Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smamshm

zamiast kupować adoptujcie!

Polecane posty

Gość smamshm

Zwracam się do was z gorącą prośbą!Może ktoś z was potrzebuje miłego psiaka, wiernego towarzysza... Zamiast kupować drogie rsowe psy pomyślcie o tych najbiedniejszych, niekochanych i porzuconych... Jest tak wiele potrzebujących psów...Oraz tak wiele wciąż przepełniających sie schronisk. Nie każmy psom płacić za głupotę ich właścicieli, nie pozwólmy im zmarnieć, każdy zabrany pies to uratowane istnienie.

Gość skgnjsro
racja! Popieram w calej rozciaglosci:D Ja sama mam psiaczka adoptowanego, ale nie ze schroniska tylko z lasu, w ktorym byla przywiazana do drzewa:/ Piesek przekreslal plany na wakacje to ja wywalili:/ Jest u mnie juz 8 lat :D i ma sie wspaniale, rzadzi domem:D i Kocham ja 😍

Całkowicie popieram Cię autorko, ponieważ sama mam dwa psy przygarnięte. Niemniej zauważ, że do decyzji przygarnięcia psa, najczęściej mieszańca trzeba dorosnąć.To psy mniej atrakcyjne, to psy po przejściach, taki pies na pewno nie podniesie prestiżu pana, a często o to chodzi. Nie potępiam w czambuł ludzi , którzy kupują psy rasowe dla ich urody, czy też z czystego snobizmu jeśli je kochają i potrafią zadbać o ich potrzeby. Najczęściej jest to etap do kochania psów w ogóle i często potem przygarniają także te niechciane . Potepiam tylko tych, którzy kupuja psy i o nie dbają , a często maltretuja i porzucają. Dlatego wolałabym apelować o nie porzucanie i nie znęcanie się nad psiakami, a problem adopcji przestałby istnieć.

Racja! Pies kochany nigdy nie znajdzie się w sytuacji, kiedy potrzebna mu jest adopcja. Są jednak inne sytuacje, ludzie umierają a psiaki zostają same, smutne i nie kochane... Dlatego może warto poszukać im domu. Każdy przygarnięty psiak to już mały kroczek naprzód. W schroniskach jest tak wiele psów potrzebujących ciepła, są w naprawdę dramatycznej sytuacji, czekają już tylko na śmierć. Jeśli chociaż jednemu z nich uda mi się znaleść dom będę szczęśliwa.Jest wiele możliwości trnsportu takiego pieska nawet do onnego miasta. Dla zainteresowanych podaję adres łódzkiego schroniska. http://schronisko.doskomp.lodz.pl/

Ja też uważam, że warto adoptować jakiegoś pieseczka, czy koteczka. Tylko później trzeba dbać o karmienie takiego kota, czy psa. Ja np. musiałam kupić cały wór jedzenia z e-karma.pl, bo były takie chude, że aż ledwo na nogach stały. Teraz już są silne i zdrowe. :-)

Gość chopy
Komisja Chopska ds. Weterynarii Polskiej jest po dwuminutowej naradzie. Głos zabierze członek komisji, doktor rehabilitowany Janusz Ząbek: NO JAK NIE JAK TAK.

Gość kjsdkljas
ja mam tez ze schroniska pieska

Gość sandrunia248@tlen.pl
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=985316845 POMÓŻ ZNALEŹĆ DOM NIE BĄDŹ OBOJĘTNY INACZEJ TA UROCZA ODDANA SUCZKA TRAFI DO SCHRONISKA ROZEŚLIJ TĄ WIADOMOŚĆ DO ZNAJOMYH/RODZINY MOŻE ZNAJDZIE SIĘ KTOŚ KTO MA MOŻLIWOŚĆ I CHĘCI ABY ONA ODDAŁA MU SWE SERCE