Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zsaaasa

Czy moze mi ktos pomoc z biologi

Polecane posty

Gość zsaaasa

Witammam ogromna prosbe nie wiem jak zrobic to zadanko moze ktosjest taki madry i pomoze bylabym bardzo wdzieczna Trzeba zrobic problem badawczy pt Oznaczanie zawartości wody w różnych organach roslinnych postawic hipoteze napisac plan postepowania doswiadczalnego i wniosek bradzo prosze o pomoc

Gość terra25
hmm... ja też nie bardzo kumam o co chodzi...

Gość sumienie .. męskie sumienie
zresztą biologia to na erotycznym a nie na ogólnym

Gość kasiunkaaaaaaaa
nie mam pojecia a moze poszperaj cos na internecie albo skontaktuj sie do os z twojej klasy jak wzieła sie do tego zadania

Gość zsaaasa
To proste: wywalasz organ, oglądasz czy roślinny, obciągasz i opisujesz. Mam w tym wprawę :) Tylko nie wiem co to ta hipoteza :O

Hipotezę sobie postaw taką np. że u róznych roślin woda jest gromadzona w róznych ich częsciach. Albo, że rózne części jednej rośliny mają rózną zawartość wody, albo sama pomyśl. Doświadczenie będzie polegało na wysuszeniu takich samych (wagowo) ilości róznych organów jednej rośliny, albo takich samych organów różnych roślin, wysuszeniu i ponownym zważeniu, będziesz wtedy miała pi razy oko zawartość wody, którą możesz na przykład, zeby było bardziej uczenie przedstawić w %. A wniosek podstawowy jest prosty - hipoteza się potwierdziła, korzeń rózy ma mniej wody jak liść, a znów liść róży mammniej wody jak łodyga kaktusa, co tłumaczyc można jego funkcją, i bla bla, bla.

Gość zsaaasa
dziękuje Ci bardzo Morgaine podsunelas mi dobry pomysl wielkie dzieki:) jeszcze sa dobrzy ludzie na tym swiecie

Gość uwielbiam Cie Morgaine
strasznie mnie pociagaja inteligentne kobiety 👄 szkoda ze jestes zajeta ...