Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prosze o ....

nie mam czasu

Polecane posty

Gość prosze o ....

niestety dzisiaj nie mam czasu stac przy garach idę do lekarza po pracy ale wiadomo cos trzeba zjeść Jak nie macie czasu to co podajecie na obiadokolacje Dziekuje za odpowiedzi Jesli takie będą

Gość kiełbaska na ciepło

Smaże kilka plastrów bekonu, albo boczku wędzonego z cebulą i papryką i to wszystko zalewam jajami. Wychodzi taka kaloryczna jajecznica. Do tego chleb z masłem. Albo ucieram w garnuszku ciasto podobne do lanych klusek, ale gęstsze i często z dodatkiem twarogu. Kładę łyżką na wrzącą wodę. Wychodzą takie kluski ala francuskie. Polewam masłem z bułką tartą. Albo robię kaszę gryczaną /kilka minut/ ze skwarkami ze słoninki i do tego kefir. Albo gotuję grubszy makaron, posypuję białym serem i polewam stopioną słoniną.

Gość swifter
Pierś z kurczaka z jakims warzywem np papryka i por. do tego ryż. jesli sie kurczaka w drobne kawaleczki pokroi, szybciutko sie udusi wraz z pokrojoną papryką, cebulą , cukinią - co tam masz. wlewam do garczka lyzke oleju/oliwy i szybko wszystko podsmazam caly czas mieszajać,a potem dodaje np bulion z kostki rozpuszczony. Przyprawiam wedle smaku, moze byc bardziej ziolowe , to wtedy dodaje na koniec smietany, albo z przyprawą chińską i zagęszczam mąką ziemniaczaną. albo z bazylią i pokrojonym pomidorem/koncentratem. W gruncie rzeczy większość moich obiadów tak wyglada, zmienia sie tylko rodzaj miesa, warzywa, ryz, makaron czy ziemniaki. Kurczak jest najszybszy do usmażenia.

jesli naprawdę nie mam czasu ani sił, to dzwonię po pizzę :O w pozostałych przypadkach staram się ukręcić coś na szybko 1. makaron z jajkami - ugotowany makaron wrzucić na patelnię, zalać rozbełtanymi jajkami (po 2 na osobę), mozna dodać żółtego sera.. 2. piekę ziemniaki i podaję z twarożkiem i sałatką z pomidorów - ziemniaki trzeba porządnie wyszorować, przekroić na pół, posmarować oliwą, posypać ziołami (ja lubię bazylię, oregano, czerwona parykę), solą i wrzucić do piekarnika (180 st) na jakies 30-40 min. sprawdzac widelcem czy sa juz dobre. w czasie gdy ziemniaki siedza w piekarniku mieszam zwykly twarog ze smietana, pokrojona rzodkiewka, cebulka i szypiorkiem. dodaję soli i pieprzu i zabieram się za sałatkę - pomidory kroję w kostkę, doaję posiekana cebulę, sól, pieprz, majonez, mieszam i gotowe. ziemniaki kazdy we wlasnym zakresie obiera ze skorki, naklada odrobine zimnego masła i troche twarozku i palaszuje :) 3. ryz z jabłkami i smietana - ugotowac po 1 woreczku ryżu na osobę, gorący ryż polać masłem, posypać cukrem i startym na grubych oczkach jabłkiem, posypać cynamonem i ozdobic łyżka kwaśnej smietany.

Gość prosze o.....
dziekuje bardzo

Obrać i pokroić kiełbasę wrzucić na rozgrzany olej posypać ziołowym pieprzem chwilę posmażyć . Ugotować makaron dość gruby np świderki i po odcedzeniu wymieszać z kiełbasą .Szybkie.

Gość bez mięsna
jak nie mam czasu i siły to poprostu nie jem :)

Gość ae
Alanka boooooooooooże ty widzisz i nie grzmisz! Trudno mi uwierzyć, że ktoś w Polsce jeszcze tak je (i ma mniej niż 40 lat). Kiedy ostatnio badałaś poziom chorestrolu? Taka dieta to zabójstwo, jak możesz fundować ją swoim bliskim!!!

Jestem zdrowa. Ważę 50 kg przy wzroście 164. Mam 66 cm w pasie. Jem nie tylko tak , ale i tak . Bardzo różnorodnie. Podałam przepisy , które robię tylko kiedy naprawde nie mam czasu, czyli raz na rok. Bo tak naprawdę jedzenie celebruje i mogę nie mieć czasu na spotkanie z koleżanką , a na ugotowanie obiadu- ZAWSZE. Gdybyś popatrzyła na moje wpisy w innych tematach zauważyłabyś, że robię dania z kuchni śródziemnomorskiej dużo częściej niż z polskiej. Niemniej polską kuchnie lubię i takie typowo polskie proste jedzenie od czasu do czasu mi nie szkodzi. :D :D :D

Gość Ja robię jeszce gorzej
;) Jadam zupy z puszki, gotowe tortellini, hamburgery z mikrofali i dużo różnych "ulepszaczy"do kurczaka z torebek. I mam się całkiem nieźle Al eto pewnie zielonej herbacie, która uwielbiam i piję namiętnie...