Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cieniass

są tu mamusie ,które urodziły po 42 roku zycia?

Polecane posty

Gość cieniass

jak wpłyneło na Wasze zdrowie,urode pozne macierzynstwo?

Gość yhy
lor4---nie obraz sie ale według mnie 42 lata to troche duzo jak na rodzenie dziecka

w zasadzie kiedyś uważało sie że to za puźny wiek bo jak dziecko będzie miał 18 lat to mama już będzie babcia.. teraz jednak 60 latki czasem wyglądają lepiej niż niektóre 30stki.. dlatego pozostaje ci tylko życzyć powodzenia :)

w tym roku kończę 41 lat i jestem w 21 tygodniu ciązy:) Marzyłam o tym dziecku od kilku lat ale zdecydowalismy się z męzem w zeszłym roku. Kilka miesięcy staraań i udało się. Jestem bardzo szczęśliwa:) Pewnie nie mam juz witalności dwudziestolatki ale staram się nie marudzic i myślę, że wszystko będzie ok. Pozdrawiam:)

Gość do lor4
nie przejmuj się, ja mam 32 lata i też mi ktoś na forum napisał,że jestem za stara. W styczniu urodziłam ślicznego i zdrowego synka.

oooooooooo- macierzyństwo jeszcze dodatkowo odmładza:) tylko dbajcie kobitki o siebie !!

Gość sbdvb
lor 4 ty ze skrajnosci w skrajnosc wpadasz z tym rodzeniem.pierwsza ciaza w wieku 17 lat ,ledwo co odrosłas od ziemi.Treraz na starosc kiedy do tej ziemi sie schylasz znowu ciaza ci w głowie :-) ale baba ,nie moge

42 lata i do ziemi sie schyla-------------ty sbdvd czy cos tam jeszcze- uważasz chyba że życie sie kończy na 30- a ono sie tak naprawdę dopiero dobrze zaczyna

Moja mama miała 38 lat jak mnie urodziła! miewa sie dobrze,a bylo to 20 lat temu :) życzę powodzenia wszystkim dojrzyałym mamom! Nie poddawajcie się!

Gość wswswswswsw
gratuluje podejscia do zycia...uwazam,ze macierzynstwo po 40 roku zycia to piekna sprawa...sama niedlugo skoncze 30,ale nie mysle jeszcze o dzieciach...moja mama urodzila mnie majac 42 lata i byc moze mnie pozniej odezwie sie instynkt...jestem pelna podziwu dla Was matek po 40 i zycze wiele szczescia i samych radosnych dni...

Gość kobieta i już
Moja siostra ma 44 lata i w pazdzierniku spodziewa sie dziecka. uwazam,ze to osobista decyzja kazdego,ale ja nie chcialabym miec mamy-babci;)

mój mąż jest najmłodszym dzieckiem ze swojej rodziny i też go teściowa rodziła koło 40- i nikt by nie powiedział ile kobieta ma lat- trzyma sie jak niejedna 30 właśnie- moja energia przy jej energi to pikuś

Gość minkaaa
na pewno kobieta w wieku 44 lat nie rodzi bo chce,tylko po prostu wpada

tak minkaaaaaaaaaai dlatego właśnie jedna z kobietek napisała, że pragnie mieć dziecko.................bosz................

Gość surekatka
lor4 ty pragniesz ale czy twoj partner tez pragnie tego dziecka to jest pytanie :-) bo wydaje mi sie,ze jakbyscie oboje pragneli dziecka w tym wieku to juz bys była w ciazy a nie pisała dopiero,ze chcesz miec dziecko.

Gość moja sasiadka uodzila
w wieku 44. Piekne , madre dziecko. Powodzenia!

Gość margolsia
Pewnie,ze kobeity po 40 rodza dzieci ,ale wiekszosc niestety wpada w caize ,bardzo rzadko kobieta swiadomie decyduje sie na dziecko w tak poxnym wieku

kobiety wpadały wpadają i będą wpadały niezależnie od wieku:) to nie ma nic do rzeczy

Gość hola hola
Ciekawe, że faceci nie wpadali, nie wpadają i nie będą wpadać ;) :P

Gość mimo wszytko uwazam
ze zdecydowanie rzadsze są wpadki w pozniejszym wieku.Kobieta bardziej zna swoj organizm i wie, czgo chce.

hola hola - coś w tym jest ;)

Gość kobieta i już
Moja siostra ma planowane dziecko,wiem to na 100%,bo od jakiegos czasu sie starali,jej syn ma 20 lat.

