w ciazy... wiem, psychika :(

tak, jest taka potrzeba ale tylko dlatego,że nic ciebie nie jest w stanie uspokoic, mnadal masz watpliwosci, natomiast nie ma najmniejszej nawet szansy zebys byla w ciazy od 4 miesiecy, to jest absolutnie niemozliwe, usg musialoby to wykryc i test..znaczy 17 :o testow tez

Gość ona.././.
wyjdz juz z tego topicu,zadzwon do kolezanki,idz na impreze,upij się, idz potanczyc, przestan o tym myslec BO NIE MA MOZLIWOSCI ZEBYS BYLA W CIĄZY.ZADNYCH BADAN NA KREW NIE ROB,TO ZBEDNE ,BO NIEMOZLIWE ZEBYS BYLA W CIAZY!!!!!!!!!

Gość ona.././.
w 4 m-cu ciązy widac na usg jak dziecko macha rąćzkami,nozkami, jak bije mu serduszko,jak rozwija sie lozysko!!!!!nie ma po prostu opcji zeby usg nie wykazalo ze nosisz w sobie dziecko, o testach tez nie wspomne

Gość erm ....
nie, to sobie odpuszcze ten z krwi, nie chce martwic rodzicow, ze znow sie martiwe,racjonalnie wiem, ze to nie mozliwe, wiec pewnie test z krwi moglby mnie nie uspokoic. a dzisija test wyszedl negatywny, wiec na jakis czas to mnie uspokoi.. mam nadzieje..:(

Gość ona.././.
na jakis czas??:( Jej,naprawde kolezanka Maja miala racje.Zamiast wydawac kase na kolejny test,zupelnie bez sensu,wydaj sensownie kase na psychologa:( Czy do ciebie dociera to co tu piszemy,to co Ci mowil lekarz,to co pokazuje test,a wlasciwie 17 testow, to co pokazuje usg?:) Kurcze,az sie zastanawiam czy to nie prowokacja

Gość pola --------
Co to prowokacja, ? nie można miec az takich schizów! 17 testów, usg a ty nadal sie obawiasz ciąży jeśli to nie prowokacja to proponuje szczerze wizyte u kogos kto ci pomoże.

czy to rozmawialas o tym ze swoim partnerem? o swoich obawach? co On na to? Musisz zapanowac nad swpoimi nerwami, jestes dorosla jezeli sama nie mozessz sobie z tym poradzic skorzystaj z porady psychologa, bo moze byc jeszcze gorzej

Gość erm ....
jasne, ze z Nim rozmawialam. On wie, ze nie ma powodow, aby sie niepokoic, bo nie bylo mozliwosci zaplodnienia. i to nie prowokacja, niestety, a szkoda. ale dziekuje Wam, zaczyna do mnie docierac, najtrudniej o tym nie myslec, bo nawet jak jest juz ok, to przychodzi taka mysl A CO JESLI JEDNAK i od tego ciezko sie uwolnic.

no wiec dodam tylko ze ciaza to nie jest tragedia ani smiertelna choroba, niczego sien ie traci a tylko zyskuje kochanego czlowieczka :) sama nie mam dzieci i nie planuje, rowniez nie chcialabym byc w ciazy bo jestem mloda, ale nie mysle o tym jako o zyciowej tragedii, chociaz przyznam ze bardzo nie chce miec teraz dziecka :o