Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prawie same

acne derm i effaclar K

Polecane posty

Gość prawie same

Mam pytanko takie wlasnie jak w temacie: ktory z tych dwoch jest lepszy na przebarwienia i czy mozna je stosowac razem np. acne derm na noc, a na dzien pod makijaz effaclar K?

Gość naprawde nikt nie wie

Gość potrzebuje porady
stosowalam oba ale nie jednoczesnie wiec nie wiem czy nic sie nie stanie twarzy. ale ja bym nie ryzykowala. pozatym acnederm u mnie sie nie sprawdzil, wywolal u mnie powstawanie takich glebokich ropnych pryszczy po ktorych blizny zostaja (zanim go stosowalam mialam tylko pryszcze ktore zostawialy przebarwienia albo znikaly bez sladu) i przebarwien mi zadnych nie usunal, acnedermu nie polecam. za to effaclar k ladnie usuwal przebarwienia i nie robily mi sie jakies okropienstwa na twarzy

Gość prawie same
hm, ja wlasnie stosuje acne derm od 2 dni. Wiem, ze to krociotki okres, ale narazie zauwazylam delikatne rozjasnienie cery, ale wszystkie przebarwienia i slady po krostkach zrobily sie bardziej czerwone :( Nie wiem czy to normalne, ale tak mam wlasnie:( Effaclar mialam kiedys i bylam bardzo zadowolona, ale przeczytalam bardzo wiele pozytywnych opini o acne derm dlatego tez postanowilam go wyprobowac, ale teraz mam troche watpliwosci. Przede wszystkim dlatego, ze te czerwone plamki staly sie bardziej widoczne :o

Gość prawie same
a i cos mi sie jeszcze przypomnialo: wyczytalam gdzies, ze podczas stosowania acne dermu nie wolno nakladac juz nic innego na twarz (w tym samym czasie - zadnych kremow, podkladow, tonikow itd.) czyli np. acne derm stosujemy na umyta i wysuszona skore na noc (wiec zadnych kremow i tonikow juz nie), natomiast na dzien jesli chcemy uzywac podkladu to nigdy pod niego nie powinno stosowac sie acne dermu, bo wysyp pryszczy murowany. Dlatego odradza sie generalnie stosowania acne dermu na dzien, chyba, ze od nalozenia odczekamy ok. godzine az on dokaldnie sie wchlonie, poniewaz wlasnie na niego nie powinno sie juz nic nakladac. A jak ty stosowalas? Czy laczylas acne derm i inne kosmetyki w tym samym czasie?

stosując kwasy, trzeba na dzień używać wysokich, fotostabilnych filtrów UV. zatem pielęgnacja powinna wyglądać tak: - co drugą noc Acne Derm i Effaclar K na przemian, - na dzień filtry.

Gość prawie same
Ja mimo, ze mam w domu Bioderme 100 nie stosuje filtrow, poniewaz doszlam do wniosku, ze skoro wychodze o 7.00 rano, a wracam ok. 18.00, caly dzien siedze w biurze, a moj pobyt na dworze to przejscie 5 m z domu do samochodu i odwrotnie to w sumie nia ma sensu stosowac tlustych filtrow. Justa, dlaczego uwazsza, ze na przemian powinno stosowac sie filtry i to tylko raz dziennie?

Gość prawie same
przepraszam, nie filtry na przemian, a kwasy oczywiscie :)

bo nałożenie kwasów raz dziennie zupełnie wystarczy. niektórzy mogą je nawet stosować co kilka dni. a kiedy chciałabyś je nakładać? jeden na drugi? wykluczone? na dzień? tylko pod filtry. a promienie UVA, które powodują przebarwienia, przenikają przez chmury i szyby, więc jeśli nie pracujesz w piwnicy bez okien, to i tak Cię dosięgają.

Gość prawie same
napisalam wyzej jak chcialabym je stosowac: wieczorem acne derm, na dzien effaclar k. Poza tym na ulotkach obu tych produktow jest napisane zeby stosowac je rano i wieczorem wiec doszlam do wniosku, ze w sumie stosujac jeden na noc, a drugi na dzien byloby ok, tylko wlasnie ciekawi mnie czy ktos juz tak robil. Dodam jeszcze, ze oba te produkty zawieraja rozne kwasy i oba sa delikatne wiec nie wiem czy jeden na wieczor, a drugi na dzien bylyby jakims problemem.

nie byłby to problem, napisałam wyżej, że na dzień można nakładać słabe kwasy POD FILTRY.

Gość a ja sie zapytam tak
Justa, skoro sama nie stosowalas to dlaczego jej radzisz?? przeciez sama osobiscie nie masz z tym doswiadczenia?

no proszę, jasnowidz :P używam i kwasów, i filtrów. poza tym, jest coś takiego, jak ogólnie dostępna wiedza. a skąd np. Ty wiesz, ile jest 2+2? i jeśli ktoś Cię zapyta, to dlaczego mu odpowiesz?

Gość ale ci ta Justa
spieprzyla topik Prawie Same...wyszczekana jest jak pies, az niemilo sie ja czyta :o

to po co zakładacie wątki i pytacie o cokolwiek, skoro nie wolno odpowiadać na te pytania??? nie widzę tu żadnego wyszczekania, podzieliłam się posiadaną wiedzą. jak ktoś nie ma zielonego pojęcia o kwasach i chce sobie zepsuć piękną buźkę i nabawić się przebarwień, to zabraniać nie będę. na szczęście są osoby, które są wdzięczne za pomoc. a tutaj, jak widać, pomoc kłuje w oczy...

Gość UWAGAa
pozytywne zmiany przy stosowaniu tego typu preparatów będa widoczne dopier po upływie miesiaca!!!!!!!!1 Bo w ciagu miesiaca skóra sie regeneruje i to co widzimy to martwy naskórek który dopiero po miesiacy schodzi w całosci i na jego miejsce powstaje nowy