Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ale sie wqrzyłam

Dostałam mandat 50zł na przeklnięcie!!

Polecane posty

Gość olekoloksdlf
Przyjęła = zgodziła się z zarzutami i je zaakceptowała.

Chwila chwila, ja przyjęłam mandat od kanara tak mnie zaszczekał... napisałam zatem prośbę o anulowanie, oni odpisali, ze niestety nie, to ja im ostrzejsze pisemko i odpisali, że w świetle moich argumentów mandat został anulowany... :)

Gość i słusznie
strażnik miejski po prostu wykonywał swoja pracę i chyba nie myslisz, że zastanawiał się nad tym, czy "ale sie wqrzyłam" przeplata kazde zdanie mięchem, czy po prostu jej sie "wypsnęło" dla mnie wyraz "po***bany" jest tak samo wulgarny i razący, jak wszelkie "k" i h" przykre to, że nasz język ojczysty jest tak kaleczony przez coraz większa rzeszę osób z młodego pokolenia

Przykre jest też to, że w tym kraju nie do wszystkich podchodzi się tak samo. Łatwo dziewczynie z psem wlepić mandat i poczuć władzę, ale już łysemu mutantowi, albo jeszcze lepiej dwóm, się upiecze...

Gość olekoloksdlf
Strażnik miejski powinien wlepiac mandaty i odbierać wszystkim spożywającym piwo - prawo jazdy, bo straznik wykonuje swoją pracę i nie moze się zastanawiać czy aby ta osoba zaraz nie wsiądzie do auta. A facetów wsadzać za gwałt bo kazdy ma sprzęt. Strażnik również powinien hurtem wystawiać mandaty za obsrane chodniki wszystkim właścieielom psów - bo z założenia nikt po swoich pupilach nie sprząta.

Idac tym tropem każda dziewczyna w mini to dziwka, a każdy pijak to złodziej ;)

Gość olekoloksdlf
Blondi może nie aż tak drastycznie, ale można powiedzieć że 98 % złodzieji to katolicy. I im mandaty przed kościołami walić :classic_cool:

Gość BRAWO dla straży miejskiej
odeszłam od komputera i okazało się, że jedynie "i słusznie" pozostała na placu boju przeciwko wszystkim "używającym" i nie widzącym w tym nic zdrożnego a wręcz dziwiącym się, że komukolwiek mogą przeszkadzać wulgarne odzywki. Nigdy, podkreślam NIGDY nie wypsnęło się moich ust żadne wulgarne słowo nawet w chwili wielkiej złości i niemocy. I uważam, że wulgaryzmy na dzisiejszej ulicy są wszechobecne i karygodne. To totalne schamienie Polaków. Kiedyś wszyscy starali się piąć w górę, teraz wszyscy używają słownictwa z rynsztoka i nie widzą w tym nic złego. Pozdrawiam cię "i słusznie", bo tak samo jak ty uważam, że jest to straszne i niedopuszczalne.To po prostu brak kultury i tyle. Nie jesteś więc sama.

Gość olekoloksdlf
Chyba nie zrozumiesz tematu. Ja nie neguję tego że jest to chamstwo, ale trochę straż miejska czasem przesadza. Tak samo jak z dręczeniem 70 letnich sprzedawczyń ulicznych...

rozumiem, tyle, że ty z lekka przesadzasz. Może właśnie takie karanie nauczy ludzi, że jeśli już ktoś musi używać takich słów, to niech się gdzieś zamknie z podobnym towarzystwem i przeklina ile wlezie. Ja nie chcę, żeby w tramwaju, w metrze, na ulicy piękne dziewczyny i przystojni faceci używali na cały regulator bez skrępowania tak wulgarnego słownictwa. A to pisanie o karaniu starszych pań za sprzedaż, czy kogoś za osiadanie "sprzętu" nie jest tu chyba caliem na miejscu. Bo temat był o karaniu za chamskie odzywanie się w publicznym miejscu. Pozdrawiam

Gość _ff_
BRAWO dla straży miejskiej - o czym ty do cholery mowisz? Wiesz o czym jest ten temat? Chyba nie bardzo. Zeby dawac mandat komus kto przeklnal pod nosem do pieska..bez komentarza ;).

