Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość udreczona zgaga

co na zgagę?? błagam pomóżcie

Polecane posty

Gość zzyttrraaa
niestety bardzo dobra jest również coca cola

Gość TYLKO SIEMIĘ LNIANE
MIELONE 3-5 KUBECZKÓW DZIENNE... MNIE POMAGA

Gość ula_g3
a mi mąż zaczął wmuszać migdały i odkąd je zajadam to przeszło :) mleko też dobre, ja jeszcze układałam się w pozycji pół-leżącej do snu i to też mi pomogło... :D

Gość MLEKOOO
MLEKO MLEKO i jeszcze raz MLEKOOOOOO :)

Gość malagenia
Z tego co się orientuję, to proszek zasadowy Langsteiner jest bardzo dobry na zgagę. Wystarczy wypić jedną szklankę wody dziennie, z rozpuszczonym proszkiem i problemy ze zgagą są o wiele mniejsze.

Nie wiem czy juz ktoś pisał, ale jak sie u mnie zaczynało brałam kilka łyków mleka z lodówki-pomagało nawet w nocy, polecam

Gość nie podam nicku o nie
Malox brałam od 20 tc. Zgagę miałam leżąc na stole do cc, po wyjęciu córki zgaga minęła ;]

Gość mi lekarka poleciła migdały
Pomogły. Od 8 miesiąca nie dawałam rady.

migdały zimne mleko z lodówki rennie- spokojnie można ssać ;)

Gość siemię lniane jest
najlepsze na zgagę i w ciąży można je zażywać!!!

Gość arz
Kwaśnym na kwaśne-kapusta,ogórki...SPRAWDZONE!

Gość siemię lniane jest
na mnie ogórki i kapusta nie działały

Ktoś zdaje się wspomniał o proszku zasadowym (langsteiner). Zgaga jest wynikiem zbyt wysokiego poziomu kwasów w żołądku, dlatego trzeba neutralizować ich poziom. Rzeczywiście, zasada ma tę właściwość, więc można ten proszek spokojnie stosować na zgagę.

Gość killer271
czopki doustnie i po sprawie.!

Gość welenka999
Odsyłam do strony: http://gastryczne.pl/zgaga/ Na której można znaleźć kompendium wiedzy na temat tego schorzenia. Znajduje się tam wiele informacji na temat diety, którą powinniśmy stosować przy zgadze. Jest tam lista produktów, które możemy jeść bez przeszkód a także tych, które najlepiej jakbyśmy po prostu wyeliminowali. Pozdrawiam.

Gość gość
ty jak jesteś w ciąży to lepiej żadnych leków nie bierz

Gość gość
czasami zgaga to moze byc nieco gorszy prob;lem. wlasnie dlatego jesli sie utrzymuje i wciaz powtarza nalezy udac sie z nia do specjalisty. moz ebyc objawem powaznej choroby, znam jednego lekarza zajmujacego sie tego typu schorzeniami: www.chirurgiakrakow.com.pl/

Gość gość
jak masz taka okropna zgage to lepiej idz z nia do lekarza bo to jest niebezpieczne. moge dac Ci namiary na dobrego: www.chirurgiakrakow.com.pl/ lepiej to sprawdz

Gość gość
gość 2016.02.27 jak masz taka okropna zgage to lepiej idz z nia do lekarza bo to jest niebezpieczne. moge dac Ci namiary na dobrego: www.chirurgiakrakow.com.pl/ lepiej to sprawdz Zwykle na zgage nic nie pomaga, zgadza, sie z przedmowca, warto isc d lekarza.

Gość piraneta
U nas na zgagę sprawdził się Bioprazol Bio Max. Lek bierze sie raz dziennie, na czczo i popija wodą. Działa całą dobę nawet w nocy. Ze zgaga wlasnie najczesciej wieczorami i w nocy miałam najwiekszy problem ;/ Bralam te tabletki 14 dni i wszystko ustapiło.

Gość Bajka1612
Polecam proszek zasadowy i położenie się na chwilę na lewym boku. Pozdrawiam:)))))))))

Gość OE Bioprazol
Jeśli mamy podejrzenia problmeów zdrowotnych zawsze warto skonsultowac się z lekarzem. Nie zgodzę się jednak z tym, że na problemy ze zgogą nic nie pomaga. Zachęcam jako rozwiązanie zapoznanie się z lekiem Bioprazol Bio Max. Jest to lek dostępny bez recepty, którego głównym składnikiem jest omeprazol. Skutecznie hamuje wydzielanie kwasu żołądkowego, dzięki czemu jest wiodącym preparatam w leczeniu zgagi wywołanej refluksem żołądkowo-przełykowym i nadkwaśnością. Bioprazol zaleca się przyjmować jedną kapsułekę rano. Kapsułkę należy przyjmować przed jedzeniem (na czczo). Należy połykać kapsułki w całości, popijając połową szklanki wody. Nie należy przyjmować leku Bioprazol Bio Max przez okres dłuższy niż 14 dni bez konsultacji z lekarzem. Aby uzyskać więcej informacji o naszym produkcje zapraszam na naszą stronę http://www.bioprazolbio.pl/bioprazol-bio-max/ , a w razie dodatkowych pytań, jestem do dyspozycji. W razie dodatkowych pytań, jestem do dyspozycji. Pozdrawiam, Online Ekspert Bioprazol

Gość gość
Ja się przez lata męczyłam ze swoimi problemami żołądkowymi, ciągle jakaś zgaga, wzdęcia. Dopiero u pana Sydorchuka w Vitanea udało się naprawdę mi pomóc. W końcu trafiłam na specjalistę, który podszedł do terapii całościowo, a nie tylko chciał zwalczać obawy, zamiast źródeł. Gabinet jest na Podłęskiej w Krakowie, najlepiej wcześniej zadzwonić. Na stronie www.vitanea.eu jest telefon podany do rejestracji. Polecili mi między innymi aparat Smart do domowej terapii i powiem, że w moim wypadku sprawdza się super! Mogę go zabrać ze sobą wszędzie, choćby na wyjazd służbowy, czy ostatnio wakacje.

Gość merunia1
Mi na zgagę, nadkwasowość czy ogolnie problemy z trawieniem pomaga Cholestil Max dawniej bralam inny lek, ten "bardzo popularny" ktorego nazwe wszysycy znacie ale przestal mi pomagac. Teraz Cholestil przed jedzeniem i wszystko gra :)

Gość reniaczek76
CholestilMax dla mnie również jest najlepszy jeśli chodzi o zgagę. Bardzo szybko eliminuje nieprzyjemne pieczenie i działa naprawdę bardzo długo także nie kupuj nic innego tylko to o którym mowa

Gość gość
A wystarczy kilka migdałów wziąć do ust i długo rozgryzać przed połknięciem. Zgaga znika w moment. :-)

Gość PaulinaNaDiecie
polecam również krople miętowe. troche cukru na łyżeczkę, kilka kropel kropli, popiecze przez chwilę al;e jaka ulga :)