Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ale sie wqrzyłam

Dostałam mandat 50zł na przeklnięcie!!

Polecane posty

Gość olekoloksdlf
W domu sobie qurew załóżcie głośniki połączone ze strażą miejską i w autach. W tydzień załatacie deficyt budżetowy.

Gość Ale sie wqrzyłam
Nie krzyczcie na siebie;) Ten topic jest po to aby ostrzec przed niechcianym,i wydatkami w postaci bezsensownego mandatu a nie po to aby "wymusić nowe przekleństwa" które zaraz się tutaj posypią;)

Gość i słusznie
---> BRAWO dla Straży Miejskiej uważaj, bo zaraz posądzą cie o podeszły wiek i niezyciowe zasady, tudzież nadgorliwość i umiłowanie naszych obecnych, wspaniałych (tfu) władz, tylko dlatego że razi cię chamstwo i brak kultury dzisiejszej młodziezy

Gość i słusznie
----> ale sie wqrzyłam tu nie ma czego wymuszać, po prostu rozmówcy tutaj reprezentują poziom większości naszego społeczeństwa, dla którego wulgaryzmy sa normą i przerywnikiem kazdego zdania

Gość olekoloksdlf
Człowieku nie uogólniaj. Mnie bardziej razi smród w autobusie bo jakiś/ aś elegancik się spocił czy nie podmył niż że ktoś przeklnie raz. Ciekawe że posłowie na wizjoi obrzucają się błotem i przezwiskami i żaden mandatu nie dostaje.

Gość i słusznie
dziwny jest ten twój przykład z posłami, przeciez dla przecietnie myślącego człowieka oczywistym jest, że akurat większość z tych buraków jest z kultura na bakier, a ponadto wszystko im wolno, więc czemu tu sie dziwić? ja akurat swoim dzieciom - gdybym takie miała - nie stawiałabym naszych posłów jako autorytetu

Gość i słusznie
a smród razi mnie nie mniej niz przekleństwa

Gość supełek z petelką
... a za palenie papierosów też są mandaty??

Gość supełek z petelką
bo słyszałam ze tak:( co do przeklinania- to więcej przeklinają zapijaczone mordy- ale takim ciezko zabrac kase;)

Gość tak za fajki
na ulicy powinny być !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ja nie pale i nie chce cuchnąć papierochami :(

Gość olekoloksdlf
A mnie razi żucie gumy i rozdziawianie japy, tak samo jak małe, drące się dzieci w restauracji, mlaskanie czy jedzenie paluchami potraw które powinno się jeść sztućcami.

Gość HaM___________
Moze straznik pomyslal ze uzywajac slowa \"Swir\" mowisz do niego a mowiac \"duza suczka\" masz na mysli siebie :P

Tak, tak, dzieciory do 16-go roku życia powinny żyć w jakimś odosobnieniu. Potem powinny wychodzić, ale tylko damskie okazy ;)

Gość olekoloksdlf
i słusznie >>> no skoro wszyscy wiedzą że posłowie to durnie i mogą kląc to skąd mogą wiedzieć że ten klący na ulicy to porządny człowiek i jemu robić takich rzeczy nie wolno ? Jak wszyscy to wszyscy.

Gość Ulalallaaaa26
Burak- masz małego i mały rozumek:( Zakochałam sie w tobie bo lubie nic nie czuc w sobie hehe Polecam topic dla zakompleksionych - tam znajdziesz cos dla siebie:D

Gość i słusznie
dla mnie ktoś, komu z ust publicznie leca przekleństwa nie jest porządny i kropka ale kazdy ma prawo miec swoje zdanie, skoro ciebie to nie razi, otaczaj sie wulgarnymi osobami, bo ja nie mam zamiaru, nie mam tez zamiaru godzić się na przymusowe wysłuchiwanie tego na ulicy

ula cośtam dla ciebie każdy ma małego. Nie dziwota, skoro szparę rozjeżdżasz od 12 roku życia :classic_cool:

Gość olekoloksdlf
No wybacz ale nie używam wulgaryzmów jako przerywników zdania. Ale czasem coś mnie wyprowadzi z równowagi i przeklnę, nawet publicznie. Co prawa nie mam ?

Gość olekoloksdlf
Ps. tobie nie zdarza się przeklnąć ?

Ale czy w takim razie nie powinno się takiej np Dody ukarać jakąś grzywną za przekleństwa w TV? Bez przesady, łatają dziure budżetową jak nic...

Gość i słusznie
pisałam juz wczesniej, że się zdarza, ale nie kaleczę cudzych uszu i sama nie chce byc kaleczona

Gość olekoloksdlf
aha to dla przykładu składaj na komendzie raz w miesiącu listę przekleństw + wniosek o samoukaranie. Jakoś nie wierzę że nikt nie usłyszy przekleństwa z Twoich ust.

Gość i słusznie
owszem, mąż słyszy raz na ruski rok, jak sie wkurzę chyba piszemy o PUBLICZNYM uzywaniu wulgaryzmów - na ulicy czy w tramwaju? a może masz problemy z myleniem pojeć? w domu chodze tez na golasa, czy to powinno byc karalne, skoro na ulicy jest?

Gość olekoloksdlf
A twój mąż to jakiś cham nieokrzesany że jego to nie razi ? Nie ma aż tak konserwatywnych poglądów ?

Gość olekoloksdlf
Co do chodzenia na golasa - samo chodzenie nie jest karane, raczej demoralizacja czy gorszenie innych. Niektórych gorszyć może nawet mini czy duży dekolt.

Gość i słusznie
nie potrafisz zrozumiec, że na wszystko trzeba miec odpowiednia miarę, są rzeczy i zachowania, których po prostu nie wypada robic publicznie, ale tego to raczej powinni nauczyć rodzice, w przeciwnym wypadku ich role przejmuje "ulica" i mamy efekty ta dyskusja jest bezprzedmiotowa, niczego więcej nie da sie tu ustalić - ja jestem przeciwko szeroko nas otaczającej wulgarności i zdziczeniu obyczajów, a ciebie to nie razi niestety za późno na wychowanie

Gość olekoloksdlf
Miło że zauważyłaś tą miarę o którą mi cały czas chodzi. Wg. ciebie jedno przekleństwo które się "wymśnęło" = przekleństwom gnojka który idzie i rzuca mięchem na lewo i prawo.

Ciekawe jest to, ze mandacik tak szybko Ci wlepił...a pouczenie? ja bym na Twoim nie zapłaciła tylko napisała odwołanie... Jakoś tyle meneli się szlaja, kiboli i jakichś innych co to sypią wiązanką, aż uszy puchną i wtedy ani widu strażnika czy policjanta, a jak jest udaje,że nie słyszy...w trosce o zdrowie oczywiście :P Nie płać, pisz odwołanie. ;)