Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

niebieska sukienka

nie trzeba bedzie klekac w kosciele-slyszeliscie?

Polecane posty

Wlansie na onecie przeczytalam ten artykol http://wiadomosci.onet.pl/1403330,11,item.html Chodzi o to ze najprawdopodobniej niedlugo zamiast klekac bedziemy w tych momentach stac z rozlozonymi rekoma. Moim zdaniem to swietny pomysl. Juz od dawna zastanaawiam sie dlaczego kosciol chce zebysmy tak bardzo unizenie sie odnosili do Boga. Czyz nie lepiej z radoscia i usmiechem na twarzy? Moim zdaniem Bog to fajny facet i skor nas kocha to nie oczekuje ze bedziemy przed nim poklony co chwila bic. Ja jak kogos kocham to nie chce zeby sie ten ktos przede mna unizal. Mysle ze z Bogiem jest podobnie. Unizyc sie pownnismy proszac o przebaczenie.Jesli kosciol bedzie sie zmienial w ta strone to dobrze mu wroze. Sama zaczelabym chodzic do kosciola gdyby bylo to miejsce poglebiania wiary i radosci a nie umartwiania sie i podleglosci. A co wy o tym sadzicie?

ja tam jestem za tym, zeby podczas mszy puszczali \"Like a Prayer\" Madonny - to piosenka religijna, ale wesola

Niekiedy lubię z kims \"mundrym\" pogadać ;) wybaczcie...prosze .....to niegoźne rozdwojenie jaźni ...;)

Moj brat ostatnio dobrze powiedzial: Bog jak patrzy na to ze trzeba chodzic w pierwsze piatki miesiac do spowiedzi mysli- co oni znowu wymyslili:) Taki moim zdaniem jest Bog. Trzeba byc dobrym czlowiekiem i wierzyc w Boga a nie jakies nakazy i zakazy spelniac.

W sumie pomysł trafny, bo to pokutne klęczenie, nie ma nic w sobie z radości, ale wiadomo, ze trafi na beton nawyków, tradycji i przyzwyczajeń.

U mnie babcia jak zobaczyła pod poduszką wibrator, zamiast zywego chłopa - to dostała paliptacji serca. Ale potem tak dziwnie, coraz częsciej po powrocie z pracy spotykałam ja sprzatającą w mojej sypialni !!!

Gość Ja nie biję pokłonów
To jest dobre, podoba mi sie, jestem tego samego zdania, tu wklejam cytat z onetu: Ja nie biję pokłonów i nie klękam, Ja nie biję pokłonów i nie klękam, bo nie chodzę do kościoła. Jestem na tyle oświecony, że nie wierzę w gusła. Równie dobrze mógłbym się modlić i klękać do kosmitów, o których wszyscy mówią a nikt ich nie widział. To utopia dla mas, które nie mają wytłumaczenia na powstanie wszechświata. Jak się nie wie jak wytłumaczyć nasze istnienie, to wymyśla się ułudę, w którą wszyscy wierzą, choć modlitwa do Boga nigdy nie zostaje wysłuchana. To, czy człowiek żyje, czy umiera, zależne jest od niego samego, jego wytrzymałości fizyczno-psychicznej i splotu tzw. przypadków i szczęścia, a Bóg nie ma z tym nic wspólnego. Kościół powstał jedynie po to, by opanować tłumy. W niektórych kręgach wierzących, ta wiara urasta do fanatyzmu, który staje się niebezpieczny. Dawniej w zacofanym świecie, palono za to na stosie. Dziś w dobie podboju kosmosu i dzięki rozwiniętym umysłom ludzi wykształconych, zmienia się oblicze wiary. Sam osobiście wierzę jedynie w Słońce, Ziemię i wodę, bo są to czynniki namacalne. Bez nich życie byłoby niemożliwe. Jesteśmy we wszechświecie jedynie dlatego, że Ziemia jest palnetą najkorzystniej położoną względem słońca i posiada sprzyjające warunki do rozwoju organizmów żywych. Około 70 procent globu, to woda, 70 procent człowieka to woda i w wodzie się rodzimy. Przez dziewięć miesięcy, kobieta nosi w swoim łonie dziecko, które zasilane jest przez połączenie z pępowiną. Płuca nie są w tym okresie rozwinięte na tyle, by oddychać samodzielnie. Tlen pobierany jest z organizmu kobiety. Dlatego tak ważnym jest, by w czasie ciąży kobieta nie paliła papierosów. Dzieci kobiet palących w ciąży, rodzą się ułomne z

