Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chcę mieć cesarkę

powody do cesarki

Polecane posty

Gość chcę mieć cesarkę

czy duże dziecko powyżej 4 kg i to ze przeszłam operację torbieli jajnika - to wsytarczajace powody by miec cesarkę?

Gość moim zdaniem nie

Gość chcę mieć cesarkę
:(

Gość moim zdaniem nie
Sądzę, że nie moje zdanie jest tu najwazniejsze, ale Twojego lekarza. Pogadaj z nim.

Gość duza wada wzroku
to powod do cesarki. duza = +6

Gość moim zdaniem nie
+6? Chyba -6. Krótkowzrocznośc, to wiem na pewno, ale plusy...?

tez chcialam miec cesarke, ale lekarze są bardzo negatywnie nastawieni do twojego wyboru o cc..:O smutne ze w cywilizowanym kraju cesarke sie robi tylko z koniecznosci. i znając życie zaraz nas objadą równo za to ze nawet pomyslelismy ze mozna rodzic bez cierpienia :P pozdrawiam

Gość chcę mieć cesarkę
dokładnie, wolę miec przeciety i pozszywany brzuch niz pochwę. zresztą.. nie wyobrażam sobie tego ze nacinają mi krocze i wszystko mi tam pęka:( a odnosnie operacji.. nie boje sie, miałam operacje i blizne też juz mam.

Gość wada wzroku
obligatoryjnie tylko powyżej 8 dioptrii - jeśli jest poniżej to robi się badanie okulistyczne pod kątem możliwości naturalnego porodu (chodzi o odklejenie się siatkówki).

Gość moim zdaniem nie
A nie zastanawia Was dlaczego lekarze tak negatywnie odnoszą się do cc na życzenie?

Gość chcę miec cesarke
bo im sie nie chce:P i wolą zostawić kobiete samą sobie, a cesarka to jednak operacja i wymaga od nich wiekszego wysiłku

Gość chcę miec cesarke
i lekarz juz przed porodem powiedział Ci ze bedziz miec cc z powodu duzego dziecka?

A ja mam nieco inne pytanie,mam wadę wzroku która się po ostatnim porodzie pogłębiła ,według mnie ze względu na dłuuuugie parcie.Mam prawie -7 drioprii,nie chciałabym mieć cesarki bo taki poród również kiedyś przeżyłam i wolałabym go uniknąć,teraz znów jestem w ciąży i chodzi mi po głowie myśl aby uzyskać od okulisty zaświadczenie o konieczności podania mi znieczulenia,ale nie wiem czy to dobry pomysł,czy to ma sens.

U mnie wskazaniem do cc była leczona od 11 lat astma. Jednak gdybym mogła urodziłaby naturalnie, bo to był bardzo poważny zabieg operacyjny. Po znieczuleniu spadło mi bardzo ciśnienie (tak się dość często zdarza podobno) i prawie straciłam przytomność. Bardzo długo dochodziłam do siebie, plecy od wkłucia bolały mnie miesiąc, a te potworne bóle głowy... koszmar. Dobrze, że już minęły. Blizna jest bardzo cieniutka i nie będzie widoczna nawet pod wyciętym kostiumem kompielowym. Szew kosmetyczny - tak się podobno teraz szyje. Jeśli nie trzeba to osobiście odradzam. To normalna operacja ze wszystkimi konsekwencjami.

agunia33 - samo znieczulenie jest bez sensu bo przeć będziesz musiała. Możesz mieć tylko wskazanie do cc. Znieczulenie w twoim prypadku nic nie pomoże

To,że dziecko będzie duże wyszło dopiero przed porodem.Tzn.lekarz mi mowił,że duże,bo wysoko było ułozone i strasznie duży brzuch-ale ja jakoś nie brałam tego na serio. Kiedy w 41tc poszłam na patologie,bo nic sie nie działo-zrobili mi usg. No i podjęli decyzję o cc.Taka to była historia:P Teraz mam już drugą dziewczynkę-ma prawie 7tygodni.Tz miałam cc. Tym razem z powodu zbyt cieńkiej blizny na macicy. Podczas parcia mogłaby peknąc mi macica-więc mnie pocieli.