Gość a co to za maniery
Po przeczytaniu wszyskich wypowiedzi zauważyłam, że niektórzy tu nie odróżniają chamstwa od przeklnięcia!!

nie ważne czy do pieska czy do człowieka. Robił to głośno na ulicy w obecności innych osób. I nie wściekaj się tak - złość piękności szkodzi :-)

Gość olekoloksdlf
Dlaczego nie na miejscu ? "Może właśnie takie karanie nauczy ludzi" - z pewnością, i przykłady masz z pewnością. Powiem więcej, jestem za wprowadzeniem w każdym gimnazjum godziny pałowania. Takiemu spałowanemu uczniowi nigdy na do głowy nie przyjedzie żeby iść na wagary, czy nawet coś ukraść po lekcjach. Wybacz, ale nie jestem za bezmyślnym karaniu kogo popadnie i traktowaniu pożądnych ludzi na równi z "recydywistami". Gdyby każdy wymienił jednąrzecz która mu nie pasuje, gorszy go czy peszy i oczekiwał by karania innych za to, to musielibyśmy zamknąć się w swoich piwnicach i siedzieć cicha - a nie jest powiedziane czy takie siedzenie cicho w piwnicy komuś by nie przeszkadzało. Wybacz, ale nie ten ustrój.

olekoloksdlf >> obecny ustrój jednak przyznaj, że \"ZDZIWACZAŁ\" ;)

a kto tu mówi o pałowaniu??? Człowieku, chyba odrobinę ci się pomieszało w główce i wymyslasz jakieś niestworzone rzeczy. Używanie niecenzuralnych słow powinno byc napiętnowane i tyle. Wyobrażasz sobie na przykład jakąś poważna dyskusję w tv lub w radio, gdzie wszyscy używają takiego języka, który tobie nie przeszkadza? Albo nauczyciela mówiącego w ten sposób do ciebie? To, że ty nie potrafisz inaczej mówić nie oznacza, że musisz to demonstrować wszędzie i zachowywać się tak wszędzie. Nie wierzę, że do rodziców odzywasz sie w podobny sposób jak na ulicy

Nie da się ukryć, ze w tv wulgaryzmy występują... Onę były, są i będą... tak samo jak kara więzienia nie eliminuje gwałtów, kradzieży, morderstw... :o o co Ty walczysz to utopia... szkoda,że nikt nie ukarał moherów, tych zacietrzewionych babć i dziadków rzucających mięchem do dziennikarzy, a potem świętojebliwcy poszli klepać zdrowaśki... Bachory przekleństw się uczą od dorosłych....

Gość Ale jaja jejeje
Brawo dla straży----- idz stad bo sie zgorszysz tutaj hehe Co taka niby porządna robi tu na kafe?? :D :D :D

nie wszyscy na Kafe przeklinają. Weszłam w ten topick, bo mnie zainteresował i tyle. Ale już żegnam was, bo widzę, że chyba wam nie pasuję ze swoimi poglądami i na pewno nie przekonam, że używanie takich słów jest feeee :-) Cóż - demokracja ma swoje prawa... W tym wypadku, przynajmniej w tym topicku wy jesteście większością. A więc do usłyszenia na innych tematach.

Gość a o co chodzi
a w jakim Wy państwie moi drodzy żyjecie? ? przypomijcie sobie a wszystko zrozumiecie hehe

Gość podciągam gacie i topiki też

Hmmm... A koło mojego bloku codziennie siedzą żule, złodzieje ostatniej nocy spalili innemu złodziejowi samochód, w piwnicy nie nalezy przechowywać niczego bardziej wartościowego niż słoik z konfiturą (choć i przetwory kradną), dzieciaki na klatkach schodowych popalają trawkę i wciągają białko, w pobliskiej siłowni karki handlują anabolikami... Taaa... Ten Poznań to musi być bardzo przywoite miasto... trzeba mu było politycznie poprawnie odpowiedzieć: \"Spieprzaj dziadu\" i w trybie natychmiastowym podążyć w swoją stronę.

\"Ja nie chcę, żeby w tramwaju, w metrze, na ulicy piękne dziewczyny i przystojni faceci używali na cały regulator bez skrępowania tak wulgarnego słownictwa.\" Eeee... Ja to piękna nie jestem, więc mogę kląć bez skrępowania. Cóż za ulga...