Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sfsdfdfd

PUSTE ODBIJANIA JAKBY Z POWIETRZA,...CO TO ZA CHOROBA?

Polecane posty

Gość sfsdfdfd

pusto mi sie odbija czasem mam tak ze poprstu musi sie mi odbić ..w przełyky jakby powietrzem..nie umiem tego wyjasnic dokladnie..ale sama czasem prowokuje to odbicie..i t oodbijanie jest nie od żołądka ale jakby tylko zaraz pod gardłem w górnej czesci przełyku...z czego to wynika?prosze moze ktos ma to samo i wie czemu:(

Gość maja___
zadna choroba, zwyczajnie powietrza sie na lykalas i tyle

Gość sfsdfdfd
ale to juz mam 3 dni kochana:( czy to normalne ze jak sie nalyka powietrza człowiek to musi sie mu odbijac .chyba nie:(

Gość miałam tak kiedys często
słuchaj nie jesteś teraz akurat nrwowa? jakiś stres? moze szybciej łykasz powietrze. Mnie czasem odbijałao sie tak pusto po pare godzin dziennie. To było męczące. Nie było to powietrze z żołądka tylko właśnie z gardła.

Gość sfsdfdfd
kochana ja własnie sie denerwuje tym najbardziej ze mi sie tak odbija i ciagle o tym mysle ..czy to mozliwe ze to od myslenia bardziej?

możliwe, mi to minęło a pamietam, ze długo mnie męczyło, non stop tylko bek i bek.. taki pusty. W sumie nie wiem czy to coś powazniejszego , ale lekarz sam mi powiedział, że za nerwowo jem i w ogóle mam się uspokoic bo jestem zbyt nerwowa i łykam za duzo luftu :-)

Gość sfsdfdfd
no to mnie poecieszyłaś kochana..mam idento objawy jak ty:( wiesz ja myslalam ze to refluks jest .:(

Gość jaki stres
to poprostu refluks przełykowo zoladkowy dziwie sie ze lekarz tej pannie co pisala ze byla u lekazra tego nie mówil

czemu nas wyzywasz od kretynek? Mój tata chorował na refluks, też myslałam że możże mam te chorobę po nim. Jednak lekarz mi nic takiego nie powiedział. Samo minęło.

nie no - kretynka i panna -fajnie tak o sobie czytać, szkoda słów

Gość jaki stres
kochana a jakie lekarz dał leki?i czy to był gastrolog?

refluks -Towarzyszą temu różnorodne objawy kliniczne, głównie zgaga, uczucie pieczenia w klatce piersiowej, czasem wrażenie cofania się pokarmu. Czasami po prostu bóle w klatce piersiowej, co wymaga szczegółowej diagnostyki, imitują bowiem objawy kardiologiczne. Mogą wystąpić również objawy ze strony układu oddechowego w postaci chrypki, zapalenia krtani, gardła. nie cofają mi się tresci żołądkowe do przełyku.

to był lekarz ogólny - bardzo dobry lekarz, ktory jest w stanie pól godziny wypytywać pacjenta o wszystko... obserwuje całego człowieka a szczególnie jego oczy, zachowanie. ten lekarz zna i skierował na leczenie mojego ojca więc zaraz by skojarzył moje dolegliwości z jego refluksem. A co wiesz o tej chorobie?

Gość jaki stres
ja wiem tyle ze czasem nie towarzyszą zadne objawy refluksowi albo tylko takei jak ty mialas

Gość opowiem ci moja historie
mam to samo z autorka i nie wiem czemu:(

Gość chora na słowa
ja tez to mam:(

i tylko takie objawy macie?

Gość chora na słowa
no ja mam tylko takie objawy:(

Gość miałam tak kiedys czesto
tak i o czkawce sobie topik zakladamy, weź idź sie na inną salę pośmiać bo tu śmiejemy się ale z CIebie

Gość to sie wogole ładuje za długo
hhhhaaaaa

Gość autorka watku...mmm
to ewidentny objaw refluksu.

Gość kafetaria
Ojj ;) ja mam tak dwa lata, jest to choroba trudno uleczalna ;) najpierw trzeba zrobic test na bakterie w zeladku ;)Mozliwe ,ze jakies sie dostaly i od tego tak jest ,a jak nie to dluga droga... ;) pozdrawiam

Gość top secret
a to ciekawe tez odczuwam te objawy od dawna

Gość miałam to to refluks
pij koperek włoski i siemie lnianie.

Gość ruda6363
Kobietki nie strasze was ale odbijanie nie strawnosc to moga byc objawy raka jajnika poniewaz guz uciska na jelita i wystepuja dolegliwosci ze strony ukladu pokarmowego.Poczytajcie sobie objawy raka jajnika.

Gość gr
Mi też się bardzo często odbija, a jajników nie mam. Przy refluksie powinna być odczuwalna zgaga lub jakieś pieczenie w klatce piersiowej czy przełyku, a nic takiego nie czuje. To po prostu może być spowodowane stresem, nerwicą. bo w takim stanie człowiek często łyka samo powietrze, którego musi się jakoś pozbyć. Podobne objawy może wywoływać zbyt szybkie jedzenie lub mówienie, gdyż wtedy też łyka się powietrze.

Gość Montblanc84
I co przeszło Wam to odbijanie? Mnie się zaczeło odbijać pustym powietrzem jak byłam w ciazy. Męczyło mnie to długo, czasem sama wywoływałam beknięcie bo mi się jakby to powietrze spowrotem cofało i nie chcialo wyjść. W ostatnim miesiącu ciazy zanikło a teraz znów to mam. Pomocy. Niech się odezwie Ta która znalazła na to sposób/ przyczynę...

Gość dr Dyrduła
na 100 % balonica

Gość Blacki
Mam tak samo jak autorka 1 pytania. Gdy o tym nie myślę i się nie denerwuję nic się nie odbija ,ale kiedy myślę o tym stresuję się to tak. I właśnie czuję to również na końcu przełyku tak. Czy to coś poważnego?