Gość Olllaa
cc robią przedewszystkim jak dziecko jest nieprawidlowo ulozone. Jak ostatnio byłam w szpitalu to dziennie było ok 4 kobiet do cc. Nie wiem, jakie mialy wskazania. Ja powinnam miec cesarke z powodu dwurożności macicy (nie wiem jak bedzie). Sama jednak nie wiem jaki porod bym wolala. Napewno cc ze wzgledow estetycznych, ale w takich momencie nie bedzie to raczej dla mnie wazne. Po porodzie sn od razu mozna sie opiekowac dzieckiem, a przy cc pewnie nie tak szybko

Ollla Masz dwudrożność macicy... A czy masz też dwie szyjki macicy??? Interesuje mnie ten temat,ponieważ moja koleżanka ma podobny problem.

Gość Olllaa
dwurożność, nie die szyjki

Ja miałam planowaną cesarkę bo mały był ułożony posladkowo, dodatkowo przy kontrolnym ktg zaczęło sie odklejać łożysko więc i tak miałam CC. Przy drugim dziecku też bardzo chciałabym tak rodzic, ale w naszych szpitalach to nie zawsze jest możliwe:(

Gość Olllaa
Nie mamy inaczej

tak - duze dziecko jest wskazaniem do cesarki!!! wskazania inne to slaby wzrok- innych nie pamietam. mi na porodowce lekarz powiedzial ze chyba duze dziecko bede rodzic i cesarka:) (jakub jak sie urodzil wcale nie byl duzy:) ) powody do cesarki byly tez inne- nie mogl sie przedostac przez szyjke macicy i grozilo to zakazeniem wewnatrzmacicznym.

Gość cytuje kogos
z innego topiku: "Ja ostatnio ogladalam program na TVN Style,gdzie wypowiadala sie znana polozna. Mowila, ze odradzalaby kobietom cesarke na zyczenie,bo jest to operacja, a co za tym idzie jest wieksze ryzyko komplikacji i powiklan niz po porodzie naturalnym. Moga sie rozne cuda dziac z rana (np moze pojawic sie ropien), poza tym sam fakt przeciecia powlok brzusznych, miesni i macicy nie jest bez znaczenia. Ale bardziej istotne bylo to,ze porod przez cesarke WCALE NIE JEST LATWIEJSZY DLA DZIDZIUSIA, a wrecz przeciwnie-jest dla maluszka wiekszym szokiem. Chodzi o to,ze podczas porodu naturalnego jest taki moment,ze glowka dziecka jest juz na zewnatrz,a jego tulow jest jeszcze sciskany przez miesnie i sciany pochwy. Ten ucisk wlasnie powoduje,ze wszystkie plyny, ktore jeszcze znajduja sie w drogach oddechowych dziecka sa przez nasze miesnie "wypychane" i w efekcie po urodzeniu dziecko moze swobodnie oddychac. Natomiast po cesarskim cieciu dziecko jest takie jakby "sniete", tzn ma w drogach oddechowych resztki plynow i automatycznie wzrasta ryzyko zapalenia pluc u tego dziecka. Zreszta ta polozna nawet mowila,ze dzieci utodzone przez cesarke czesciej zapadaja na zapalenie pluc zaraz po urodzeniu,niz dzieci urodzone naturalnie." Moze dlatego lekarze tak niechetnie odnosza sie do cesarki na zyczenie?

Gość do znajoma
kobieto, ty chyba nic nie robisz tylko siedzisz na necie to zadzwiajace bo kreujesz sie na super matke malo tego prawie na kazdy temat masz cos do powiedzenia bo albo sama to przeszlas albo przeszedl to ktos z twoich znajomych to zalosne!! jestes natretna jak mucha robacznica

\"do znajoma\" jeszcze kilka tematow ci zostalo!!! pokopiuj swoje wpisy i wklejaj. Bo na LISTOPAD 2006 jest taki sam wpis.