Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama z problemem

Na co becikowe ?..........

Polecane posty

Wiecie co?? Mam nerwa na Te ktore wciaz narzekaja na ten \"ochlap\" od panstwa.JAK KOGOS NIE STAC NA DZIECKO ma calkowita racje w swoim komentarzu.Zanim zrobicie sobie dziecko pomyslcie GLOWA a nie c ....... a potem bedziecie dywagowac nad becikowym.Cieszcie sie ze dostajecie tysiac za rozlozenie nog,a nie fige z makiem.Musialam wam tak napisac bo mnie strasznie denerwujecie. ZBULWERSOWANA rowniez ma racje,jak sie chce to mozna oszczedzac.Ale po co???? Lepiej wylewac smutki i zale ze TAK MALO KASY DAJA!! a pieluchy dorgie a mydelko,kremik,i inne duperele kosztuja fortune.Jak sie chce to sie da.Ale wam ksiezniczkom tylko sypac z rekawa kasa,obnizyc podatki-najlepiej jak by ich wogole nie bylo itp Ten list,zeby znow nie bylo niejasnosci jest bezposrednio kierowany do kobiet pokroju WLASNIE DLATEGO ZBULWERSOWANA.Mysle ze nie powinno byc niescislosci

Gość właśnie dlatego zbulwersowan
jak uzdrowić sytuację.... wie pewnie każdy przeciętny menel.... co z tego jak "na górze" rządzą interesy układy i zależności... jakie ja miałabym w tym szanse.... głupie miejsce w samoobronie to mim 20tys zł....po za tym, który uczciwy człowiek chciałby być z tym kojarzony? stwórz ruch społeczny.... pierwsza się do niego zapiszę!!! na razie mogę tylko warażać swoją opinię głośno....gdzie się da.... mam nadzieję, że może ktoś to wreszcie zauważy.... szczególnie jak "podniesie głowę" więcej ludzi!!!! nie zamierzam cieszyć się bezmyslnie ze wszystkiego co mi jeśnie państwo w warszawki zrzuci z pańskiego stołu.... ale ciebie również sponsorować nie mam zamiaru, bo niby dlaczego? jak już to wolę wybrać pobliski dom dziecka i im przekazać moje pieniądze... i żeby niejasności, mam 5 letnie dziecko, becikowego wtedy nie było więc o wylewaniu smutków nie ma mowy, po prostu "nóż mi w kieszeni otwiera" na to co wyprawiają nasi politycy.... zamknięte koło.... oni podwyższają podatki i obciążenia....ludzie kombinują, żeby ich nie płacić..... i tak w kółko.... i nikt nie ma odwagi przciąć tego węzła gordyjskiego.... szkoda, że większość chodzi jak koń w kieracie z klapkami na oczy.... niech się dzieje co chce ważne żeby mie było dobrze, żeby mnie coś dali, a ten cały cholerny kraj niech idzie na dno, w razie czego wsadzę swoją cenną pupę w samolot i wyjadę za granicę..... i niech się dzieje co chce.... niech ten kraj podzielą między siebie Ruscy z Niemcami.... wykupią....niech nasze zdolne dzieci zapierdzielają przy ich taśmach produkcyjnych.... zamiast być dyrektorami...... co mnie to!!!! ważne że mi becikowe przyznali.... tak myślicie..... smutne.... i ten lit żeby nie było niejasności jest kierowany do osób pokroju kindzia ;)

Odpowiedz do listu powyzej. Nigdy mnie nie sponsorowalas,bo nie mialas o kazju i raczej Ci to nie grozi. Mam dla Ciebie rade.Zorganizuj glodowke przyszlych matek i stanowczo zapowiedzcie ze nie wezmiecie becikowego bo sie nie zgadzacie z polityka panstwa.Na to nie musisz miec 20 tys. Skoro zyjesz w tym kraju to albo zacznij dzilac(czytaj wyzej)albo nie narzekaj ze Cie karmia ochlapami.Odnosze wrazenie ze zachowujesz sie jak nasz pierwszy prezydent.Duzo gadal malo robil.

