Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość grozny devil

Kupiłem psa - amstafa - ale to jakaś dziwna odmiana

Polecane posty

Gość grozny devil

oglądnąłem 1000 zdjec tych psów i nie bylo ani jednego z brazowym nosem,pazurami i poduszkami. Byly tylko z czarnymi.W koncu wszedłem na strone o pit bulach i co znalazłem? Psy o brazowym nosku :) I okazuje sie ze to pit bul.Bo tylko one maja takie umaszczenie:/ Zastanawiam sie na czym wogole polega roznica skoro wygladaja tak samo ????

Gość super
po co wogóle kupiłeś takiego psa?!! czy pitbul czy amstaf w końcu i tak Cię zje!!

Gość grozny devil
Widac ze sie zupełnie nie znasz na tych rasach.Sa to bardzo mądre i niegroźne psy.Wystarczy poczytac w internecie a nie wypowiadać sie bez zadnej wiedzy.

Gość Ewelka23
Powodzenia życzę ..

Gość super
Wierze, że są mądre ale większość pogryzień przez własne psy zdaża się w przypadku tych właśnie ras.

Gość grozny devil
Kazdy pies gdy go nauczysz agresji bedzie sie rzucał do wszystkich. A ludzie właśnie wykorzystują siłe tych psów do takich właśnie ataków. Sąsiad ma np jamnika do którego bez kija nie podchodzić bo pogryzie ;/

Gość grozny devil
Sam jestes debil! Własnie to udowodniles/as

Gość super
to prawda, mam tu takiego jamnika u sąsiada, bez kija strach podejść; ale ja i tak bałabym się zasnąć wiedząc, ze mam w domu jedną z TYCH ras; Raz byłam świadkiem jak taki pies zacisnął tą swoją szczękę na szyji innego psa i niczym nie mogli go odczepić; te psy mają nieprawdopodobną siłę w szczękach

Gość *haaaaaaaaaa
Moment moment , to gdzie Ty kupiłes psa , jesli podobieństwa do tej czy innej rasy doszukujesz sie na podstawie zdjęć ?

Zgadzam się z autorem topicu - każdego psa da się wychować i to, że jest to \"groźna\" rasa nie oznacza, ża od razu pozre właściciela :P Sama mam dobermana a jest łagodny jak baranek i przyjacielski, zarówno do ludzi, innych psów, a nawet kotów (mam w domu 2 koty). I szczerze mówiąc odkąd mam dobka stałam się zwolenniczką \"groźnych\" ras właśnie :) To są psy z charakterem i przede wszystkim bardzo mądre, a nie jakieś kundelki, jamniki czy ratlerki :P

Gość Tieeeeeeeeeeeeeeeeeeee
To nie psy sa grozne to glupota wlascicieli czasami ...

Gość *haaaaaaaaaa
Wiewiórkaaa przystopuj , przeciez on nawet nie wie jakiej rasy ma psa , więc Twoja wypowiedź odnosnie kundelków ..... :D

Gość grozny devil
Moj szczeniak ma dopiero 4 miesiace ale ani razu nie pokazał agresji.Jest to mała przytulanka.Nie warczy,nie szczeka,uwielbia sie przytulać,zeby go drapać.Ciagle by przebywał z ludzmi.Cieszy sie na ich widok.Jest naprawde kochany i mądry.Mialem kiedys psa ktorego musialem oddac bo w wieku 3 miesiecy byl bardzo agresywny.Wszystkich gryzł.I nie byl to amstaff tylko pomieszany dobreman....

Gość grozny devil
Kupiłem psa rasy amstaff.Z tym ze ma brazowy nos.Dlatego sie dziwie bo nigdy takiego nie widzialem...

Gość *haaaaaaaaaa
Czy ten pies rasy American Staffordshire Terrier - ma dokumenty potwierdzajace jego rasowość ?

Gość grozny devil
To jest pies z hodowli po rodowodowych rodzicach.

Gość grozny devil
A tak wogole to ogladałem zdjecia na internecie tych piesków juz dorosłych,zeby pokazać siostrze jak bedzie wygladał jak bedzie dorosły.Ale nigdzie nie było z brazowymi noskami.A jesli były to pit bul red nos tak wyglądał.

Gość *haaaaaaaaaa
Dzieki za wyjasnienie , bo kupno tego rodzaju psa , niewiadomo skąd to .... odwaga albo nie .... Wiesz co? Dziwi mnie ,ze hodowca nie udzielił Ci wszelakich informacji , w dokumentacji danego miotu powinny byc wszelakie dane odnośnie takiego a nie innego pochodzenia .Moze gdzies tam po drodze pojawił się własnie taki przodek - zadzwoń zapytaj - bedziesz miał wszelkie info podane na dłoni . A amstaf nos powinien mieć czarny ;)

Gość *haaaaaaaaaa
A tak na marginesie , w dobrych rekach to rewelacyjne psy :)

Ja mam amstaffa- ale ma biały nosek z różowymi plamkami:) Jest bardzo kochany i nie jest agresywny... Zaraz mi napiszecie, ze połknie mnie w całości:o kiedyś.... Ale no cóz ja nie będe pisała i tłumaczyła mojego psa i rozpowiadała jaki jest dobry i łagodny...

Gość a moj tez
A mój tez jest kochany :P

troche nie na temat ale mam pytanie,a mianowicie co sadzicie o amstafie a co dobermanie?-interesuja mnie glownei opinie posiadaczy.z gory dziekuje za odpowiedz.nie chce zakladac osobnego topicu;)

Gość a ja mam identycznego
Różnica miedzy tymi psa tkwi w temperamenice.Amstafy sa rowniez silniejsze i wyglądają przy tym na groźniejsze.Natomiast dobermany są troszke mniej inteligentne z tego co wiem :) Bez obrazy :)