Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość madzia 21

Kobietki! Kiedy macie dni plodne? Bo ja mam 21 dzien cyklu...

Polecane posty

Gość madzia 21

i sluz plodny a cykle nieregularne. Znow mi sie cos poprzestawialo :( A jak jest u WAS??

Gość alalalalala
a ile dni trwały twoje ostatnie cykle, bo skoro owulację masz 21 dc, to powiedzmy "prawidłowo" powinnaś mieć cykle najkrócej 31 dni, a najdłuzej 35 dni. moje cykle były krótkie - 24 dni, owulacja w 10 dc.

Gość madzia 21
ale ja nie wiem czy dzisiaj akurat mam owulacje :) mam tylko sluz plodny tak od kilku dni i jeszcze sie nie skonczyl :) a moj przedostatni cykl trwal 27 dni a ostatni 34 :( i nie wiem nigdy kiedy mam owulacje :(

Gość alalalalala
No skoro masz cykle nieregularne, to i owulację masz różnie. II faza - czyli ta po owulacji - powinna trwac nie krócej niż 10 dni, zwykle jest stała (w prawidłowym cyklu), książkowo wynosi 14 dni (równo). Więc to, kiedy masz owulację w danym cyklu, okaże się dopiero w dniu kiedy dostajesz okres - odliczasz wówczas 14 dni i wiesz kiedy ona była. CO innego, kiedy masz niedomogę ciałka żółtego i gdy objawy wskazują na owulację około 20 dc, a okres masz po 27 dniach, czyli tydzień po owulacji, to zdecydowanie coś jest nie tak. Jeśli dodatkowo starasz się o bobaska, to jest to spory problem (za mało czasu na zagnieżdżenie). Powinnaś iść do ginekologa, nawet jak jeszcze nie starasz się o dziecko i wyregulować te cykle.

Gość madzia 21
bardzo Ci dziekuje za pomoc :) POZDRAWIAM