Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ceciliasas

problem - do studentow!!! pilnie!!

Polecane posty

Gość ceciliasas

nie dostalam wpisu do indeksu za zdany egzamin, bo w ten dzien nie bylo mnie w kraju, a o indeksie najzupelniej zapomnialam komus przekazac. no i teraz prowadzacego nie ma, a ja musze oddac indeks do dziekanatu. czy jest mozliwosc ze dziekan przepisze mi ocene sam? w koncu sa jakies dokumenty na to, ze zdalam ten egzamin! prosze o rade!

zartujesz chyba...bedą robić wszystko żebyś nie miała tego wpisu i jeszcze ci wmówią że to twoja wina i masz za swoje! Potem cie skreślą z listy studentów za nieoddanie indexu i będą czekać aż wybulisz za reaktywację...sorki za bezpośredniość, ale takimi prawami rządzą sie nasze uczelnie...wiem coś o tym

Gość ceciliasas
nie żartuj!!! cholera jasna, a jak pojde osobiscie do dziekana?? prosze sobie nie zartowac:(

Gość jkyg4588
zalezy jaka szkola, u mnie idą na reke :)

Gość ankarra
u mnie nie ma problemu- wszystkie wpisy sa zawsze na specjalnej liscie. Idz do dziekanatu, wloz kartke do indeksu z opisem sytuacji ze ocene masz taka a taka z data taka a taka a wpis dostaniesz pozniej i porozmawiaj z paniami w dziekanacie. U mnie są niezłe zołzy ale wierz mi, to się często zdarza, moga co najwyżej sobie pogadać i tyle. Nie denerwuj się, nic się nie stało:)

Nie wiem,idź do dziekanatu i zapytaj,przecież coś musza zrobić.u nas jak były takie sytuacje,to szliśmy do sekretariatu i Pani Halinka dzwoniła do wykładowcy,on albo podawał nam adres domowy,albo umawialismy się na mieście.Także uszy do góry,to też ludzie,chociaz wielu studentów o tym zapomina.

Gość ceciliasas
no wlasnie, lista z ocenami jest w dziekanacie. gdy bylam sie zapytac pani tam pracujaca powiedziala, ze musze isc do dziekana, on sie zastanowi co zrobic!!! z ta sytuacja :O no jak co zrobic?? nie moze mi przepisac tej oceny?? jutro tam jade, czy napisac jakies podanie czy tylko sie zglosic do dziekana??

Gość jkyg4588
wal do dziekana

Gość ceciliasas
ae napisac cos, ze czemu nie bylo mnie na wpisach etc? bo nie wiem,

idż do dziekana, wszystko można załatwić, wystarczy jego dobra wola. Nie takie rzeczy się robiło :)

Gość ceciliasas
dzieki :) kurcze, zaczelam sie bac, a jak nie okaze dobrej woli?? chyba nie kaza mi jeszcze raz pisac tego egzaminu. kurcze :(

Gość jkyg4588
o jezu, przestań! Idz najpierw, nie ma to jak rozmowa w 4 oczy, uwierz mi! ja w mies. przed obroną pracy lic. zmienilam promotora i mój dziekan sie zgodził :) powiedział, a nawet mi podyktował co mam napisac w podaniu :)

Gość jkyg4588
powiem ci tak: jak studiujesz w prywatnej szkole to na 100% załatwisz to

Gość ceciliasas
na panstwowej studiuje. troche sie boje, bo niemila pani w dziekanacie mnie wystraszyla troche :O

Gość ceciliasas
no ale skoro zdalam, maja liste studentow z wynikami, nie powinni robic problemow, ale wiadomo, ze w dziekanacie nie zawsze sa mili :O

Ale to nie \"panie\" z dziwkanatu ;) rządzą i podejmują decyzje :) Luuuzik. Ja w ogóle nie gadam z babami z dziekanatu (państwowa uczelnia, baby okropne). Wszystkie rzeczy załątwiam z dziekanem (no, chyba, że trzeba pieczątkę do legitymacji to nie absorbuję w to dziekana ;) )

Gość ceciliasas
no tak, ale i tak musze tam zajrzec, i zapytac sie o dziekana, bo one wiedza i zas musze sie z nimi uzerac :O mam tam podejsc tylko i zapytac sie czy moge sie z dziekanem widziec czy jak??? pmozcie

Gość mayane
ja przed obrona skapnelam sie :P ze nei mam 3 wpisow w indeksie, od 2 osob ;) niestety nie bylo tych wykladowcow wtedy w moim miescie :O wpisy dostalam od pani dziekan 'z upowaznienia' :) wykladowca ma obowiazek zlozyc w dziekanacie protokoly z egzaminow czy kolokwiow :) i na podstawie tego mozna uzyskac wpis z upowaznienia. Wal do dziekana! bedzie dobrze :)