Gość no tak 1111
coś mi się wydaje Kindzia ze Ty myślisz innymi kategoriami! Mam na myśli to ze Typenie masz dobrą pozycję finansową (ok twoja sprawa-jeśli na to zapracowałś itd.) ale są osoby co ze względu na wykształcenie lub brak wyboru pracy (duże bezrobocie) pracuja za marne grosze typu 720 zł na rękę!!!! czasem ludzie po studiach tyle zarabiają -nie każdy MUSI sie urodzić "geniuszem". I w tej sytuacji powiedz czy takie osoby NIE MOGA NARZEKAC że to mało. Jeśli one dostają to te co więcej zarabiają też (no ale w rzeczy samej te drugie "nie odczuja " zastrzyku finansowego w postaci becikowego- BO KASY MAJĄ DOŚĆ! A tak naprawdę to narzekanie nie jest aby dać i nie musieć nic robić!!! Tu chodzi o jakieś wsparcie- bo naprawdę trudno jest żyć za małe pieniądze i wychowac dziecko- A DO DZIECKA każdy ma przezcież prawo !!!!

NO TAK 1111 Witaj !! Rozumiem ze wielu ludziom sie nie przelewa,zarobki sa male i nie adekwatne do wyksztalcenia.Ale przeciez ten tysiak to jest cos co przyszle matki dostaja extra a wcale by nie musialy go dostac.To jest tak jak by babcia dolozyla Ci 50zl do butow.Czy bys komentowala ze malo?? Pewnie bys sie ucieszyla ze dostalas.Ja wychodze z takiego zalozenia.Ucieszyla bym sie ze dostalam cos,czego wlasciwie nie musialam dostac.

Gość
myslenie Polaka jest takie a nie inne i na nic twoje gadanie KIndzia IM sie NALEZY bo Tak i juz nic tego nie zmieni.To sie nazywa swiadome macierzynstwo Jeszcze troche a zaczna zadac pomników za to ze urodziły dzieci i je wychowuja bo jak nie nie głodówka !!!!!!!!!!!!!!!!! No tak 1111 A kto ci broni miec dobra pozycje finansową? Myslisz ze Kindzi z nieba forsa spada??????????????

Gość ona lilka
Dwie psychiczne sie spotkały,ale ubaw:) Jajcary z was dziewczyny albo może baby, ze ho ho:)Kretynki:)

ONA LILKA ja ci nie ublizam,i tego samego wymagam od ciebie.Skoro chcesz sie tu udzielac to powiedz cos sensownego a nie wal z dupy polslowkami

Gość no tak 111
do net-ar!!! no tak znowu TY!!! i oczywiści na dzień dobry "negacja" ;D Otóż moja droga -CO DO POZYCJI FINANSOWEJ-powiem krótko "NAJEDZONY NIE ZROZUMIE GŁODNEGO'!!!!!!!!!!!! A rozwijają =c trochę mysl- to czy ludzie nie są "rożni' nie każdy MUSI być INTELIGENT że hej! a taki człowiek też ma prawo do dziecka! druga sprawa- są luzdie dobrze wykształceni ale ze wględu na MOZLIWOŚĆ PRZEBIERANIA PRZEZ PRACODAWCÓW w pracownikach- muszą albo zgodzić sie na marne zarobki albo wyjechać za granicę..... nie chce mnożyć tu watków (żebyś sie czasem nie rozgadała) tylko chodzi o to że nikt dla TEJ KASY ANI ŻADNEJ INNEJ!!!! nie rodzi dzieciątka tylko jesli już państwo DAJE to kazdy normalny czowiek zawsze chce wiecej (to taka ludzka rzecz ) domagac się o więcej- pracownicy też czasem "proszą ' o więcej...spróbowac każdy może DO ODWAŻNYCH SWIAT NALEŻY!!!!! :D :D :D

Gość no tak 111
NET-AR skromnie- aczkolwiek wymownie :D

Gość właśnie dlatego zbulwersowan
świat według Kindza: cudowne państwo, mądrzy rządzący pomagający konstruujący mądre przepisy, kontra leniwe wredne rozpłodówy które nie doceniają ich starań i uważają, że wszystko im się należy.... a Kindza jest w siódmym niebie po 5 letnich studuiach plewi ogórki w Holadnii za "euroski".... wizięła swoje sprawy w swoje ręce.... :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D koń by się uśmiał.... Kindza, zdejmij klapiki z oczu to zobaczysz, że tu nikt niczego nie chce za darmo.... nie wiem gdzie ty to wyczytałaś?? jedyne, czego ludzie oczekują, to tyo że państwo przestanie im życie utrudniać gąszczem bezsensownych przepisów.... a jeżeli zdecyduję się już coś zrobić, to zrobi to z głową.... bo kto w końcu utrzymuje polityków?? ...my z naszych podatków... więc skoro za to płacę, za pomysły i ustawy, to życzę sobie żeby moje pieniadze były dobrze wykorzystywane.... a nie na buble w postaci np. becikowego... i skąd wiesz co ja sponsoruję i czy działam czy nie? działanie to nie tylko głodówki.... błagam.... nieco więcej wyobraźni.... ;)

