Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hogata 27

tanie pieluchy a dobre?

Polecane posty

Gość saleminka8
no huggies są i tanie i mamy chwala,a ja nie,synek ma udka a nie udeczka więc ocierały go rzepy,wiec jesteśmy na babydream z rossmana i jestem zadowolona,ani jedna mi nie przeciekła co w przypadku pampersa wole sie nie wypowiadać :D kiedyś kupiłam te w lidlu by zobaczyć i g....rzepy masakra,ledwo sie trzymały hehe zużyłam w jeden dzień cała paczke by sie ich pozbyć hehe

mialo byc dada a nie gaga :O Mojemu dziecku nie przeszkadzaja zadne zapiecia. Uzywamy ich juz od dluzszego czasu i jest OK.

Gość saleminka8
w paczce ja uzywam teraz 4+ i jest ich 36 4 są pakowane po 40 a 3 więcej (ponad 50) i teraz jest promocja ciagle za 19,99 a wcześniejsza cena była 24,99

Gość wickies z kauflanda
super a wcześniej huggiesy, nam bardzo pasowały

Ja zawsze kupowałam oryginalne Pampersy. Nigdy mnie nie zawiodły. Ostatnio koleżanka tak mi nachwaliła Toujours z Lidla. Kupiłam z ciekawości... :D Mała w nich jak w pancerzu! Takie sztywne, że jakby były jeszcze odrobinkę bardziej to można byłoby je łamać. Poza tym... takie grube. Mała chodziła w nich jak John Wayne. :P Jeszcze tego samego dnia kupiłam paczkę Pampersów. A Toujours oddałam koleżance co je tak chwaliła. I chyba już przy Pampkach zostanę. Mam nadzieję odstwić Anię od pieluch do końca lata. Także już daruję sobie eksperymenty! Chociaż mój syn dość długo siusiał w nocy (do 3,5 roku). I kupowaliśmy mu Huggisy Little Walkies. Albo Huggies Dry Nites dla chłopców. I obydwa były mięciukie i cieniutkie jak Pampersy. I nigdy nie przeciekły.

Gość saleminka8
widzicie,każdy poleca coś innego,moim zdaniem trzeba samemu przetestowac

Gość Rebba ****
Ja już się wypowiedziałam dzisiaj w podobnym temacie, ale spróbuję i tutaj. U nas wyglądało to tak, że dla noworodka na wyprawkę kupiłam Rossmann Babydream (i kosmetyki Babydream) i kontunuowałam zakupy aż do rozmiaru 2. Od 3 przesiedliśmy się na Lidl Toujours (i kosmetyki Cien). Obie marki bez zastrzeżeń! Świetne produkty, świetna jakość w bardzo dobrej cenie! :) Polecam.

producent zapewnia, że są nawet o 20 % cieńsze i miękie jak bawełna p[rzez to delikatne dla pupiki dziecka. Mam je w rozmiarze 4, dotąd stosowalam kilka rodzajów i najlepsze były standardowe pampersy, sleep&play też, ok ale bez streczowych boczków nestety. Bella odpowiadala mi przy rozmiarze 2 - są szeroki, na bioderka dobre (chociaż na usg nic nie bylo- ale tyle sie nasluchalam, żeby dziecko szeroko pieluszkować, że wlaśnie happy 2 mi odpowiadały). Co do tych nowych pampków trudno mi powiedzieć czy rzeczywiście są ciensze od standardowych pampersów mam w domu rozmiar 3 a tych nowych 4 to tez ciezko powiedziec. Sa takiej samej grubości raczej, ale może to być zależne również od wielkości. A pozatym różnicy nie ma raczej spektakularnej - kolor fioletowy a standardowe zielony i zapachowe, a te nowe bezzapachowe- dla mnie wada nowych,bo zapach neutralizuje smrodki, ale moze dla niektorych to zaleta. Wizualnie średnie, wizerunek zwierzaka taki wyblakły, w standardowych bardziej wyraziste kolorki, a to przecież wpływa na wyobraznie dziecka (a propos pomimo, ze dada biedronkowe były dla mnie nie za fajne to ich kolorowość bardzo za nimi przemawia). Reasumując wybieram pampersy standardowe, uwzgledniam również cene- premium care są droższe a w dodatku jest ich mniej w opakowaniu.

Gość najlepsze sa
rosmanki, tanie a dobre jak pampersy

Gość ja jestem ciekawa
tych nowych pamersow, uzywal ktos jeszcze oprocz Rachiel?

Gość Zolty jesienny lisc
Wydaje mi sie ze Dada z biedrony kiedys reprezentowaly lepszy poziom..5 lat temu gdy uzywalam ich przy starszej corce...Teraz bylam na urlopie w pl i kupilam..I dupa zbita...Z tesco dobre ale jak dziecko malo sika...Rossman,moze byc...W uk uzywam pampers baby dry i activ fit na dzien..

ja zaczelam uzywac tesco gaga i jest ok :) a premium care dostal;am paczke i jedyne co moge powiedziec ze sa bardzo chlonne bo reszta to taka sama jak w innym pampersach nei widze roznicy

Rossmann babydream, lepsze niz Pampersy! I dla noworodka i inne numery! polecam!

Gość ja używam...
dla młodszego dziecka dada z biedronki dla starszego pieluszki z lidla obie wersje są super a w pampersach płaci się zawsze za firme a nie zawsze za wykonanie

Gość smerfetka !.!.!.!
też jestem ciekawa pampersów... zastanawiam się właśnie nad tymi nowymi, dla mnie fajna sprawa, że są bezzapachowe bo jak syn będzie po mamusi to każdy perfumowany kosmetyk będzie go uczulał więc to jest duzy + , cena u nas w sklepie za rozm 2 41(72szt) zł kupiłam też dada za 27zł(78szt) bo nie chcę żeby dziecko przyzwyczaiło się do jednych i później był jakiś problem , że innych nie założę...