Gość ceciliasas
dzieki bardzo :) no to sie uspokoilam :)

Gość mayane
idz i zapytaj czy mozesz porozmawiac z dziekanem a jak nie to łap go na korytarzu :D

oj nie fajnie wez sobie w przedluzenie przeciez prowadzacy musi wrocic po 1 pazdziernika a krotkie przedlurzenia na panstwowej uczelni jest bez platne. panie w dziekanacie ci napewno tego nie zrobia ty jestes odpowiedzilna za uzupelnienie indeksu i nikogo to nie interesuje dlaczego nie masz wpisu. moze dziekan ale tez nie wiem. idz poprostu porozmawiaj z nim to zazwyczaj fajni ludzie sa i idzie sie z nimi dogadac. ale nie koniecznie musi ci wpisac ocen wiec poprostu bedziesz musila poczekac na powrot profesora. do 1 listopada nie masz sie czym martwic jesli wraca pozniej to mozna sie z dziekanem jeszcze umowic ze da ci dluzsze przedluzenie albo cos.

Gość ceciliasas
:D pewnie, moge go zlapac na korytarzu jakbym wiedziala jak wyglada, :D ale wstyd, ale nie wiem. pojde do dziekanatu i zapytam sie czy moge sie z nim widziec, tylko zebym nie trafila na ta przemila :O pania co ostatnio

Gość ceciliasas
w tym problem, ze prowadzacy nie wroci, bo idzie na emeryture, i pojawi sie dopiero na poprawce swojej, wiec go nie zlapie. wiec chyba zostaje mi tylko dziekan, i jego zgoda. mam nadzeje, ze mi przepisze ocene :O

Gość ditta
Hmm, z tego co sie orientuje moga byc problemy ze zlozeniem indeksu bez uzupelnionego wpisu. Ale jest ratunek - pisz szybciutko podanie o przedluzenie sesji, zanos jeszcze dzis do dziekanatu i jak Ci przedluza (a pewnie to zrobia) to bedziesz miala jeszcze czas na zdobycie tego podpisu. le dowiedz sie wczesniej, czy nie ma jakiegos innego sposobu. Powodzenia:)

Gość ceciliasas
no wlasnie przedluzenie nic mi nie da, bo on sie szybko nie pojawi. wykladowca. musze z dziekanem pogadac, zapytac sie co zrobic. maja wszystko w dziekanacie liste, wyniki, kurcze :(

Gość mayane
moja kolezanka zgubila indeks przed obrona :D i musiala zbierac wpisy od wszystkich prof z 5 lat! :D niestety nie wszyscy pracowali juz na uczelni, byli na urlopach naukowych albo juznie zyli po prostu... w tej sytuacji jesli ci prof juz nie pracowali, dostala te wpisy z upowaznienia! aha nie wszystkich mogla 'zlapac', bo wiadomo ze nie wszystkim sie chce przychodzic na swoje konsultacje :O - te wpisy tez dostala z upowaznienia:) idz do dziekanatu i nie wychodz stamtad poki sie nei dowiesz co dalej ;)

Gość ditta
Wiec idz do DZIEKANA, nie do bab z dziekanatu. Ubierz sie ladnie, NIE WYZYWAJACO, badz grzeczna ale NIE unizona i mysle ze bedzie po sprawe. Ja bym tak zrobila:)

na mojej uczelni to by nie przeszlo - przesympatyuczna pani z dziekanatu powiedziala mi raz w takiej sytuacji - \"pan profesor jest w japoni - jak pania stac niech sie pani do japoni pofatyguje\" :/ wredny babsztyl a sytuacja byla taka ze wpis mialam w indeksie a zapomnial wpisac do karty egzaminacyjnej - czyli polowe juz mialam i ocena i data byla i jego podpis i nikt nie zdecydowal sie przepisac tego na karte :/

Gość ceciliasas
najpierw niestety musze isc do pan z dziekanatu. zapytac sie czy moge sie z nim zobaczyc. a ubrana bede skromnie, ale na sportowo, bo w ten sam dzien mam cwiczenia chyba mnie nie wywali ;) i mam nadzieje, ze nie beda mi cholera robic problemow

Ja tak miałam niedawno :o Idź do dziekana ds studentów, on/ona wyśle Cię do kogo trzeba :) Dziekani z natury są zajęci bardzo i im się nie chce takich rzeczy robić.. ale w dziekanatach są protokoły z ocenami, mi ocene do indeksu wpisała prodziekan i poszła tylko po autograf do dziekana :) Trwało to dosłownie 15 min. aha... i jeszcze musisz w dziekanacie powiedzieć, żeby zadzwonili do osoby, która oceny wpisuje i powiedzieli jakie to maja być oceny :D Powodzenia!! Ja uważam, że wszystko da się załatwić... najwyżej bądź trochę upierdliwa :P