Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niemaCiebiedlamnie

Czy kobiety są pod presją?

Polecane posty

Gość niemaCiebiedlamnie

Powiedzcie mi dziewczyny tak szczerze z serca czy otoczenie ludzie dookoła Was jakby wzmacniają swoimi opiniami presję aby wiązać się z kimś statecznym tzn. który ma podstawy finansowe. Czy macie dylematy takie? Czy go wybrać? Co będą mówili , bo jest biedny, bo nie ma pieniędzy? Czy rodzina tworzy taką presję na Was? Że jeśli mężczyzna to tylko taki który już ma zapewnione w tym momencie podstawy finansowe. Jestem tego na prawdę ciekaw.

Gość o dzizas....
ja nie jestem. to ja układam sobie życie nikt inny, w związku powyższym, nie ma dla mnie znaczenia, co mówi o moim wybranku otoczenie, ale ma I TO WIELKIE, co mówi moje serce. jak dotęd wychodzę na tym znakomicie.:)

Nie, nie odczuwam absolutnie takiej presji. Natomiast czuję presję czy dyskryminację ze strony innych kobiet, \"zajętych\" kobiet.

Gość nieee ale jest inna presja
w moim przypadku,otoczenia,że był np.wczesniej z moja kolezanką,że to zwykły cfaniak itd.ale nie ma to kompletnie związku z kasa czy jej brakiem

u mnie nawet jakby mowili to co z tego?! moja sprawa za kogo wychodze za maz a nie ich, to ma byc moj maz...

Gość JA CZUJE
Gdy zaczynam się umawiać z jakim chłopakiem , rodzice i koleżanki pytają mnie ,jakie ma wykształcenie, czy pracuje i gdzie( w domyśle ile zarabia), czy ma samochód, jaki , gdzie mieszka itd. Dla mnie to w sumie nie ma znaczenia i wkurzają mnie takie pytania

Jak się ma normalną rodzinę i znajomych to chyba nie ma takiej presji. Gorzej, jeśli się trafi na dziwnych znajomych albo ktoś z rodziny niedomaga umyslowo. Moja matka miala swego czasu takiego pierdolca że na silę swatala mnie bądź z synami swoich zamożnych znajomych bądź z jakimiś starymi ale bogatymi pierdzielami. Mowila mi zawsze że to dla mojego dobra, że w życiu najważniejsze są pieniądze itp. Totalnie przegięla w momencie gdy za moimi plecami próbowala mi zalatwić męża za granicą (bylam już wówczas w stalym związku). Tlumaczyla mi że po co wiążę się z golodupcem jak przy tym drugim będę żyć se jak królowa, że przecież milość przyjdzie z czasem a poza tym to przecież zawsze mogę się potem rozwieść ...