Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość faom

pryszcze od antybityku na gronkowca

Polecane posty

Gość faom

zawsze mialam klopoty z cera..ale od pol roku sie uspokoila i mialam moze jednego malego pryszcza na miesiac..tydzien temu wykryto w moim gardle gronkowcaa..biore antybityki juz tydzien i dwa dni po zazyciu pierwszej tabletki mam 7 podskornych pryszczy jakich dano nie mialam.ten lek to Klabax potem jeszcze musze wziasc Clindamycin ..o co chodzi?

Gość a ja..........................
ciezko mi cos powiedziec moj brat ma gronkowca i straszne problemy z cera ale nie leczy sie na tego gronkowca, stosuje jedynie jakies masci na sama skore czy leczysz gronkowca? wyleczylas go juz?

Gość faom
tak lecze. ale ja nie wiem czy mam go na skorze w sumie moja cera jest ok tylko teraz te pryszcze od tygodnia... lecze antybitykami najpierw Klabex a potem Clindamycin..potem mam sie zglosic na kontrole..Twoj brat ma gdzie gronkowca?

juz jakis czas temu zrobiono mu wymaz z gardla i okazalo sie ze ma gronkowca a czy twoj tradzik przypadkiem nie ustapil w momencie gdy zaczela sie leczyc na gronkowca?? bo slyszalam ze gronkowiec powoduje problemy z cera

prosze, odpowiedz mi mnie teraz nie bedzie przez jakis czas na kafe, ale pozniej chetnie przeczytam:) 🌻

Gość faom
no wlasnie nie po prostu od pewnego czasu sie polepszyla a ja zaczelma brac atybiotyk to mnie wysypalo...

Ja miałam raz problemy z ropą pod zębem. Dostałam na to właśnie coś na bazie klindamycyny i zaczęłam brać.Po kilku dniach myślałam, że zapadnę się pod ziemię!!!!! Na ząb, owszem pomogło, ale takiego wysypu pryszczy jaki po tym dostałam, jeszcze nie miałam nigdy! I do tego nie mogłam wyleczyć tego paskudztwa. A ja się głupia cieszyłam jak mi to przepisał stomatolog, że może wspomoże moją walkę z wypryskami na twarzy, bo to niby przepisuje się także w problemach z cerą. Ironia losu.... wysyp pryszczy po czymś, co powinno pomagać!