Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ja złocista

Jaki typ butów /obcasów/ optycznie wyszczupli i wydłuży nogę ????

Polecane posty

Gość ja złocista

Jestem niska i moje nogi nie należą do najszczuplejszych. Jakie powinnam sobie kupić szpileczki do sukienki żeby nie skrócić nogi ani nie pogrubic??

Gość ja złocista
kobietki proszę powiedzcie

juz sama sobie odpowiedziałaś na pytanie:) najlepiej kupić szpilki, ale obcas musi mieć min. 5-6 cm. Jak będzie niższy to możesz uzyskać wręcz przeciwny efekt- masywnych nóg.

Gość ja złocista
chodzi o to, że potrzebuję eleganckich szpilek zapinanych na kostce np. tylko czy te zapięcie na kostce nie skróci nogi :/ ??

Gość jak bedzie wysoko
szpilka to zapiecie bedzie ok

Gość hkhkh
skróci...oczywiście, że skróci wcale nie koniecznie szpilki- mogą być klasyczne czółenka, na mocniejszym obsasie, ale nie b. mocnym oczywiści lekko wydłużony nosek, nie za bardzo wycięte tak mi się zdaje

Gość ja złocista
ojj będę cierpieć na tym weselu w takich wysokich obcasach, nie noszę wogóle obcasów ale czego się nie robi dla mężczyzny ;)

mi się wydaje, że zapięcie może skrócić nogę, albo przede wszystkim pogrubić. Chyba że obcas będzie dość wysoki, to powinno być ok.

Gość hkhkh
no ale jak obcas będzie b. wysoki...a dziewczyna jest do obsasów nieprzywykła...oj, to nie będzie korzystne:O

Ja sądzę, że to jest bardzo wzglęgne. Wysokie obcasy nie nadają się do każdego typu masywnych nóg. Są świetne do nóg w miarę kształtnych ale za pełnych. Nogi z raczej krótką, pękatą łydką będą wyglądać na wysokich szpilkach źle (kuriozalnie wręcz). To samo dotyczy butów powycinanych, z paseczków itd - one są dobre do subtelnych nóg. Jeśli masz masywne nogi, polecałabym raczej umiarkowany obcas, nie szpilke, ciut grubszy i tez umiarkowane wycięcia.

Jezeli masz pełne nogi nigdy w życiu takie nosy!!!! Nogi się będą z nich dosłownie wylewać. Poza tym w tym sezonie nawet modniejsze są takie bradziej zaokrąglone.

Gość ja złocista
Albi no nie żartuj!!! :( Ja mam male nózki nosze 36,35 ... w okrągłych noskach wyglądam śmiesznie :o jakbym miała kopytka a nie stopy ;) Jejku załamałam sie to co ja mam kupić ??

Gość ja złocista
mierzyłam podobne własnie!! i rozmiar 36 wyglądał tak śmiesznie - maly i masywnie o dziwo, dlatego stwierdziłam, że czubki będą lepsze. A tu proszę ... i co teraz ?

Gość hkhkh
wywalcie sobie procenty z tylu

Gość ja złocista
yyy że co ??

Gość hkhkh
hm...turdno mi powiedzieć bo nie wiem dokladnie co mierzylas...ale spróbuj wypośrodkować w takim razie- niech to bedzie coś co trochę powiększy optycznie Twoją stopę, ale niech nie zrobi Ci z nogi kajaka

Gość hkhkh
nie...nic:D

Gość ja złocista
mierzyłam coś podobnego co wkleiłaś, te modne w końcu balerinki też mierzyłam. Niestety na płasko są ok ale z obcasem stopa się skraca i wyglądałam conajmniej idiotycznie z takimi stopkami-kopytkami :o byłam pewna, że takie czuki będą ok, szittt

Gość ja złocista
* ze takie z CZUBKAMI nie czukami ;)

No jak masz małe nóżki to inna sprawa, pisałaś że nie należą do najszczpulejszych więc sądziłam że też nie do najmniejszych.

Generalnie dziewczyny przeginają z tymi nosami, bo tak naprawdę niewielu one pasują. Tobie może tak.

Gość ja złocista
Chyba źle sie wyraziłam chodzi o to, że mam figurę gruszki i mimo, że noszę rozmiar 36 to nogi są nieco grubsze niż góra (nie każdemu Bozia dała - mały biust :( ) mam niecale 160 cm wzrostu ....

zrób tak jak powiedziała hkhkh- spróbuj wypośrodkować, na pewno okrągłe czubki, przy Twojej małej stopie nie będą wyglądać korzystnie.

Gość hkhkh
ok...to rzeczywiście trochę źle się wyrazilas bo byla pewna że jesteś pulchna po prostu ale tak czy tak- uważam, ze nie powinnaś miec butów z paskiem na kostce...mam koleżanki o podobnej budowie jak Ty i nie slużą im takie buty prawda jest taka że klasyczne czulenka na każdej nodze wyglądają dobrze a czuby, nie czuby, paseczki i inne bajery bywają zdradliwe

Gość ja złocista
chyba zostaje mi wybrać sie do sklepów i mierzyć ... ale wiecie jak to jest ze sprzedawczyniami - pasuje czy nie i tak powiedzą że super wygladasz. :/

Gość ja złocista
w każdym bądź razie chciałam Wam podziekować za pomoc i rady :) dobrze że sie zapytałam będę ostrożniejsza z czubkami i zapięciem na kostce :) pozdrawiam serdecznie !!!

Gość hkhkh
spoko;) koniecznie idź do sklepu w spódnicy dlugości mniej więcej takiej samej jak ta, którą chcesz załozyć na imprezę, kolor rajstop też robi dużą różnice (nie powinny być całkiem kryjące ani z lycrą- wiem z doświadczenia, że to raczej nogi pogrubia...) no i przyda się ktoś do towarzystwa- kto bardziej bedzie zrwacal uwagę na to czy w danych butach Tobie jest dobrze niż na to czym podoba się mu dany fason... powodzenia!