Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ofelllia

4-latek a dentysta - jak zmusić dziecko by otworzyło buzię??

Polecane posty

Gość Ofelllia

Nie wiem czemu, ale panicznie się boi, chociaż nigdy nie miał borowania. Atak histerii następuje już po przekroczeniu progu. Jak w tej sytuacji zrobić dziecku zwykły przeglad?

poszukaj stomatologa dziecięcego = była u takiego we wrocławiu. To fachowcy ktorzy czynią cuda. Moja córka tez sie bala zwykłego dentysty a tu leczymy wszystkie zęby

Ty najbardziej znasz swoje dziecko, może zapewnij mu niespodziankę po przyjściu od dentysty, obecaj to co lubi, porozmawiaj, że jeżeli nie da sobie obejrzeć ząbków przez dentystę to będzie Go mocno bolał ząb. Szczerze mówiąc to trudno jest przekonać 4 letniego uparciucha, ale szczerze Tobie życze powodzenia;)

Mój syn bał sie lekarzy. Żeby go oswoic z ich wudokiem chodziłam po domu w białym fartuchu. Pomogło :) MAły dalej ma stracha ale przynajmniej nie krzyczy po przekroczeniu progu gabinetu. I sam otwiera buzię do obejrzenia gardła.

Gość Ofelllia
Dzięki :)

Gość 111111111
ten gaz to dobry pomysł ale u mnie w mieście tylko jeden gabinet nim dysponuje i jest to spory koszt bo trzeba kupic swoją maseczkę i za kazdym razem płacic za ten gaz ale jak sie ma kase to czemu nie ?

A moze sama wskocz na fotel, niech stomatolog Ci zrobi przeglad i pokarz Malemu w ten sposob, ze to nic strasznego :)

Zdecydowanie zmień lekarza.Moi synowie również się bali dentysty,płakali itd,przypadkiem znalazłam ogłoszenie w gazecie o bezbolesnym leczeniu dzieciom zębów,zgłosiłam się,okazało się że dentystka ma wyjątkowe podejście do dzieci,po każdej wizycie daje nagrodę w postaci,do wyboru:guma do żucia,kolorowanki,plastelina lub inne atrakcje.Od ponad trzech lat wszyscy leczymy zęby u tej lekarki i jesteśmy bardzo zadowoleni.