Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cz tabletki novynette

Czy tabletki Novynette.....

Polecane posty

Gość cz tabletki novynette

są dobre??? tzn czy dobrze zabezpieczają??? ja mam szhizy ze moge byc w ciązy...dopiero zaczynam sie kochac z moim chłopakiem ale te tabletki cos mi sie służą bo koncze 4 opakowanie a juz ze 3 dni mam krwawienie:( czy wtedy tez mam zabezpieczenie??? a gdybym była w ciąży to tych krwawień by nie było???

Gość czy tabletki novynette
prosze o pomoc.....

krawienia maja sie prawo utrzymyweac przez pierwsze opakowania, jesli by trwalo to dluzej to nalezy isc do lekarza i zmienic je. jestescie zabezpieczeni mimo plamien takze w czasie 7 dniowej przerwy. po cos jednak bierzesz pigulki.

spokojnie. biorę novynette od roku. to dobre tabletki bo nie szkodza tak zdrowiu jak inne...tyle że są słabe. stąd tez czesto ma się plamienia w środku cyklu, mdłości....ja tez miałam tak pare razy że przed koncem opakowania plamiłam. to oznacza ze musisz mieć mocniejsze tableteki. jednak nie ma to wpływu na ich skuteczność. za trzymanie okresu odpowiada jednek hormon a za skutecznośc drugi. wiec nie martw się na 100% jestes zabezpiezcona!!!:)

mdosci to ja mamteraz ale dopiero przy 4 opakowaniu....boje sie ze to ciąza:(

masz prawo miec mdlosci, nie wiem jak macie zapisane w ulotce, ale ja mialam, ze tow rozne bole, mdlosci, plamienia itp jesli masz watpliwosci zawsze mozesz test zrobic....ale nie potrzeba.

ja mam mdłosci a jestem przy 11:o przy 4 też miałam. do tego wymioty.....ciagle zbieram się ze zmiana taletek ale nie chce się truć. jedyne co Ci mogę powiedziec że to na bank nie jest ciąża. przy novynette to naparwde normalne a wrecz nagminne. po prostu powonnaś stosować coś mocniejszego. spróbuj z harmonetem lub cilestem. a o ciaze się nie bój. te tabletki są skutezcne. wiele razy robiłam rzeczy które mogły osłabic ich działąnie a i tak nie wpadłam mimo że mają niskazawartosc hormonów.

miałam lekkie zawroty głowy przy 1 opakowaniu teraz jestem przy 4 tez mi sie lekko kręci mam te krwawienia i mdli mnie...byłam u zwykłego lekarza powiedziała ze to grypa jelitowa teraz jest ona bardzo silna:( jestem na diecie jest troszke lepiej ale nadal mnie mdli a przeciez przy ciazy nie mdli cały czas??

to dlaczego lekarze je przepisuja skoro wywołują tak często mdłości , krwawienia i zawroty głowy??? ale błagam uspokujcie mnie:( to nie jest ciąża???????

przeciez ja sie czuje gorzej niz przedtem...przed braniem tych tabletek:( wziełam je głównie po to aby zmniejszyc krwawienie, miec lepsza cere, miec okres regularnie i mniej bolesnie...antykoncepcja tez ...bo po 2 opakowaniu rozpoczelismy współzycie..... no ale to nie ciąza????

no przeciez Ci pisze ze nie ciąża.lekarze je pzrepisuja bo to dobre tabletki. malo szkodzą organizmowi. nie kazda kobieta reaguje na nie tak jak ty czy ja. wszystkie tabletki moga powodowac mdłości. poza tym ja rozpoczelam wspolzycie po pierwszej tabletce! a co dopiero jesli ty czekalas az do drugiego opakowania. swoja droga to mozliwe ze to cos z jelitami. ja mam z nimi takze powazne problemy. jeszcze w zeszłym miesiacu bralam antybiotyki na biegunke i wymioty. to wcale nie wykluczone ze to grypa...jednak mi sie bardziej prawdopodobne wydaje ze od tabletek gdyz ja mam po nich podobne mdlosci powracające juz od kilku miesięcy.

ja zaczełam po 2 opakowaniu współzycie bo tak wyszło...niestety nie kochamy sie za czesto ( taka praca, mało sie widzimy)... z jelitami to moze byc cos bo ponoc jest ta grypa jelitowa ale ciąza chyba nie bo teraz mam takie krwawienia jak przy okresie prawie i mam regularnie okres:)

no widzisz to co sie martwisz. ja biore novynette i kocham sie kilkanascie razy w tygodniu wiec wierz mi ze jkabym to nie byly skuteczne tabletki bylabym pierwsza w kolejce po becikowe:) poza tym jesli masz krwawienie(obfite a nie plamki i koloru czerwonego a nie rozowego czy brązowego) to nie ma szans na ciąże.w Twoim przypadku autentyczinie ją wykluczam:P

krwawienie jest takie brązowe ciemne czasami jak leci wiceje to jest czerwone

na poczatku i na końcu okresu jest czasmi brazowe lub nawet prawie czare. ja mowie o brązowych plamkach a nie krwawieniu.

