Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mala mama

odparzenie u 3 miesieczxniaka-------- co pomoze ?

Polecane posty

Gość mala mama

sudokrem nie pomaga, zasypki , pudry -- nie , maka ziemniaczana - nie,zaczelam alantanem + smarowac czekamna ekekty , martwi mnie ta czerwona cicpcia ...pomozy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość satine...
Gruba warstwa linomagu, u mojego synka zawsze skutkowało i daj pupie troszke pooddychać, nałóż grubo linomagu podłuż maluszkowi pieluszke tetrowa pod pupę i niech sobie tak poleży.Pozdrawiam :)

Gość przede wszystkim
nie uzywaj narazie husteczek nawilzonych, po kupce myj pupe pod woda z kranu. Ja robilam tak: umylam, obsyszulam recznikiem, zostawilam bez pieluszki i robilam przez okolo godzine oklady z rumianku, potem smarowalam bardzo grubo sudocremem i w pieluszke (nie zapinaj ciasno). Pieluszke czesto zmieniaj, nawet w nocy! U mojej juz na drugi dzien dolegliwosci ustepowaly

Gość mala mama
dziekuje kochaniutkie za odzew !!!! przede wszystkim ---- jak mam robic oklady z rumianku ? rumiank w torebkach ekspresowych zalac wrzatkiem , ostudzic i tym namoczyc tetrówke i przykładac ! pozdrawiam

wszystko prawda+WIETRZYC WIETRZYC WIETRZYC jak czesto sie da jesli ma taka odparzona to poswiec troche czasu i pieluszek tetrowych niech lezy na nich z gola pupa:-)

Gość przede wszystkim
zaparzyc dwie torebki rumianku, ostudzic i robic oklady obojetnie czy pieluszka tetrowa czy czym innym, ja robilam czasem pieluszka a czasem takimi duzymi kwadratowymi wacikami dla niemowlat. Aha i nie myj pupki pod zbyt ciepla woda bo parzy i nie myj mydelkiem jak jest mocno odparzona.

Gość benga
Nie rób okładów z rumianku, bo moze uczulać. Myj ją często i wietrz, kup Linomag w płynie i na watce smaruj.

Gość o Boże
Boże kobieto nie paciaj tych sudocremów, linomagów i innych paskudztw, ciekawe czy byłabys szczęśliwa jakby ci ktoś ciągle czymś dupe smarował, uwmyj woda i mydełkiemdelikatnym i daj tej skórze odpocząć Ciemogróddddd :(

Ja kąpię mojego Malucha w Oliatum i nie ma żadnych odparzeń. Może spróbuj choć kilka takich kąpieli pod rząd. Myślę, że będzie poprawa. Nie używam chusteczek nawilżających tylko przemywam wodą, a potem smaruję grubo linomagiem. U nas się sprawdza.

Gość stracciatella bez czekolady
przede wszystkim dokladnie osuszaj, czy po kapieli, czy po przecieraniu nawilżoną chusteczka, zawsze wytrzyj do sucha delikatnym pap toallet. -potem mozesz zasypac zasypka:) -a przed zapieciem pampersa włóż między pośladki listek papieru toalet. (jako izolację ;) ) powodzenia:D:D:D

NIE RUMIANEK - silnie uczula :D ... Polecam iść do pediatry i poprosić o robioną maść z parafiny, lanoliny, z 3%kwasem bornym - coś tam jeszcze dają ale nie rozczytałam :D ... Taką maść robią dla noworodków na oddziałach położniczych...

Gość MISIACZKÓWNA
KUP BUBUCHEN KREM NA PEWNO SĄ W TESKO,BARDZO POLECAM,2 LATA TEMU PRZETESTOWAŁAM SUDOKREM,NIVEA,BALNEUM I WŁĄSNIE BUBUCHEN POMÓGŁ,OCZYWISCIE POTEM TAMTE KREMY WYKORZYSTALAM JAK PRZESZLO ODPARZENIE,ALE MIALAM 4 W 1 CZASIE

Koniecznie kup sudocrem. Jest rewelacyjny. Wystarczą dwa smarowania i wszystko wróci do normy. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Chcesz mieć pewność, że kupiłaś najtańszy model na rynku, skorzystaj z porównywarki cenowej CoZaCena.