Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

szczypiorwiosenny

CZY CHOMICZÓWKA JEST DALEKO OD URSUSA?

Polecane posty

WYBACZCIE PYTANIE ALE MAPA INTERAKTYWNA WARSZAWY NIE CHCE MI ZADZIAŁAĆ....ILE SIE JEDZIE KOMUNIKACJĄ MIEJSKĄ? A ILE KOSZTOWAŁABY TAKSÓWKA? Z GÓRY DZIĘKI

Gość daleko
Komunikacją to ok 50 minut, ile taksiarz weźmie to nie wiem.

Gość daleko
Chomiczówka to północna częśc miasta. Do centrum można tramwajem dojechać (ok 30 minut).

Gość pierwsze słyszę żeby w
Ursusie jeździły tramwaje :-)

Gość daleko
Napisałam, że do CENTRUM może dojechać tramwajem. Do Ursusa komunikacją miejską czyli autobusem, dokładnie 184 jedzie.

W sumie to dość blisko jest bo zarówno Chomiczówka (daleka część dawnego Żoliborza) jak i Ursus (daleka część Woli) prawie "graniczą ze sobą. Tyle, że Ursus to jakby mało Warszawa już, a Chomiczówka jest częścią jednej z dzielnic. Myślę, że lepiej taksówką, bo komunikacja między tymi dzielnicami jest dość skomplikowana. Chyba przez Bemowo jakoś

ale ona chce jechać z ursusa do tego centrum, więc tramwajem raczej nie da rady :-)

Gość daleko
Graniczą???? Całe Bemowo trzeba przejechać, Włochy i dopiero Ursus. Chomiczówka jest na Bielanach, to nazwa osiedla mieszkaniowego, nie dzielnica.

Gość daleko
No to z Ursusa do Centrum to autobus (tylko nie wiem jaki, jakaś 5xx) albo pociąg :D

a gdzie ja napisałam, że Chomiczówka jest dzielnicą? Napisałam że jest cześcią Żoliborza. Bielany zresztą też :-)

Gość daleko
Bielany to odrębna dzielnica a raczej gmina :D Taksiarza złapiesz na każdym rogu ulicy :D

teraz tak, kiedyś należały po prostu do Żoliborza. No dobra, nieważne... Wszystkie korporacje taksówkowe mają podobne ceny, więc obojętnie jaką wybierzesz. Ważne, żeby był numer telefonu na drzwiach i nazwa korporacji. A nie ktoś udający taksówkę. Podaję link z telefonami do korporacji http://www.9477.pl/taxi_warszawa.php