Gość
oj od wczoraj troche sie zmieniło w kraju wiec i becikowe moze zniknie oby tak było

Gość lalalalalalalalalalalalala
Jeżeli droga net ar płaciłam przez ileś tam lat podatki i ZUS-y i inne srusy to dzisiaj mi się NALEŻY!!!!!! 1000 zł? To jeszcze za mało. Niech mi oddadzą to co im wpakowałam w kieszeń i kropka. NALEŻY SIĘ!!!!!!

Gość
pospiesz sie bo zmiana rzadów w bliskiej przyszłosci

Gość lalalalalalalalalalalalala
Pisze teoretycznie droga net ar. Juz dzieci mam. ALe kobietom się NALEŻY!!!!!! Płać składki, oddawaj co masz na państwo (bo państwo to my, co? hihi) Ale guzik z tego masz. Niech dają kobietom nawet i więcej! Przepisy przepisami a net ar postaraj sie zauważyc jak pracodawcow sie okrada! Ty moze tego nie wiesz. Ja wiem! Nic nie mialam. Ani becikowego ani macierzynskiego, nie mowiac o wychowawczym bo firme mialam. Firme! Maly sklepik i tyle!

Gość
no to tymbardziej dziwi mnie to co piszesz

Gość
jasne niech daja ale niech mamusie nie płacza bo dostają!

net-ar -\"od wczoraj troche sie zmieniło w kraju wiec i becikowe moze zniknie oby tak było\" wypluj to ;) niech poczekaja jeszcze 2 mc. mnie sie przyda na wozek ;)

rzad ma doiero w projekcie zniesienie becikowego- podwujnego becikowego- wiec za nim sie wezmna z ato to troche minie tym bardzie teraz. Begerowa,pis - bija rekordy. wiec co i m po becikowym jak tylkow musza pilnowac:)

WLASNIE DLATEGO ZBULWERSOWANA. A smiej sie.Tyle ze ja nie musze miec becikowego zeby przezyc.Ale by mi bylo milo jak by mi ktos dal.Ogorkow nie zbieram,bo w moim regionie nie ma gospodarstw zajmujacych sie warzywami.Sa za to stajnie z konmi.Studia skonczylam w Polsce.Majac tu troche szczescia,duzo wiedzy i jezyki(akurat polski jest potrzebny w mojej pracy)jestem obrotna i wesola to pracuej sobie w firmie ktora posredniczy w zatrudnianiu polkow.Ale ciebie bym nie chciala widziec w naszej firmie bo jestes beznadziejnie zachlanna niezadowolona z niczego. Poza tym nikt nie mowi ze obowiazkowo masz brac becikowe.Nikt cie nie zmusza. Wiesz co jest najwaznijsze??? Mysl sobie o mnie co chesz,smiej sie z moich \"euroskow\" a ja wiem swoje i NIE MUSZE NARZEKAC !!! Ciesze sie ze mam wspanialego meza,ze staramy sie zajsc w ciaze,ze jezdze na wakacje zima i latem,ze wlasnie jestesmy na kupnie psa,ze mam dom w ktorym czeka pokoik na malenstwo,ze jezdze fajnym autem o jakim marzylam,ze jutro pojde do pracy i znow bedzie fajny dzien.A kazdego 20 na konto wplynie mi wyplatka :P

Gość
dla was, jasne!!!!!!! ze jeszcze bedzie na wózki

Gość aby dostać
aby dostac becikowe trzeba odpowiednio malo zarabiac nie kazdy dostaje. trzeba wykazac ze sie nie ma odpowiednio duzo swoich pieniedzy

Gość
kazdy dostaje ale nie kazdy z tego powodu płacze