Gość bluzzzzka
JA nie kupuje zadnych tam dada,baba,mama ;) tylko zawsze pampersy.Wiem,zaraz ktos powie ze sa drogie,ale jak sie dobrze poszuka i trafi na dobre promocje-jak teraz ta w superpharmie-Pampers Economy ( wszystkie rozmiary ) + 30% wiecej pieluch za 44.99zł to nie ma co sie ogladac za innymi sklepami i innymi pieluszkami.

Boszzz kobiety...bezdenne sa co niektore wypowiedzi! Kazde dziecko ma inna skore! Ja na poczatku uzywalam pampersa do rozm 3 i to zuzylam 3,5takowej paczki bo..malemu tylek zsypalo w nocy tak ze myslalam ze mu skora zeszla! tydzien tetrowek i dzieki kolezace w 2 dni zeszlo po TORMENTIOLU. Sleep&play 2 paczki Potem byly z rossmanna- 1,5 paczki i to samo co po pampersach. Przyszla kolej na stadionowki- sprowadzane "etos". Super do rozm 5. Znow uczulenie. Dada z biedronki. Cud natury. Uchowal sie w nich prawie rok. Zrezygnowalam na rzecz pielucho-majtek Belgijskich ze stadionu (rozm 6- 36 sztuk za 20zł). Idealne az do dzis. Nie oplaca mi sie po nie jezdzic 50km bo koszt 1 paczki wzrosl do 25zł, ktos kto ma blisko na Marywilska w Warszawie- polecam. Kupilam Huggies Premium rozm 5, 41 sztuk za cos ok 32zł w Biedronce. Sa ok tylko okazaly sie przy male co skutkuje tym iz lozko plywa( syn jest smokiem- wypija ok 3l plynow dziennie). Kupilam Babydream te eko 32sztuki rozm 6 za 29,99zł i...dziewczyny rewelacja! Nic nie wycieka, pupcia zostaje sucha, nie pekaja, nie uwieraja..no bosko. Nie sa tak wylozone jak zwykle pieluchy, nie wiem co to ale sa mega mieciuskie, syn je uwielbia! dostalam teraz premium windelen 32sztuki za 19,99zł i hm..sa sztywne ale rowniez chlonne. Jesli nadal nie bedzie uczulenia to zostane na tych 6 eko( zielone opakowanie-biodegradowalne!!!) Najwazniejsze- nie oszczedzaj na tylku dziecka bo na podpaskach, wkladkach i innych duperelach nie oszczedzacie drogie Panie. Potestujcie ale ostroznie i dopasujcie najlepsze. Sa i bawelniane i ceratowe ale te 2 nie przepuszczaja powietrza i..o zgrozo szkoda komentowac co sie z nimi dzieje jak dziecko 2 razy siknie. Pozdrawiam

Gość amelia stefania tamara
Dada z Biedronki, ale często możesz kupić Pampersy w promocji za cenę zbliżoną do pieluszek Dada

Gość fanny kity
jak na razie po wieluu wielu próbach innych pieluch mówię - tylko pampersy oryginalne! często jak są w promocji wychodzą podobnie jak wszystkie eksperymenty. Pięknie pachną (wszystkie poza premium care białymi), są cieniutkie, przewiewne (tylko nie zielone active baby!) przyjemne w zakładaniu. Obecnie mamy sleep&play rozmiar 4 (7-18 kg) - młode ma 8 kg, i nie ma żadnego problemu z pwoodu braku gąsieniczki przy zapięciu do tego cienkie, przewiewne, pięknie pachną , premium care - rewelacja cieńkie, miękkie, miłe dla dziecka, zapach - błe, kolor taki fiolet wypłukany ale warte swej ceny. Zmienić zapach i kolorek i byłyby naj! active baby - jako jedyne nie przewiewne z Pampersa :( , pachną trochę za mocno, cienkie, przyjemne w użyciu. No i jedna główna zaleta org. Pampersów - tylko oryginalne odprowadzają wilgoć wgłąb pieluchy, nie ma kropel moczu na skórze, po nocy pampers napompowany ale suchy na powierzchni!

eee...to tylko przy dziecku wazacym 8kg dzieci wieksze i duzo pijace wstajace z sucha pupa po pampersie oryginalnym- tylko w erze;]

Dobre są napewno bo je używam u moich dzieci i naprawdę nie mam im nic do zarzucenia. Mam na myśli pieluszki Bambino baby love. A teraz jest na nie fajna promocja i wychodzą bardzo tanio w sklepach Dayli my shop są tam po 23.99.

Gość arttelaa
a ja polecam WICkies Comfort z kauflanda. ale uwaga: opakowanie granatowo czerwone,nie kupujcie innego

Gość areola21
tetra?

Gość uuuuuuuuuuuuuuuuu
Ta dada..oszczedzacie ile sie na dziecku i zakladacie te gowno. Pampersy orginalne sa najlepsze i drogie to fakt. Ale na dziecku sie nie oszczedza:)

A ja nie widzę róznicy między droższymi pieluchami, a tańszymi, jeśli pupa jest sucha, pieluszka nie uczula, jest miękka, to po co przepłacać?Dla bardziej kolorowego obrazka? Bez sensu. Wolę kupić bambino za 25 zł niż pampers za 50, a za różnice kupić dziecku jakiś ciuszek fajny czy zabawkę.