Gość Bóg Ojciec
Wkurwia mnie ten dzisiejszy Kośció. Będę musiał pomyśleć nad sprowadzeniem jakiejś zagłady. Może drugi potop?

Gość racja racja
mięso w wigilię, odejście od klękania w kościele... firma traci klientów, więc robią promocje.

Nie Bóg tak nie mowi;) Nie jesteśmy marionetkami żeby pociągać za sznureczki:) Religie oparte na modlitwie nie nie mają przyszłosci, fakt.

Gość normalka to jest
Religie oparte na modlitwie nie nie mają przyszłosci, fakt.------ zaprzeczenie zaprzeczenia hehehehe widac ze nie wiesz co to jest modlitwa ALBO wiesz wszystko o wszechswiecie iwiesz JAKI jest Bog.....

Gość no katolicki kościół
staje się zajebisty. Jak nie wprowadzili obowiązek dania na ofiarę bo jak nie to trza się z tego wyspowiadać (a spróbujcie się kiedyś przyznać w konfesynie do tego - awantura i wstyd na cały kościół) to teraz unoszenie rąk. kurwa chyba bym pękła ze smiechu jakbym zobaczyła jak ludzie stoją z rękami w górze hahahaahahaahhhahahaha "módlmy się do Boga słońca hahahahah ja proponuję zostać przy klękaniu i wznieść ręce - a całą resztę mszy stać na jednej nodze - tylko ustalić kiedy na lewej a kiedy na prawej

Gość racja racja
szereg dziwnych czynności zamienia się na szereg innych dziwnych czynności, ale łatwiejszych do wykonania dla starszych i schorowanych.

co racja to racja. teraz kościół katolicki to już 90 % starych pierników - bo młodzi mądrzeją. hahhhahahahahaha dobre spostrzeżenie - łatwe dla starych hihihihihihihihihih

ale przy spowiedzi tez trza klękać ...... chyba ze się będzie podchodziłoz uniesionymi rekami i mówiło grzechy na stojąco - a pokuta rozumie się sama przez się bo kto ma dużo grzechów tego ręce będą bolały.

normalka to jest >> nie mają miało być:) to nadinterpretacja zdecydowanie, mówię tylko na podstawie obserwacji, gdy Bóg szukamy gdzieś w górze trudno jest nawiązać kontakt

Ja tam będę konserwatywny -uklęknę sobie -przynajmniej nogi odpoczną ! A jak komuś się nie podoba to W RYJA !!! :D

one będą jeszcze fajniej wyglądały - w jednej dłoni laska i w górę - i jeszcze śpiew z rekami w górę - mówię - jak sekta. Szkoda że jeszcze nie bijemy pokłonów jak do Allaszkai wogóle jakieś bajery by się przydały - np . układ taneczny do piosenek - i heja cały kościół pilates odwala he he aż bym chodzić zaczęła nawet codziennie jakby coś z tego było - można by poćwiczyć - a księżą - tylko młodzi instruktorzy - zamiast ołtarza step.

Gość racja racja
śmieszne, bo inne. wszystko co nowe nas dziwi. tak naprawdę to nic w tym śmiesznego. bo cóż lepszego jest w klękaniu od podnoszenia rąk. po prostu inny gest, mniej uniżony.

Gość hihihihihih
to będzie symbol rogów - żeby kazdy pamiętamł że może zostać rogaczem

Gość normalka to jest...
nie rozumiem za bardzo...... wiec wedlug Ciebie to ze Bog nie odpoiada Ci glosem kiedy sie modlisz to znak ze trudno z nim kontakt nawiazac ???