Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olik

Drżenie mięśni - fascykulacje

Polecane posty

Gość olik

Nie mam pojęcia do kogo zwrócić się z moim problemem. Może ktoś z Was zna odpowiedź. Od okolo 10 mies. odczuwam drobne skurcze miesni prawie na calym ciele: uda lydki, stopy, barki przedramie, palce itd. Sa to takie drobne chwilowe drgniecia, które bardzo czesto sie powtarzaja. Czasami ich wogóle nie odczuwam a czasami dosc intensywne (częściej ta opcja ), Nie wiem czy mam racje ale medycyna nazywa tenobjaw fascykulacje. Mam prosbe, byc moze ktos z was moglby mi udzielic wskazowek co to moze byc i co z tym zrobic. Moze ktos z was mial podobny problem.Lekarze, których odwiedziłem (kilku neurologów ) temu zalecil mi przyjmowanie magnezu, uznali ze jest to problem niedoborow. Zrobiłem sobie badania na poziom magnezu, potasu, wapnia, hormony tarczycy - wszystko idealnie, odruchy neurologiczne też ok. Nie umiem już sobie z tym poradzić i nie wiem co mam robić Cały czas się martwię, że to jakaś poważna choroba. Może się z czymś takim spotkaliście. Proszę o jakieś info.

Gość olik
nikt nic nie napisze??

hey ja tez mam cos takiego, czasem oko lekko drzy przez troche , odczuwa sie takie nieprzyjemne skurcze miesni, nie zdarza mi sie to czesto, ale wiem oco chodzi.

Gość ewqa2
Moze borelioza? Ugryzl Cie kiedys kleszcz?

Gość olik
Nie przypominam sobie żebym miał kiedyś kleszcz :(

Gość brakuje Ci magnazu

Gość ewqa2
Wiele osob sobie go nie przypomina. Czy to sa jedyne objawy i problemy ,ktore masz? Nic Ci wiecej nie dolega?

Gość olik
Nie nic więcej. Troche psychicznie jestem zdołowany. To zaczęło sie dziać w bardzo trudnym dla mnie okresie w życiu, wszystko się wtedy waliło.

To się nazywa nerwica wegetatywna. Tylko psycholog albo psychiatra ci pomoże. Proponuję zacząć od tego drugiego, bo prawdopodobnie zachodzi potrzeba włączenia jakiś leków. Nie masz sie co zastanawiać i zwlekać - to jest rozwiązanie Twojego problemu (inaczej, jeśli jest, to tylko takie).

Gość olik
albi...jesteś pewien, że takie drżenia występują również przy nerwicy?? Dzięki za odpowiedź.

Gość BasiaCyret
Najlepiej jak pójdziesz do lekarza bo nigdy nic nie wiadomo. Ja miałam skurcze mięśni i drżenie, ale wzięłam Chela Mag B6 i przeszło. Jeździłam dużo samochodem i może dlatego tak się zadziało. Siedzący tryb życia, mało ruchu itd. UDAŁO się jednak pozbyć problemu bez wizyty u lekarza. Spróbuj Chela Mag może Ci też pomoże :)

Gość Halina84
Basia mi też właśnie ten preparat pomógł. Trafiłam na niego w internecie, gdy szukałam informacji na temat magnezu, bo 2 poprzednie stosowane przeze mnie preparaty nie działały. Chelat w artykułach był opisywany jako najlepiej przyswajalna forma i faktycznie - zrobil i robi dobrą robotę u mnie. Stosuje chela-mag b6 i już nie mam problemu z mimowolnymi skurczami powiek, policzków i mięśni z tyłu ramienia :)