Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość auć.

Co mi jest?

Polecane posty

Gość auć.

Od 2 dni, kiedy sie schylam czy wstaje odczuwam pulsujący ból w skroniach:/ Co to może być?:(

Gość nie wiem ale mysle ze
pewnie zatoki :classic_cool:

Gość auć.
dzieki za odp:0 i co mam zrobic? to da sie wyleczyc? czy samo przejdzie?:(

do lekarza! biegiem! bo zrobi sie z tego przewlekłe zapalenie zatok, a wtedy dopiero boli... i kłopotów w ch....!

Gość auć.
a co wy tam opowiadacie, przecież zatoki to w nosie są a mnie w skroniach łupie :O

Gość dziecko...

zatoki są też tzw czołowe a nie tylko przynosowe...... katar masz?

Gość auć.
co dziecko ?! c ciąży nie jestem, napewno :classic_cool:

Gość auć.
aha:) dodam,ze tamto wyzej to jakis podszyw...:O

Gość auć.
no mam katar:( PS.podszywaczu- "na pewno" piszemy osobno;)

Kochana, jesli boli przy schylaniu, to moga byc zatoki, nawet jesli boli w skroniach. A mogą to byc tez zmiany cisnienia...

Gość auć.
katarem mogę Cię nawet zabić :o ostatnio jaki kichnęłam w kościele to ludzie poklękali bo myśleli że to już Podniesienie jest :P aha, ten wpis pod spodem to podszyw

Gość dziecko...
zatoki to przestrzenie m.in. w czole,pod oczami w okolicach nasady nosa i nie tylko...sa polaczone ze soba. Stan zapalny moze sie rozprzestrzeniac wiec w dosc znacznym obrebie glowy powodujac m.in. silny bol glowy,oczu,uszu i zle samopoczucie nie mowiac juz o powaznej infekcji bakteryjnej zagrazajacej powaznie zdrowiu. Komplikacje..m.in przewlekle zapalenie zatok...konieczne punkcje...leczenie antybiotykami itd..itd.. Wiec nie madrz sie i pedem do lekarza!!!

no to nie ma co czekać - do lekarza biegiem marsz - najlepiej laryngolog a doraźnie np. ibuprom zatoki... jakby nie było kataru to można by się zastanawiać nad problemami z ciśnieniem... a tak to ZATOKI - okropność!!! i nie leczy się tego samodzielnie!!!!!

punkcja nie jest panaceum - na dokładkę jeśli zostanie zrobiona po raz pierwszy to potem za każdym razem trzeba ją powtarzać - przy okazji stosuje się wtedy gdy problemem są zatoki przynosowe a nie czołowe....

Gość auć.
dziekuje Wam:)

Gość auć.
też myślę że punktacja nic nie da, w końcu od samego liczenia punktów nikt jeszcze nie wyzdrowiał :O

Gość auć.
a z tym pana cośtam to nie zrozumiałam - że cueum jest jakiegoś Pana, nie rozumiem :(

Gość dziecko...
wykonanie punkcji nie oznacza koniecznosci jej powtarzalnosci a jest czasem jedynym rozwiazaniem przy masywnym rozroscie stanu bakteryjnego z ktorym oczywiscie sam antybiotyk ze wzgledu na trudnosci w przenikaniu i ilosc masy bakteryjnej nie da sobie rady. Oprocz antybiotyku stosuje sie czesto rowniez naswietlania (osuszanie). Nie straszcie wiec dziewczyny. Auc....do otolaryngologa biegiem marsz. PS Odradzam samoleczenie a zwlaszcza Ibuprom zatoki..ibuprofen z dodatkiem srodkow obkurczajacych jest stanowczo za slaby nie mowiac juz o skutecznosci..dziala jedynie doraznie, glownie udrazniajaco i przeciwbolowo.