powiem szzcerze podzcas branai tabletek kochalismy sie 2 razy w odstepach około 1,5 miesiąca i jeszcze stosowalismy prezerwatywy bo ja sie strasznie boje ciązy...wiem ze to psychiczne ale tak mam:( od tamtego razu miałam okres 2 razy normalnie i teraz ostatnio kochalismy sie jakies 3 dni przed tymi moimi nudnosciami...ale to nie jest ciąza chyba?? ja wiem ze juz marudze ale sie boje:(

to juz nie sa plamki musz uzywac podpasek bo jest tego sporo no nie tak duzo jak w najgorszy dzien okresu ale jto nie zwykłe plamienia:(

o matko dziewczyno chyba zartujesz? jakim cudem mogals wpascw takiem razie? szansy nie ma nawet jednej na milion. naparwde twoj starch jest nie dość że nieuzasadniony to dodatkowo nawet zaden normalny lekarz nie stwierdzilby ze mozliwa jest u Ciebie ciąża. bez przesady. chyba ze jestes matką boską

wiem wiem musze sie w koncu przekonac do tabletek:) dziekuje za wsparcie..ale nie ulaga watpliwości ze są dla mnie te tabletki za słabe:(

Gość hgfh
Ja je biore ponad dwa lata i dla mnie są super. Zero skutków ubocznych. One nie są słabe dla Ciebie tylko źle dobrane. Nie ma bardziej lub mniej skutecznych pigułek

chodziło mi o to ze za słabe bo powodują krwawienie podczas ich brania:( ehhh moja ginekolog kazała mi brac jeszcze jedno opakowanie jak sie to powtórzy to ona zmieni ale ja ich nie chce co to za przyjamnosc brac a i tak ze mnie leci:( koszt niesamowity bo to tak jakbym okres miała z 10 dni wiec ile to idzie tamponów no i jeszcze za te tabletki:(

Gość grymaska
Witam!! Mam pytanie, otoz stosuje tabletki 7dni, 4 dni po zaczeciu brania tabletek mam poranne mdłości, i teraz nie wiem czy to przez tabletki czy przez to ze wczesniej przed braniem tabletek kochalismy sie z moim chlopakiem bez zabezpieczenia(2 razy)??mozliwe ze moglabym byc w ciazy??czy tabletki powoduja poronienie??odp

Gość grymaska
hmm, tak naprawde to nie wiem, bo nie licze kiedy mam dni plodne ani nie plodne:(

Gość susel
witam bralam tabletki novynette przez 2 lata zmienilam teraz na yasminelle bo strasznie glowa mnie bolala po novynette:(a taj ogulnie to niezaszlam po nich w ciaze cera mi sie poprawila tylko piersi mi o 2 rozmiary urosly z czego niebylam zadowolona.teraz zmienilam i zobaczymy jak beedzie po yasminelle.:)

Gość grymaska
To jeszcze raz ja. Mam pytanie, otoz biore od jakiegos czasu tabletki novynette, mam teraz siedmiodniowa przerwe a ja nie mam krwawienia(dzisiaj jest piaty dzien kiedy miesiaczka powinna byc), co to moze byc za oznaka??czy ja jestem w ciazy??odp prosze:)

Gość Marika2603
hej dziewczyny mam problem.. w niedziele wypadł mi 8 dzien przrwy, więc wziełam 1-wszą tabletke z opakowania. zaczynam wlasnie 3 opakowanie tabletek novynette. tego dnia miesiaczka jzu sie skonczyla. wieczorem kochałam sie z chlopakiem i niestety skonczyl we mnie.. dzis rano wstaje a tu znow okres . teraa pytanie? czy mialam zabezpieczenie po 1 tabletce ? czy zostala zachowana ''ciąglosc'' miedzy opakowaniami ? prosze o odpowiedz. ;*

Gość susel ja też tak miałam
odstawiłam później yasminelle bo przytyłam 5kg w 3m-ce i mam chyba jeden z najbardziej okazałych cellulitów teraz... wróciłam do novynette. ale kilogramy nadprogramowe nada się trzymają.

Gość do Marika - spokojna głowa
powinnaś być bezpieczna. a krwawienie po prostu sie nie skończyło...

Gość Shera666
No tak... ja miałam wszystkie mdłości, bóle głowy, wymioty, bóle brzucha tylko przy pierwszym opakowaniu... krwawień nie mam pomiędzy cyklami... mam pytanie ... jednak związane z tymi tabletkami... mój ginekolog przepisał mi je bez wywiadu ponieważ poroniłam prawie 2 lata temu ... tabletki biore od ok 1.5 roku... tyle że nie mam zielonego pojęcia czy może się tak zdarzyć że jednak jajeczko z jajnika się wydostanie... i zajdę w ciażę... bo jeśli tak to czy ten beznadziejny test ciążowy zadziała??? Bo wiem że nasze ciała podczas hormonalnej antykoncepcji wytwarzają hormony odpowiedzialne za podtrzymanmie ciąży ... "w ciąży w ciążę nie zajdziesz" jak mówi mój ginekolog... proszę o odpowiedz :)