Gość 1111111111111
dopiero przeczytałam na innym topiku,że 18 letniea dziewczyna to napewno nie może planować ciąży tylko wpada,teraz to samo o 40 letnich mamach ,dlaczego niektore kobiety nie mogą zrozumieć,że ktoś po prostu CHCE mieć dziecko ,lataja po topikach,żeby podogryzać i młodym i tym starszym mamom czasami wydaje mi się,że z zazdrości bo w żaden sposób nie mogę wytłumaczyć tej zajadłości w stosunku do ciężarnych kobiet

Gość AnnaMarie....
A ja z innej beczki.Jestem dzieckiem "starszej" mamy.Urodziła mnie gdy skończyła 42 lata.I baaaaaaaardzo jestem jej za o wdzięczna! Chociaz zawsze była starsza od mam moich rówieśników to kocham ja ze wszystkich sił, jest wspaniałą mamą. Dzis mama ma juz 70 lat , nigdy nie pomyślałam,że urodziła mnie w póxnym wieku, zawsze była silna, zdrowa, cudowna...czy myslicie,że dla dziecka to jakas różnica czy mama ma 18, 30 czy 45 lat???Mama jest tylko jedna!!! Tak więc mamusie życze powodzenia! Aha bardzo nieskromnie dodam,że urodziłam się zdrowiutka, z trójki dzieci mamy, tylko ja skończyłam studia, byłam najbardziej ambitna, najlepiej się uczyłam, sprawiałam jej wiele radości przez wygrywanie konkursów, olimpiad itd. i byłam mamy "oczkiem w głowie", pociechą:)

Gość AnnaMarie....
A więc drogie 40latki zyczę owocnych starań i samych pociech!!!:)

Gość AnnaMarie....
Dodam,że ja mam 27 lat i od roku tez jestem mamą :)

Gość klugchen
niektóre kobiety są stare jak tylko dojrzeją i takie napewno nie decydują się na dziecko .... bo nic się nie opłaca i na wszystko jest zbyt późno.... A już najgorsi ( sze) są te z ciętymi językami , które tylko krytykują i nie akceptują innego punkyu widzena! sama rodziłam późno po trzydziestce! i napewno zdecydowałabym się na dziecko po czterdziestce bo każdy czas jest dobry na to aby być szczęśliwą!!!!!

Gość lor4
WITAM PONOWNIE I CIESZE SIE ZE TYLE OSOB WYPOWIEDZIALO SIE NA ZADANY PRZEZE MNIE TEMAT.MUSZE PRZYZNAC ZE CHYBA NIEKTORZY NIE WIDZIELI NA OCZY KOBIET PO 40 TCE(TAK WYNIKA Z ICH WYPOWIEDZI)MUSZE ZAZNACZYC ZE MAM 25 LETNIA CORKE I WZBUDZAMY DUZA SENSACJE GDY PRZYZNAJEMY SIE DO NASZEGO POKREWIENSTWA.CORKA JEST SZCZUPLA WYSPORTOWANA DZIEWCZYNA,STUDENTKA .A MOJE PLANY CALE ZYCIE NIE MOGLY BYC ZREALIZOWANE GDYZ MIAŁAM NIEODPOWIEDZIALNEGO MEZA.TERAZ SIE WSZYSTKO ODMIENILO I OD 11 MCY JESTEM Z KIMS KTO JEST NAPRAWDE CUDOWNYM FACETEM(KTOS SUGEROWAL ZE JUZ POWINNAM BYC Z NIM W CIAZY SKORO TAK BARDZO TEGO PRAGNE ALE CHYBA NIE ZACHODZI SIE W CIAZE Z CZLOW.PO MIESIACU ZNAJOMOSCI....)

lor4- to bierzcie sie do roboty ;)

Gość bede szczera...222222
niejedna 40 wyglada lepiej niz 20 czy 30,to czy ktos chce miec dziecko po 40 to jego indywidualna sprawa...ja tez nie planuje szybciej jak ok 40....moze to genetyczne,bo w mojej rodzinie kobiety rodzily w okolicach40 i dzieci z tych ciaz sa ambitne(ja tez),maja skonczone studia,wygrane olimpiady,dobra prace...to sa niekoniecznie wpadki,znam wiele przykladow,gdzie kobiety swiadomie decydowaly sie na dziecko po 40 i sa z tego dumne...powodzenia...liczy sie podejscie do zycia,optymizm,a nie opinia innych:(