Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość acunia28

w ktorym tygodniu poczulyscie ruchy dziecka?

Polecane posty

Gość acunia28

w ktorym tygdoniu i co wtedy czylyscie.ja jestem pod koniec 21 tygdonia i czasmi czyje takiecos dziwne tylko nie iem czy to dziecko czy moze cos mi sie w srodku trawi a do gina na usg ide w przyszlym tygdoniu. czy wy tez martwicie sie i swoje dzieciatak czy jest wszytsko dobrze????

Ja poczułam ruchy dziecka w 20 tygodniu i to takie mocne, że mąż też je czuł, jak kładł rękę na moim brzuchu. Wczesniej też coś czułam, takie \"motylki\", ale lekko i myslałam, że to już są ruchy dziecka, ale od 20 tygodnia to już było mocniej. Ne martw się o nic, tylko dbaj o siebie, a będzie dobrze. Ja teraz jestem w 31 tygodniu ciąży i te kopniaki już są mocno odczuwalne, czasem bolesne, ale to cudowne uczucie.

Ja pierwsze \"coś\" czułam w 17 tc, ale pewności do dzisiaj nie mam, czy to to. NIemniej podobne odczucia mam i teraz, a leci mi 20 tc. To jest takie jakby \"pukanie palcem\" odczuwalne od środka. Wczoraj wieczorem było nawet już bardziej czuć, leżałam na boku i maluch chyba zaczął kopać, bo wyraźnie czułam go w jednym miejscu. Musialam poprawić pozycję na bardziej \"na wznak\" i już chyba mu dogodziłam, bo przestał. :) Mąż niestety jeszcze nic nie czuł. Mam nadzieję, ze niedługo poczuje już i on :)

Ja pierwsze ruchy poczułam pod koniec 16 tc i od tamtej pory czułam regularnie coraz mocniej, wpierw takie jakby trzepotanie, a później już silniejsze.

ja takie prawdziwe ruchy i delikatne kopniaczki (maz takze czul) polczulam w 22 tygodniu wczesniej tez wydawalo mi sie ze cos czuje, ale to byly tylko jelita :-P

Gość Iza..
W 21,22 tygodniu. Nie odczuwałam tego na początku, jak to opisuje większośc dziewczyn, jako "musnięcia skrzydeł motyle",ale takie delikatne pekanie baniek mydlanych w brzuszku:)Teraz juz wyraznie czuje jak szaleje ten moj kartofelek, jednak minelo troszke czasu:)