Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pyt

KTORA Z WAS URODZIŁA PIERWSZE DZIECKO W WIEKU....

Polecane posty

Gość pyt

Czy któraś z was urodziła pierwsze dziecko w wieku 30 lat albo później? Mam 28 lat i narazie dziecka mieć nie moge miec, dopiero za jakies dwa lata. Obawiam sie jednak czy to nie bedzie za późno na pierwszego dzidziusia

Gość jesli wolno spytac
dlaczego nie mozesz miec teraz dziecka...praca, zdrowie? ja mam 25l i tez na razie nie moge dziecka poniewaz lecze sie i bore silne leki p/depresyjne...ze mne jest ok....nie jestem wariatką...tylko musze sie podleczyc...lecze sie od grudnia.... poza tym teraz znalazłam długo szukaną prace i na razie ciaza nie zskazana....moze za rok czy 2 lata

w jakim sensie za późno? społecznym czy prywatnym (problemy z zajściem itp)? moja mama urodziła mnie mając 36 lat, brata mając 29 - ale oboje jesteśmy całkiem udani :D

Gość pyt
Chodzi mi o względy zdrowotne. Słyszałam, ze pierwsze dziecko powinno byc do 30-stki bo potem moze byc chore. Troche jestem tym podłamana

Gość problem polega na tym że
wraz z wiekiem rośnie ryzyko wystapienia różnych wad, jest tak, ze czym później kobieta rodzi, zwieksza się to ryzyko, podobnie jak problem z zajsciem w ciążę. Z wiekeim kobieta powolutku zaczyna mieć mniej owulacyjnych cykli, ale nie jest to tak, ze konczysz 30 lat i klamka zapadła. Zdarza sie, ze kobieta zaczyna przekwitac mając 45 lat, ale i 25 lat. Nie przejmuj się, ja mam 30 za 2 miesiace, dziecko planuje za rok-dwa i wierzę, ze wszystko będzie ok, po co sie zamartwiac, prawda?