Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Marusia88

Prosze pomóżcie! Jak domowymi sposobami zmniejszyć krawawieie miesiączkowe????

Polecane posty

Słyszałam o jakichs ziołach, ale jakich? Każda rada jest dla mnie bardzo cenna! To bardzo ważne, błagam pomóżce!

Gość 19tkaaa
a dlaczego nie pojdziesz do ginekologa??

Chodzi mi o zmniejszenie normalnego krwawienia. do gina chodze regularnie. Po prostu okres mi nagle wyskoczył, a jutro wyjeżdżam i nie chce go! Co za ironia losu :(

Gość 19tkaaa
aha.. ale to i tak nie przejmuj sie.. Wez ob i bedzie ok

He, ale mi to krwawienie w czyms jeszcze będzie przeszkadzać ;););) Ale dzięki za rady, jak ktoś ma jeszcze jakis pomysł - błagam piszcie !

wklejam wszystko co powinnaś wiedzieć o zioółkach na twoja dolegliwośc kobiecą;) powodzenia:) Na stany zapalne pochwy i bolesne miesiączkowanie Krwawnik pospolity (Achillea mille-folium) ma właściwości przeciwkrwotoczne. Jest produkowany w torebkach ekspresowych - Achillea-fix. Zioło to zaleca się przy nieregularnym miesiączkowaniu oraz w celu łagodzenia bólów w bolesnym miesiączkowaniu. Przy bolesnych miesiączkach oraz w nadmiernych krwawieniach miesięcznych możemy używać także mieszanki ziołowej Feminosan zawierającej w swoim składzie: ziele krwawnika, ziele pięciornika gęsiego, liść melisy, szyszki chmielu. Mieszanka ziołowa Feminosan II fix (w torebkach) składa się z: koszyczków rumianku, liści szałwii, kory dębu, koszyczków nagietka, liści jasnoty białej. Wykazuje działanie przeciwzapalne i ściągające. Można ją stosować w stanach zapalnych sromu i pochwy oraz upławach. Podobnie wykorzystuje się liście babki lancetowatej (Plantago lanceolata). W stanach zapalnych sromu i świądzie sporządzamy odwar z jej liści jako środek o działaniu przeciwzapalnym oraz zmniej-szającym przekrwienie błon śluzowych. W stanach zapalnych pochwy (bakteryjnych, grzybiczych) - do irygacji, przemywania i odkażania sromu, przy świądzie sromu - zaleca się mieszankę ziołową Vagosan nr 16. Zioła zawarte w mieszance (rdest ptasi ziele, kora dębu, liść szałwii, koszyczki rumianku, liście pokrzywy, kwiaty nagietka) wykazują działanie przeciwzapalne, przeciwbakteryjne, przeciwskurczowe, wspomagają leczenie rzęsistkowicy. Przy stanach zapalnych pochwy, jako lek wspomagający przy rzęsistkowicy i postępującym zaniku nabłonka pochwy, poleca się nagietek lekarski (Calendula officinalis). Jest on znakomitym środkiem dezynfekującym. Razem z rumiankiem występuje w preparacie Azulacen. Jest to płyn do irygacji lub tamponowania pochwy.