Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gosia25

kaszka mleczno-ryżowa z bananami-nutricia i nestle!!

Polecane posty

Chciałam dziś kupić mojemu synkowi tą kaszkę i bardzo sie zdziwiłam jak na opakowaniu nestle było napisane od 10 m-ca a na nutrici po 4 m-cu!! ta sama kaszka!! Mój synek ma 4,5 m-ca, więc jak to jest z tą kaszką????

Gość coś o połogu
A jestes pewna, że obie sa mleczno-ryżowe? Bo może ta od 4 mieiąca była tylko ryżowa?

Kup nutricie, nestle jest np pelnomleczna, albo moze tam cos innego dodali...Ja tez widzialam ze zalecenia sie roznia w zaleznosci od firm, ogolnie uwazalam ze jaknp przecierek brzoskwiniowy maly juz je, to nawet jak zalecaja dawac pozniej, to dawalam (po sprawdzeniu skladu) ale z kaszka bym sie pilnowala - zwlaszcza ze 4.5 mca to jescze malenstwo

Gość hejka111
Różnica jest taka, że Nestle ma dwa rodzaje kaszek ryżowe -od 4 miesiąca - i mleczno ryżowe - z mlekiem modyfikowanym i te są od 10 :) Wystarczy że kupisz tą gdzie pisze ryżowa z owocami jakie chcesz i po kłopocie:))) pozdrawiam

Obie były mleczno ryżowe, bo sama sprawdzałam dokładnie i aż zgłupiałam. A dostałam z nutrici próbkę tej kaszki i dałam mojemu małemu, bo było po 4 m-cu i mu bardzo smakowała. Chciałam ją kupić i wtedy zauważyłam to! Teraz daję mu samą kaszkę mleczno ryżową z nestle bo jest po 5 m-cu. Dawałam mu różne kleiki ale mu nie smakują;(

Gość coś o połogu
NO tam jest przecież wyraźnie, że po 10 to kaszka mleczno-ryżowa, a po 4 czy 5 miesięcu tylko ryżowa

Gość ale czytaj uwaznie
BoboVita kaszka mleczno-ryżowa z bananami, 230g, po 4. miesiącu

Gość coś o połogu
A jak wejdziesz przez wyszukiwarkę z lewej strony to juz jest podział na ryżowe i mleczno-ryzówe i tam miesiące juz zupełnie inaczej wyglądają.

do ---coś o połogu--- porównaj sobie kaszki mleczno-ryżowe z bananami!! dlaczego w nutrici można je jeść po 4 m-cu!! a w nestle po 10!!!

Gość coś o połogu
Pojęcia nie mam.

ja także już sama nie wiem! Chyba napisze do nich maila ;) Raczej nie będę dawała juz mu tej kaszki, bo to nigdy nie wiadomo

Gość coś o połogu
Ja to sobie wyorbażam, że taki producent i tak "maksymalnie naciąga" ten wiek dziecka, zeby jak najwięcej sprzedać.

Spora ta rozbieżność po 4 a po 10. A wydaje mi się , że banany można wcześniej wprowadzić dziecku, chyba 5 czy 6 m-c. a w tej kaszce i tak jest 3% tego ekstraktu.

Nestle jest z normalnego mleka w proszku nie modyfikowanego, bobovita z modyfikowanego. Stąd ta różnica. Pozdrawiam

Gość coś o połogu
No właśnie! Może chodzi o te owoce? Dziecko może np. dostawać juz jabłuszko, a moreli czy malin jeszcze nie.

Patrzcie jak to jest, teraz coś z mlekiem w proszku można jeść od 10 m-ca życia a ja od pierwszych dni życia wcinałam mleko w proszku a potem kaszkę na tym! Więc widocznie chodzi o to mleko, z resztą na opakowaniu boboVita jest napisane \"na mleku modyfikowanym\", myślałam że nestle ma to samo;(

Gość znam sie
chodzi o skład mleka modyfikowanego, porównajcie sobie parametry mleka na opakowaniach

Gość Katarzynaaa
http://www.nestle.pl/dziecko/ Kaszka ryzowa z bananami niemowlęta powyżej 4. miesiąca życia bezglutenowy produkt zbożowy zawiera naturalne płatki bananowe wzbogacona w żelazo, które jest potrzebne do budowy komórek krwi wzbogacona w wapń i witaminę D - zapewnia prawidlową budowę kości i zebów wzbogacona w witaminy niezbędne do prawidłowego rozwoju dziecka nie wymaga gotowania stanowi półpłynny składnik diety urozmaicenie diety dziecka przygotowywać na mleku modyfikowanym np. NAN 2 lub na preparacie mlekozastępczym może być stosowana w diecie bezglutenowej (celiakia) produkt bezmleczny